PC Shuts down Randomly - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 12 Old 04-11-2008, 09:01 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
ZealotKi11er's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, CA
Posts: 44,143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 1787
It has been 1 week since my PC has started to shut down by itself and restarts. All i remember doing is changing memory places and i had the chip under 1.5 volts for one day.Did i damage the chip with to much volts?

CPU History (Click to show)
CPU -> Sempron 2400+, Athlon 64 3700+, Core 2 Q6600, A8-3870K, Core 2 Q9550, Core 2 QX9770, Core i7 920, Core i5 2500K, Core i5 3570K, Phenom II X4 955, Core i7 3770K.
GPU History (Click to show)
FX 5200 128MB, 9800 Pro 128MB, 6800GS 256MB, 7600GT 256MB, HD 4850 512MB, HD 4870 1GB, 2x HD 4870 1GB, GTX280 1GB, HD 5850 1GB, GTX470 1.25GB, GTX580 1.5GB, HD 6950 2GB, HD 6950 2GB + HD 6970 2GB, HD 6990 2GB, HD 7970 3GB, 2 x HD 7970 3GB,R9 290 4GB, R9 290X 4GB, R9 Fury X 4GB, GTX 1080 8GB, GTX1080 Ti 11GB
MB History (Click to show)
ECS KN1 Extreme -> ASUS P5Q-E -> GIGABYTE GA-X58A-UD7 -> GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 -> GIGABYTE GA-Z77X-UD5H -> ASRock Z77E-ITX

Chimp Challenge Participant  Overclock.net 10 Year Member 

ZealotKi11er is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 04-11-2008, 09:03 AM
You break it, I fix it.
 
noobdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Overclock.net
Posts: 8,737
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 833
i would test the ram and the psu frist

noobdown is offline  
post #3 of 12 Old 04-11-2008, 09:07 AM
4.0ghz
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,240
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 309
check to see your heat.. occasionally overheating can cause this. Also disable any overclocking you may have done. Perhaps you thought the system to be stable when actually it wasnt..

.: My Case Mods :.

Hades (Antec 900) * Antec 1200


.: My Case Rebirths :.

Agamemnon * Heracles


.: My Lego Cases :.

Lego PC v1 * Lego PC v3 * Lego Xbox

1 Million+ Folding at Home points 

superk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 Old 04-11-2008, 09:08 AM
4.0ghz
 
Puckbandit35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fresno, Ca
Posts: 3,581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 397
Test your Ram with Memtest.

If available try a different psu

Check your temps maybe?

Put your OC back to stock see if it still occurs.

Main Rig My WHS My Laptop

Quote:
Originally Posted by Fatal05 go_quote.gif
Why would you want to get rid of any Valve game anyway? Its like the fine art of the gaming industry. And EA is like the struggling community college art major who can't draw a circle.
Steam = "justinaramian"
XBL = "Puckbandit35"
Puckbandit35 is offline  
post #5 of 12 Old 04-11-2008, 09:33 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
ZealotKi11er's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, CA
Posts: 44,143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 1787
I tried everything at stock by same problem. Heat is not a issue i get 35 idle and 46 load. I am going to try memtest but one more thing. Can HDD cause any of this. I makes a noice never heard before?

CPU History (Click to show)
CPU -> Sempron 2400+, Athlon 64 3700+, Core 2 Q6600, A8-3870K, Core 2 Q9550, Core 2 QX9770, Core i7 920, Core i5 2500K, Core i5 3570K, Phenom II X4 955, Core i7 3770K.
GPU History (Click to show)
FX 5200 128MB, 9800 Pro 128MB, 6800GS 256MB, 7600GT 256MB, HD 4850 512MB, HD 4870 1GB, 2x HD 4870 1GB, GTX280 1GB, HD 5850 1GB, GTX470 1.25GB, GTX580 1.5GB, HD 6950 2GB, HD 6950 2GB + HD 6970 2GB, HD 6990 2GB, HD 7970 3GB, 2 x HD 7970 3GB,R9 290 4GB, R9 290X 4GB, R9 Fury X 4GB, GTX 1080 8GB, GTX1080 Ti 11GB
MB History (Click to show)
ECS KN1 Extreme -> ASUS P5Q-E -> GIGABYTE GA-X58A-UD7 -> GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 -> GIGABYTE GA-Z77X-UD5H -> ASRock Z77E-ITX

Chimp Challenge Participant  Overclock.net 10 Year Member 

ZealotKi11er is offline  
post #6 of 12 Old 04-11-2008, 09:36 AM
4.0ghz
 
Puckbandit35's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fresno, Ca
Posts: 3,581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 397
Quote:
Originally Posted by ZealotKi11er View Post
I tried everything at stock by same problem. Heat is not a issue i get 35 idle and 46 load. I am going to try memtest but one more thing. Can HDD cause any of this. I makes a noice never heard before?
Could have a bad sector idk if that would cause a reboot though.

Next time it shutsdown, try looking in your Eventlog (I think thats what it is) it may give you an error message or something for why it turned off.

Main Rig My WHS My Laptop

Quote:
Originally Posted by Fatal05 go_quote.gif
Why would you want to get rid of any Valve game anyway? Its like the fine art of the gaming industry. And EA is like the struggling community college art major who can't draw a circle.
Steam = "justinaramian"
XBL = "Puckbandit35"
Puckbandit35 is offline  
post #7 of 12 Old 04-11-2008, 09:42 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
ZealotKi11er's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, CA
Posts: 44,143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 1787
I get nothing when it comes back up. I had times when it did that but not this time. And when it happens its cause by little stuff that bleary use the CPU. In game it never does anything.

CPU History (Click to show)
CPU -> Sempron 2400+, Athlon 64 3700+, Core 2 Q6600, A8-3870K, Core 2 Q9550, Core 2 QX9770, Core i7 920, Core i5 2500K, Core i5 3570K, Phenom II X4 955, Core i7 3770K.
GPU History (Click to show)
FX 5200 128MB, 9800 Pro 128MB, 6800GS 256MB, 7600GT 256MB, HD 4850 512MB, HD 4870 1GB, 2x HD 4870 1GB, GTX280 1GB, HD 5850 1GB, GTX470 1.25GB, GTX580 1.5GB, HD 6950 2GB, HD 6950 2GB + HD 6970 2GB, HD 6990 2GB, HD 7970 3GB, 2 x HD 7970 3GB,R9 290 4GB, R9 290X 4GB, R9 Fury X 4GB, GTX 1080 8GB, GTX1080 Ti 11GB
MB History (Click to show)
ECS KN1 Extreme -> ASUS P5Q-E -> GIGABYTE GA-X58A-UD7 -> GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 -> GIGABYTE GA-Z77X-UD5H -> ASRock Z77E-ITX

Chimp Challenge Participant  Overclock.net 10 Year Member 

ZealotKi11er is offline  
post #8 of 12 Old 04-11-2008, 09:44 AM
You break it, I fix it.
 
noobdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Overclock.net
Posts: 8,737
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 833
goto the manufactors web site and get their diagnostic tool and run it on the hd

noobdown is offline  
post #9 of 12 Old 04-11-2008, 09:49 AM
4.0ghz
 
Join Date: May 2007
Location: Argentina
Posts: 3,146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 98
if you can try with another PSU and see what happens.

Quote:
Originally Posted by Willhemmens go_quote.gif
What are you wth.gif'ing at?

Chimp Challenge Participant  1 Million+ Folding at Home points 

Fox_Smash is offline  
post #10 of 12 Old 04-11-2008, 10:14 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
ZealotKi11er's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, CA
Posts: 44,143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 1787
Quote:
Originally Posted by Fox_Smash View Post
if you can try with another PSU and see what happens.
I did my old one and same problem and even check the Volts in stepfan and looked right.

CPU History (Click to show)
CPU -> Sempron 2400+, Athlon 64 3700+, Core 2 Q6600, A8-3870K, Core 2 Q9550, Core 2 QX9770, Core i7 920, Core i5 2500K, Core i5 3570K, Phenom II X4 955, Core i7 3770K.
GPU History (Click to show)
FX 5200 128MB, 9800 Pro 128MB, 6800GS 256MB, 7600GT 256MB, HD 4850 512MB, HD 4870 1GB, 2x HD 4870 1GB, GTX280 1GB, HD 5850 1GB, GTX470 1.25GB, GTX580 1.5GB, HD 6950 2GB, HD 6950 2GB + HD 6970 2GB, HD 6990 2GB, HD 7970 3GB, 2 x HD 7970 3GB,R9 290 4GB, R9 290X 4GB, R9 Fury X 4GB, GTX 1080 8GB, GTX1080 Ti 11GB
MB History (Click to show)
ECS KN1 Extreme -> ASUS P5Q-E -> GIGABYTE GA-X58A-UD7 -> GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 -> GIGABYTE GA-Z77X-UD5H -> ASRock Z77E-ITX

Chimp Challenge Participant  Overclock.net 10 Year Member 

ZealotKi11er is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off