Problems of Many Sorts - Overclock.net

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-09-2006, 08:11 AM - Thread Starter
Commodore 64
 
xenocide's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
My exact Specs are listed in my Spec thing.

I am wondering if there's a drawback to having 2GB of RAM, i can't get my OCZ Performance RAM to run at the advertised timings with 2GB in, or for that matter at 200MHz. Is it something to do with my mobo, cpu, or something else? i know it's not the RAM.

Also, i'm having a lot of performance issues, i got a mere ~8200 on 3DMark03 and 4100 on the CPU part of 3DMark05, and 4800 on the Graphical part. Once they came up i started thinking something was wrong, and the 03 Score convinced me something was wrong. It's strange because my friend with the same Mobo, an AMD Athlon 64 3200+, Connect3D x800GTO, and 1GB G.Skill PC3200 is getting better performance than i am. Any help would be appreciated.

xenocide is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-09-2006, 12:55 PM
4.0ghz
 
tytlyf's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,218
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 79
You are running 4 sticks or ram, you have to run 2T. 4 sticks cant run 1T as far as i know. See if this helps your problem. now if you had 2x1G then you would be able to 1T them.

tytlyf is offline  
post #3 of 5 Old 01-09-2006, 01:04 PM
4.0ghz
 
Join Date: Aug 2005
Location: Seattle,Washington
Posts: 14,732
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1203
Quote:
Originally Posted by tytlyf
You are running 4 sticks or ram, you have to run 2T. 4 sticks cant run 1T as far as i know. See if this helps your problem. now if you had 2x1G then you would be able to 1T them.
His motherboard will automatically change to 2T. (DFI does make 1 board that can run 1T with 4 sticks) I'm guessing that your Epox defaults to 333mhz when using 4 Dimms. Look it up on the Epox's website or in your manual.

Comp #2: Intel 2500k, GTX480, MSI P67AGD55, 4gb G Skill, X-Fi XtremeMusic,Logitech Z5500, 24" Gateway LCD, Antec P180,3 striped 36gb Raptors + 1 500gb, Hyper 212+, Corsair 520HX.

Comp #3:Intel 2500k, GTX480, MSI P67AGD55 , 4gb G Skill, Antec 650W, Logitech 560 4.1, 24" Acer LCD, Chenming MidTower, Liteon DVDRW, 74gb Raptor + 500 gb, Hyper 212+, Creative X-Fi XtremeGamer.

Comp #4: Intel 2500k, MSI 6950 2gb, Asus P8P67A, 4gb G. Skill, 22" Acer LCD,Raptor 150, Hyper 212+, Logitech 530, Antec P180, Antec TruePower 650w,Creative X-Fi XtremeMusic,Liteon DVDRW
sccr64472 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 01-09-2006, 04:43 PM - Thread Starter
Commodore 64
 
xenocide's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I know it does, but the problem is i can't get it to change, or else it won't boot, any possible fix? or will i have to run 1GB or 1.5GB of RAM =x

xenocide is offline  
post #5 of 5 Old 01-09-2006, 05:28 PM
4.0ghz
 
Join Date: Aug 2005
Location: Seattle,Washington
Posts: 14,732
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1203
Quote:
Originally Posted by xenocide
I know it does, but the problem is i can't get it to change, or else it won't boot, any possible fix? or will i have to run 1GB or 1.5GB of RAM =x
You know it does what? That it won't run 4 DIMMS at 200mhz? If that's the case, there's nothing you can do really. You can try to OC, but there's a reason your motherboard is adjusting the speeds downward. It's just not good at running 4 sticks. My MSI board can run 4 sticks at 200 mhz, but I have no idea about Epox.
Edit: The Epox Ultra can, so yours should also.
http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2465&p=16

Comp #2: Intel 2500k, GTX480, MSI P67AGD55, 4gb G Skill, X-Fi XtremeMusic,Logitech Z5500, 24" Gateway LCD, Antec P180,3 striped 36gb Raptors + 1 500gb, Hyper 212+, Corsair 520HX.

Comp #3:Intel 2500k, GTX480, MSI P67AGD55 , 4gb G Skill, Antec 650W, Logitech 560 4.1, 24" Acer LCD, Chenming MidTower, Liteon DVDRW, 74gb Raptor + 500 gb, Hyper 212+, Creative X-Fi XtremeGamer.

Comp #4: Intel 2500k, MSI 6950 2gb, Asus P8P67A, 4gb G. Skill, 22" Acer LCD,Raptor 150, Hyper 212+, Logitech 530, Antec P180, Antec TruePower 650w,Creative X-Fi XtremeMusic,Liteon DVDRW
sccr64472 is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off