Fiji Bios Editing ( Fury / Fury X / Nano / Radeon Pro Duo ) - Page 78 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #771 of 1810 Old 05-30-2016, 06:52 PM
 
MickyPearce's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
Quote:
Originally Posted by Eliovp View Post

Can't agree more smile.gif

What i noticed about my Nano's, they run A LOT better when heavily undervolted.

I'm currently running them @ -100mV VDDC and -150 MVDDC at stock core clock (1000) and 300 memclock without issues, even better to be honest. I had more throttle issues when my memclock was at 500.

Obviously it all depends on what you use them for smile.gif

Anyhow, glad you're happy!

Greetings!

I use 300w TDP, 270 Amps, and 300w power limit in BIOS and that prevents throttling up to the point where my VRMs crack 100 degrees and the card turns off lol
Is that under water? what was the highest you could achieve on air and at what voltage/power settings?
MickyPearce is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #772 of 1810 Old 05-30-2016, 10:24 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
sweet biggrin.gif

mvddc 1.356

1190/572 +30mv on the vddc

JonathanQC30 is offline  
post #773 of 1810 Old 05-30-2016, 10:26 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
overclock potential seems to be a lot related to temps, max 47 celcius for me, got a push and pull, cougar as push and the retail one as pull at 100% speed, by raising from 42% to 100% i was able to stabilize from 1170 to 1190 smile.gif
josephimports likes this.
JonathanQC30 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #774 of 1810 Old 05-30-2016, 11:32 PM
 
MickyPearce's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
Quote:
Originally Posted by JonathanQC30 View Post

overclock potential seems to be a lot related to temps, max 47 celcius for me, got a push and pull, cougar as push and the retail one as pull at 100% speed, by raising from 42% to 100% i was able to stabilize from 1170 to 1190 smile.gif

Good lord - on the Nano? Never seen anything like it! How is it possible to draw so much current and wattage through the single 8-pin and not have it blow up or shut down?
MickyPearce is offline  
post #775 of 1810 Old 05-30-2016, 11:37 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Gigabyte Fury X

72.3% asic quality

wink.gif
JonathanQC30 is offline  
post #776 of 1810 Old 05-31-2016, 07:27 AM
AMD Overclocker
 
Flamingo's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by MickyPearce View Post

Actually if it's not too much too ask, a bios with a +25mv on the HBM and a bios with -50mv on the HBM for the Nano would be awesome. I'm encountering a limit on the core above 1025 so I want to either push the HBM to 600mhz or keeping it at 500mhz free up the core temp to try and hold 1050.

Thanks!

Quick question

Does increasing HBM speeds only improve anything? I mean I didn't think the Fiji was bandwidth starved?
Flamingo is offline  
post #777 of 1810 Old 05-31-2016, 03:31 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by rubenlol2 View Post

1.35v is what I'm pretty sure is entirely safe to run under water, though we cannot be entirely sure.

I guess i will be a lab rat then! biggrin.gif
JonathanQC30 is offline  
post #778 of 1810 Old 05-31-2016, 03:34 PM
 
MickyPearce's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
Quote:
Originally Posted by Flamingo View Post

Quick question

Does increasing HBM speeds only improve anything? I mean I didn't think the Fiji was bandwidth starved?

It has a reasonable impact on performance at 4K and with titles that respond well to mem overclocks. The latest Hitman and The Witcher 3 are good examples. Obviously the core clock will always be the one you try and max out but since i've reached the limit on the core and HBM uses between 5 and 8 watts I may as well push it further.

Also it's just a good feeling to expand the bandwidth advantage over the 1080 - its about the only claim to fame the Fiji GPU has now vs. the 1080 tongue.gif
MickyPearce is offline  
post #779 of 1810 Old 05-31-2016, 03:35 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by Flamingo View Post

Quick question

Does increasing HBM speeds only improve anything? I mean I didn't think the Fiji was bandwidth starved?

increasing hbm speeds gives more than the gpu overclock... so yes smile.gif i think i win like 5 ish % with my 500@570 overclock, and around 3-3.1% from 1050@1180-90 overclock, i wonder why the overclock doesn't give much result on that card wink.gif
JonathanQC30 is offline  
post #780 of 1810 Old 05-31-2016, 03:36 PM
 
JonathanQC30's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sherbrooke city , Québec
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
i gone from 16724 in 3dmark 11 to 18091 : 8.1% increase
JonathanQC30 is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off