Building my HTPC and it wont turn on HELP - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 12 Old 02-22-2012, 11:11 PM - Thread Starter
4.0 GHz
 
zerobahamut's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 589
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
I have no idea whats wrong I have been connecting everything appropriately, but it just Wont turn on. I am thinking it may be the cable for the pwr button because there is only one cable for it no power led cable and its messing me up.

My mobo is the Asrock A75M and my case is the Moneual 320B. Please help
zerobahamut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 02-22-2012, 11:19 PM
**Perfection @ 4GHz**
 
ocman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Yours To Discover
Posts: 2,415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 361

Make sure you follow the mobo user guide connecting all the cables and wires in the right place.

 

Make sure there are no loose or damaged cables.

 

Also, make sure the jumpers are set on the correct (default) positions.

 

Hope these help you troubleshoot your no power problem! thumb.gif

ocman is offline  
post #3 of 12 Old 02-22-2012, 11:23 PM
333mhz
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
You can always bridge the jumper on the mobo, where the power button plugs into the mobo , two pins , if you bridge them with some metal just for a couple seconds the pc will start if its a bad switch you will know.

Quote:
I don't know what the fascination is with it either. It's all over the net and in your face, I just ad block pony avatars here to not put up with it.
-XAslanX
JieMan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 Old 02-22-2012, 11:36 PM - Thread Starter
4.0 GHz
 
zerobahamut's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 589
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
ok so it starts up now but no picture. Should I use the graphics card or the onboard hdmi?

Graphics is ASUS gt430
zerobahamut is offline  
post #5 of 12 Old 02-22-2012, 11:42 PM
**Perfection @ 4GHz**
 
ocman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Yours To Discover
Posts: 2,415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 361


Quote:
Originally Posted by zerobahamut View Post

ok so it starts up now but no picture. Should I use the graphics card or the onboard hdmi?

Graphics is ASUS gt430


yes... try set to use everything default first! wink.gif

zerobahamut likes this.
ocman is offline  
post #6 of 12 Old 02-22-2012, 11:51 PM - Thread Starter
4.0 GHz
 
zerobahamut's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 589
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
ok so wierd the pc will power up but still no picture. and even stranger if I connect the bluray player the pc wont power up. I need the player in order to install the new bios
zerobahamut is offline  
post #7 of 12 Old 02-23-2012, 12:07 AM - Thread Starter
4.0 GHz
 
zerobahamut's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 589
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
zerobahamut is offline  
post #8 of 12 Old 02-23-2012, 12:13 AM
**Perfection @ 4GHz**
 
ocman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Yours To Discover
Posts: 2,415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 361
ocman is offline  
post #9 of 12 Old 02-23-2012, 12:17 AM - Thread Starter
4.0 GHz
 
zerobahamut's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: NY
Posts: 589
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
PSU turns on did paper clip test and it powered on no problem ugh why cant it just work
zerobahamut is offline  
post #10 of 12 Old 02-23-2012, 08:21 AM
333mhz
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Have you re seated the components yet, memory , . . I'd try one stick at a time and try different slots.

Quote:
I don't know what the fascination is with it either. It's all over the net and in your face, I just ad block pony avatars here to not put up with it.
-XAslanX
JieMan is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off