Matrix 7970 Platinum OC Advice/Help - Overclock.net

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 11-17-2013, 04:22 PM - Thread Starter
AMD Overclocker
 
X-Alt's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 967
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 8
Yesterday, I set out to OC my 7970 Matrix with some success. The core seems to be stable at 1200, but the memory does not like OCs beyond the 6700 mark, or it will get artifacts in BF4, which is pretty buggy and is prone to issues. I would like some advice on how to cure the artifacting (adding voltages, etc) when OCing my Matrix Platinum,, which does not seem to be a golden chip.

X-Alt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-17-2013, 06:47 PM
Graphics Card Aficionado
 
Abyssic's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Germany
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
by trial and error. lower your oc in small steps until the artifacts don't show up anymore. that's it.
Abyssic is offline  
post #3 of 5 Old 11-17-2013, 07:41 PM
 
raghu78's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 11,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1084
stick to 6400 mhz for memory. for the core if you want to go higher you have to increase voltage using asus gpu tweak. then find out the stable combination of voltage and clocks by testing with benchmarks / games.

raghu78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 11-18-2013, 02:32 PM - Thread Starter
AMD Overclocker
 
X-Alt's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 967
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 8
Quote:
Originally Posted by raghu78 View Post

stick to 6400 mhz for memory. for the core if you want to go higher you have to increase voltage using asus gpu tweak. then find out the stable combination of voltage and clocks by testing with benchmarks / games.
Ah, I am trying 6680 and 1.3V@1180 core right now. Hope it goes well.

X-Alt is offline  
post #5 of 5 Old 11-18-2013, 03:17 PM - Thread Starter
AMD Overclocker
 
X-Alt's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 967
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 8
Well, that worked quite well, except for an area in BF4 that had weird texture issues, but that is an isolated case and looking up fixed it. I moved back down to 1600Mv and 6600MHz memory to be safe. I also bumped up the core voltage to 1310Mv and that should do.

X-Alt is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off