The Official Cooler Master Storm Trooper / Storm Stryker Club - Page 162 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1611 of 12590 Old 03-03-2012, 09:54 AM
4.0ghz
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachusetts
Posts: 1,496
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 117
Nice! thumb.gif
Thats good for starters, but it is a 3rd gen i7 CPU, check out my 1st gen i7-920.....1551352.png
H969 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1612 of 12590 Old 03-03-2012, 10:40 AM
Overclocker in Training
 
galbrecht71's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
Hey all, off topic a bit but i've got a question. My parents computer is old and needs replacing so i was considering a budget build for them. They go online to do banking, email, and the ocasional youtube vid plus listen to music, view pics, and do quickbooks. I know they dont need performance, but what would be a good mobo/processor combo to look at.

thanks

sniper.gif
stun.gif
galbrecht71 is offline  
post #1613 of 12590 Old 03-03-2012, 12:34 PM
 
viperwolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 206
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by galbrecht71 View Post

Hey all, off topic a bit but i've got a question. My parents computer is old and needs replacing so i was considering a budget build for them. They go online to do banking, email, and the ocasional youtube vid plus listen to music, view pics, and do quickbooks. I know they dont need performance, but what would be a good mobo/processor combo to look at.
thanks

what is the actual price range? what can be salvaged out of the old computer? psu,odd etc.....
for just simple things like that(searching the net and youtube), retail versions do fine to be honest. buying a new copy of the OS can be a 1/4 of your cost on a cheap build. which im sure you already know this tongue.gif


101st Airborne / Infantry (Rangers Lead The Way) thumb.gif
viperwolf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1614 of 12590 Old 03-03-2012, 12:47 PM
4.0 GHz
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 6
Quote:
Originally Posted by galbrecht71 View Post

Hey all, off topic a bit but i've got a question. My parents computer is old and needs replacing so i was considering a budget build for them. They go online to do banking, email, and the ocasional youtube vid plus listen to music, view pics, and do quickbooks. I know they dont need performance, but what would be a good mobo/processor combo to look at.
thanks

Build HTPC for them wink.gif
Doomas is offline  
post #1615 of 12590 Old 03-03-2012, 02:03 PM - Thread Starter
Case Modder
 
unimatrixzero's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by galbrecht71 View Post

Hey all, off topic a bit but i've got a question. My parents computer is old and needs replacing so i was considering a budget build for them. They go online to do banking, email, and the ocasional youtube vid plus listen to music, view pics, and do quickbooks. I know they dont need performance, but what would be a good mobo/processor combo to look at.
thanks


This is what I would go with .. The APU has a HD6550 D Video card and a quad core all in one CPU. The FM-1 one is the Silent hero for cheap builds with Great Performance. This Quad Core has the Ability to take Cheap DDR3 1333 Memory all the way to DDR3-1866

If you are building a cheap Machine with the Newest Technology The FM - 1 is the way to go. Best Buy for the Buck.



ASUS F1A75-M LE FM1 AMD A75 (Hudson D3) SATA 6Gb/s USB 3.0 Micro ATX AMD Motherboard with UEFI BIOS $84.99
225


http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131769


AMD A8-3850 Llano 2.9GHz Socket FM1 100W Quad-Core Desktop APU (CPU + GPU) with DirectX 11 Graphic AMD Radeon HD 6550D AD3850WNGXBOX $129.99
225

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103942


AMD Entertainment Edition 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model AE34G1609U2 $21.99
225

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820103002
unimatrixzero is offline  
post #1616 of 12590 Old 03-03-2012, 02:18 PM
4.0 GHz
 
Rogue1266's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: TEL AVIV, ISRAEL
Posts: 714
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 83
Quote:
Originally Posted by unimatrixzero View Post


Here is my new CPU Z for my 3820 board overclocked.

461
'Those are some nice number's Boss.... thumb.gif


Rogue1266 is offline  
post #1617 of 12590 Old 03-03-2012, 02:42 PM - Thread Starter
Case Modder
 
unimatrixzero's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by Rogue1266 View Post

Quote:
Originally Posted by unimatrixzero View Post


Here is my new CPU Z for my 3820 board overclocked.

461
'Those are some nice number's Boss.... thumb.gif


I could not believe them.. Those 5770s sing with this new board.
unimatrixzero is offline  
post #1618 of 12590 Old 03-03-2012, 07:12 PM
 
viperwolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 206
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Ok guys i need to know this. My OS will be here thursday and ill start my build Wednesday night. biggrin.gif
will the pump on a h100 reach the cpu if mounted on the bottom. i want to order this tomorrow so ill have a full day to test run the pump before install.
hope you guys are having a wonderful weekend smile.gif

101st Airborne / Infantry (Rangers Lead The Way) thumb.gif
viperwolf is offline  
post #1619 of 12590 Old 03-03-2012, 09:03 PM - Thread Starter
Case Modder
 
unimatrixzero's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by viperwolf View Post

Ok guys i need to know this. My OS will be here thursday and ill start my build Wednesday night. biggrin.gif
will the pump on a h100 reach the cpu if mounted on the bottom. i want to order this tomorrow so ill have a full day to test run the pump before install.
hope you guys are having a wonderful weekend smile.gif
700
Not unless you change your tubing. Anything is possible but it would be pushing it to mount it on the front. The only way of mounting an H100 is on the Top UNLESS you want to mod the H-100 and void your warranty.
unimatrixzero is offline  
post #1620 of 12590 Old 03-04-2012, 04:04 PM
 
viperwolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 206
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by unimatrixzero View Post

Not unless you change your tubing. Anything is possible but it would be pushing it to mount it on the front. The only way of mounting an H100 is on the Top UNLESS you want to mod the H-100 and void your warranty.

i was afraid you would say that. i did not want to mount it at the top. but i guess ill have to.

101st Airborne / Infantry (Rangers Lead The Way) thumb.gif
viperwolf is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off