Metro 2033 Benchmark Thread (Using Official Tool) - Page 27 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #261 of 1056 Old 02-09-2011, 09:05 AM
1.3ghz
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dublin, CA
Posts: 270
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by grunion View Post
Does the scaling improve at higher resolutions, can you run it at 1080?
What kind of gpu usage do you see with 3 cards?
Have you tried running with less of an oc on the memory?
My scores tank if I run the mem at an unstable speed.
My XFX will do 1300+, but my Sapph tops out at 1250.
I'll try all of this and report back. About 2 seconds of thought was put into my CPU OC and GPU OC for this benchmark. Mem might be unstable as you stated because I am using all of my slots - 6x2GB. I bet I will have better results removing 3 of the sticks. It definitely could use a bit of tweaking, testing and proper monitoring, all of which has yet to be done.

itcrashed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #262 of 1056 Old 02-09-2011, 10:18 AM
Graphics Card Aficionado
 
tsm106's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Goin back to Cali
Posts: 21,555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1381
Quote:
Originally Posted by EndWar View Post
Will that work, or do i need anything else?
Edit your post in this format. Nice score btw and dammit you pushed me down the order! Where's the graph in yer screen?


USER NAME ---- CPU NAME @ CPU SPEED ---- GFX CARD (core/memory/shader) ---- XX.XX FPS


Chimp Challenge 2 x Participant 

tsm106 is offline  
post #263 of 1056 Old 02-09-2011, 11:09 AM
1.3ghz
 
Join Date: Jun 2010
Location: The countryside somewhere
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post
Edit your post in this format. Nice score btw and dammit you pushed me down the order! Where's the graph in yer screen?


USER NAME ---- CPU NAME @ CPU SPEED ---- GFX CARD (core/memory/shader) ---- XX.XX FPS
All proper now. Thanx for the info

"The Black Hole" - My Build

"Political Correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority, and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."
EndWar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #264 of 1056 Old 02-09-2011, 04:12 PM
I'm no longer an Asushole
 
Join Date: Sep 2006
Location: Here nor there
Posts: 25,196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1299
Quote:
Originally Posted by itcrashed View Post
I'll try all of this and report back. About 2 seconds of thought was put into my CPU OC and GPU OC for this benchmark. Mem might be unstable as you stated because I am using all of my slots - 6x2GB. I bet I will have better results removing 3 of the sticks. It definitely could use a bit of tweaking, testing and proper monitoring, all of which has yet to be done.
Actually I referring to the gfx memory, not system memory.

Quote:
The overclocks of our card are 890 MHz core (5% overclock) and 1275 MHz Memory (6% overclock). While they are not spectacular, they are decent and promising. Remember, we left the fan running at its default speed. Also we did not tweak any voltages, even though software adjustment is possible on these cards - there is just no software yet to do that.

Overclocking the memory on these cards is quite different from any other card so far. Normally you'd expect rendering errors or crashes, but not with these cards. Thanks to the new error correction algorithm in the memory controller, every memory error is just retransmitted until everything is fine. So once you exceed the "stable" clock frequency, memory errors will appear more often, get retransmitted, but the rendered output will still look perfectly fine. The only difference is that performance drops, the further you increase the clocks, the lower the performance gets. As a result a normal "artifact scanning" approach to memory overclocking on the HD 5800 Series will not work. You have to manually increase the clocks and observe the framerate until you find the point where performance drops.

Chimp Challenge Championship Team  Chimp Challenge Participant  6 Million+ Folding at Home points 

grunion is offline  
post #265 of 1056 Old 02-13-2011, 08:48 PM
3.0ghz
 
Wubble's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 540
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
Here we go, hopefully I'll have playable results when I get my GTX 580

Wubble ---- Intel Core i7 9300 @ 4.0 ---- 6870 @ 1030/1140 ---- 36.35 fps
Dwm2011-02-1419-45-20-46.jpg

Currently Playing:
SC2: Wubble
Battlefield 3: Wubble992

king.gifSeaSonic X Series Owners Clubking.gif

Wubble is offline  
post #266 of 1056 Old 02-14-2011, 08:48 AM
HaZardously high overclocks are what I do
 
B!0HaZard's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denmark
Posts: 6,604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 370
Quote:
Originally Posted by Wubble View Post
Here we go, hopefully I'll have playable results when I get my GTX 580

Wubble ---- Intel Core i7 9300 @ 4.0 ---- 6870 @ 1030/1140 ---- 36.35 fps
Oh really?!

But I'm a bit surprised 'bout your results. What drivers are you using? Your FPS seems low for that card.
B!0HaZard is offline  
post #267 of 1056 Old 02-17-2011, 03:45 PM
Commodore 64
 
Darkcyde's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Madtown, WI
Posts: 984
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 78
Update:
Darkcyde---Phenom II x6 1100T@4.0ghz---Radeon HD5870 crossfire@900/1250---71.72fps


Chimp Challenge 2 x Participant 

Darkcyde is offline  
post #268 of 1056 Old 02-17-2011, 09:39 PM
 
born2bwild's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Montreal, Canada
Posts: 1,315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 113
Quote:
Originally Posted by B!0HaZard;12381832 
Oh really?!

But I'm a bit surprised 'bout your results. What drivers are you using? Your FPS seems low for that card.

Nope, I get exactly that FPS when I disable crossfire. His score is perfectly normal; you must be thinking of the 6970.

"I'll be back." - Arnold Schwarzenegger as the Terminator


Cellphone: iPhone 6S Plus
Tablet: iPad Air
Audio Setup: Computer -> NuForce Icon HD -> Schiit Lyr -> Sennheiser HD 650 or Audez'e LCD-2

Chimp Challenge Participant 

born2bwild is offline  
post #269 of 1056 Old 02-18-2011, 01:15 AM
M0E
3.5ghz
 
M0E's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 697
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 53
Crossfire 6870 1000/1125
CPU i7 950 4.02Ghz


M0E is offline  
post #270 of 1056 Old 02-18-2011, 01:36 AM
HaZardously high overclocks are what I do
 
B!0HaZard's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denmark
Posts: 6,604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 370
Quote:
Originally Posted by born2bwild;12428335 
Nope, I get exactly that FPS when I disable crossfire. His score is perfectly normal; you must be thinking of the 6970.

No, actually I was thinking that the HD 6870 is faster than the HD 5850 (as seen here and other reviews), and despite that all HD 5850's in this thread have better scores than his.

Maybe it's just because the HD 5850's OC better.
B!0HaZard is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off