AMD or Intel gaming - Page 3 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #21 of 51 Old 03-14-2009, 10:41 PM - Thread Starter
733mhz
 
NakedSuperhero's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Illinois
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 5
what do u mean bottleneck? as in hinder it?

My computer has wheels...confused.gif

NakedSuperhero is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 51 Old 03-14-2009, 10:43 PM
Your Good Times Are Just Beginning
 
SZayat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1816
Quote:
Originally Posted by NakedSuperhero View Post
alright, but as far as the drive goes, would IDE make it slower than sata?

and put it this way, the games im trying to play are games like warhammer, some WOW if i feel like being a loner, crysis a bit, diablo 3(but that wont need much) and newer rpg's and whatnot comming out. and i plan on getting another monitor like i said, but i can just grab another vid card if thats the case later on.

so a gpu in that sense would lead me where?
IDE is slower than SATA but it wont matter much

You can run WarHammer and WoW on max graphics and I predict crysis on mid settings. I wont worry about Diablo 3 and StarCraft II much because in general Blizzard games are well optimised

SZayat is offline  
post #23 of 51 Old 03-14-2009, 10:45 PM
No rip-offs allowed!
 
gerikoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sweden
Posts: 5,565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 377
Quote:
Originally Posted by low strife View Post
A 4830 will run those games, but yeah, the Athlon would bottleneck the **** out of a 4870 or similar card if you chose to upgrade later on.
the upcoming athlon chips?

Fermi and Pre-marital Sex (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)

Quote:


lachen.gif
Originally Posted by Tommie go_quote.gif
Well happy you guys waited six months for Fermi.
You learned a valuable lesson: nothing ever lives up to the hype.

Waiting for a graphics card is like waiting with having sex until marriage. Afterwards you'll realize: I could have been doing this for six months if werent so stupid.
gerikoh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 51 Old 03-14-2009, 11:00 PM
Your Good Times Are Just Beginning
 
SZayat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1816
Quote:
Originally Posted by NakedSuperhero View Post
what do u mean bottleneck? as in hinder it?
Quote:
Originally Posted by gerikoh View Post
the upcoming athlon chips?
lol, what low strife meant is that you need a faster CPU (Phenom II, Core i7) inorder to unleash the full potential of 4870 or anyother highend card.

FWIW, I think 7750 Kuma and HD 4830 are well balaced and both are easily overclockable too

SZayat is offline  
post #25 of 51 Old 03-14-2009, 11:05 PM
No rip-offs allowed!
 
gerikoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sweden
Posts: 5,565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 377
just clock the cpu as high as you can to eliminate the bottleneck. as simple as that.

Fermi and Pre-marital Sex (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)

Quote:


lachen.gif
Originally Posted by Tommie go_quote.gif
Well happy you guys waited six months for Fermi.
You learned a valuable lesson: nothing ever lives up to the hype.

Waiting for a graphics card is like waiting with having sex until marriage. Afterwards you'll realize: I could have been doing this for six months if werent so stupid.
gerikoh is offline  
post #26 of 51 Old 03-14-2009, 11:44 PM - Thread Starter
733mhz
 
NakedSuperhero's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Illinois
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 5
alright, so if i get like a X2 2.7 or so on, what would i need to OC it to to eliminate the bottleneck, cuz i will obviously want to leave room for upgrading and crossfire'n it later on.

i assume getting another card would be the best solution if i wanted to run dual monitor?

My computer has wheels...confused.gif

NakedSuperhero is offline  
post #27 of 51 Old 03-15-2009, 12:35 AM
Your Good Times Are Just Beginning
 
SZayat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1816
Quote:
Originally Posted by NakedSuperhero View Post
alright, so if i get like a X2 2.7 or so on, what would i need to OC it to to eliminate the bottleneck, cuz i will obviously want to leave room for upgrading and crossfire'n it later on.

i assume getting another card would be the best solution if i wanted to run dual monitor?
I believe you can overclock Kumo to a stable 3.1GHz on stock voltage and heatsink. Expect more with a voltage bump and an aftermarket cooler.

You don't need to buy another graphics card for the second monitor. Radeon HD 4830 card has two vga output, you only might need to buy an adapter.

SZayat is offline  
post #28 of 51 Old 03-15-2009, 12:40 AM
I'm the best at space!
 
Join Date: Sep 2007
Location: Right behind you!
Posts: 10,566
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 724
I vote Kuma for CPU. It's based on Deneb, so it's going to clock like a monster. 3.7-3.8 under a TRUE with the right fans is well within the realm of possiblity!


As far as the dual monitors...no. Your HD4830 will come with the DVI adaptors incase your second monitor is VGA, and it is more than sufficient to run your desktop on both. Just don't try gaming on both.

TestECull is offline  
post #29 of 51 Old 03-15-2009, 12:52 AM - Thread Starter
733mhz
 
NakedSuperhero's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Illinois
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by SZayat View Post
I believe you can overclock Kumo to a stable 3.1GHz on stock voltage and heatsink. Expect more with a voltage bump and an aftermarket cooler.

You don't need to buy another graphics card for the second monitor. Radeon HD 4830 card has two vga output, you only might need to buy an adapter.
ok, well im getting an aftermarket cpu cooler with a heatsink/fan, so how far can i go without having to watch it like its a baby?
SCRATCH THIS. considering the edit on teh one above it....

My computer has wheels...confused.gif

NakedSuperhero is offline  
post #30 of 51 Old 03-15-2009, 12:54 AM - Thread Starter
733mhz
 
NakedSuperhero's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Illinois
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by TestECull View Post
I vote Kuma for CPU. It's based on Deneb, so it's going to clock like a monster. 3.7-3.8 under a TRUE with the right fans is well within the realm of possiblity!


As far as the dual monitors...no. Your HD4830 will come with the DVI adaptors incase your second monitor is VGA, and it is more than sufficient to run your desktop on both. Just don't try gaming on both.
and i want to use dvi for both considering the whole fact that vga isnt full digital. and that was kind of the plan, run a game on one and say a IM server, the internet(for tips n **** while playing) and just random other stuff.

really, i have a laptop too, so that is kind of redundant, but i would rather be able to use the same mouse/keyboard than switch over to my small laptop screen to fuel my needs.

My computer has wheels...confused.gif

NakedSuperhero is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off