i7 3820 - 4820 Overclock Club - Page 555 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #5541 of 6510 Old 01-08-2014, 04:55 AM
Linux Lobbyist
 
ChironX's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Atlanta, GA
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by kizwan View Post

Sorry, I don't know what wrong there. Strange you can't use Strap 125 & x39 multiplier but no problem with BCLK 127 x 38. Basically, it pretty much consistent you can't use multiplier higher than x38, whether BLCK STRAP is 125 or 127, right? I think better RMA that chip. Something wrong with that chip I think.

I am trying to get a 3930K from a friend to see how far I can push that chip. Thinking of RMAing this chip, but those RMA guys are getting sneakier every day tongue.gif

Quote:
Originally Posted by HOMECINEMA-PC View Post


Try a higher 'Boot Up volts' in Digi and power control

I will try it tonight and share the results.
ChironX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5542 of 6510 Old 01-09-2014, 12:57 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
HOMECINEMA-PC's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brisbane 'Straya , Beautiful one day and Flippin HOT the next .....
Posts: 4,832
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 174
Update

Got RIVE yesterday up and running smile.gif . So the hexy i had in it when she nuked is working aok smile.gif and the 290 is back in operation ,
like i thought the giga up4 board did not recognise the 290's modded bios so would give no signal . thumb.gif

Back in the game im gonna bench my azz of this weekend and catch up on the HWBOT wink.gif

post-flame-small.gifReady to be in shock and awe as i stun and amaze bewildered 2011 operators with my MAD HEXCORE clocks and EXTREME vcores post-flame-small.gif
4960x@193 Blck
3820@2722 Mhz
HOMECINEMA-PC is online now  
post #5543 of 6510 Old 01-09-2014, 01:41 PM
*cough* Stock *cough*
 
MrWhiteRX7's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dyno
Posts: 1,763
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 46
Quote:
Originally Posted by HOMECINEMA-PC View Post

Update

Got RIVE yesterday up and running smile.gif . So the hexy i had in it when she nuked is working aok smile.gif and the 290 is back in operation ,
like i thought the giga up4 board did not recognise the 290's modded bios so would give no signal . thumb.gif

Back in the game im gonna bench my azz of this weekend and catch up on the HWBOT wink.gif

Awesome! So in the end, nothing got hurt? Or is this a new RIVE board? biggrin.gif
MrWhiteRX7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5544 of 6510 Old 01-10-2014, 12:23 AM
 
Sgtdarkness's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Victoria BC Canada
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Sooooo I am at 1.350v trying to get my BCLK above 103.5 with a x43 multi. but it seems to just go unstable even if i push my voltage.

Sgtdarkness is offline  
post #5545 of 6510 Old 01-10-2014, 12:54 AM
CPU C7 = [Enabled]
 
kizwan's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: 5°8'4.00"N 100°29'48.00"E
Posts: 4,421
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 361
Quote:
Originally Posted by Sgtdarkness View Post

Sooooo I am at 1.350v trying to get my BCLK above 103.5 with a x43 multi. but it seems to just go unstable even if i push my voltage.
That means 103.5 is the max for that chip. Most CPUs can do 5 - 10% range of variation for PCIe/DMI controller. Your CPU can only do 3.5% adjustment. It's time to use STRAP 125/166.
kizwan is offline  
post #5546 of 6510 Old 01-10-2014, 01:20 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
HOMECINEMA-PC's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brisbane 'Straya , Beautiful one day and Flippin HOT the next .....
Posts: 4,832
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 174
Quote:
Originally Posted by MrWhiteRX7 View Post

Awesome! So in the end, nothing got hurt? Or is this a new RIVE board? biggrin.gif
I built a puter for my lil sis . She gave me half of the loot to get it . But it was a 'new' board with 4206 but it was in a ratty box with cables missing so i got $40 off it as well redface.gif

Got 5.2@2428 dialled in as we speak 290 is @1310@5900 about to bench competitivesmiley.png

RMA'd the formula get that back in two weeks . Now all i need now is a cpu pot and a LN2 dewar and im gonna freeze puters very soonish thumb.gif

post-flame-small.gifReady to be in shock and awe as i stun and amaze bewildered 2011 operators with my MAD HEXCORE clocks and EXTREME vcores post-flame-small.gif
4960x@193 Blck
3820@2722 Mhz
HOMECINEMA-PC is online now  
post #5547 of 6510 Old 01-10-2014, 01:51 AM
 
Sgtdarkness's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Victoria BC Canada
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by kizwan View Post

That means 103.5 is the max for that chip. Most CPUs can do 5 - 10% range of variation for PCIe/DMI controller. Your CPU can only do 3.5% adjustment. It's time to use STRAP 125/166.

I'm pretty new to this. What will my CPU strap do for my bclk

Sgtdarkness is offline  
post #5548 of 6510 Old 01-10-2014, 02:14 AM
CPU C7 = [Enabled]
 
kizwan's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: 5°8'4.00"N 100°29'48.00"E
Posts: 4,421
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 361
Quote:
Originally Posted by Sgtdarkness View Post

I'm pretty new to this. What will my CPU strap do for my bclk
STRAP 125 allow you to overclock higher. When you're running BCLK 103.5MHz, you also overclock PCIE/DMI controller. This is why you can't go higher. With STRAP 125, you can overclock using BCLK 125MHz but at the same time allow PCIE/DMI controller running at stock (100MHz). For example, with multi x37 & STRAP 125, you'll get 4.6GHz.
kizwan is offline  
post #5549 of 6510 Old 01-10-2014, 02:16 AM
List Keeper
 
Join Date: Oct 2009
Location: Great Southern Underland
Posts: 12,925
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 296
Quote:
Originally Posted by Sgtdarkness View Post

Quote:
Originally Posted by kizwan View Post

That means 103.5 is the max for that chip. Most CPUs can do 5 - 10% range of variation for PCIe/DMI controller. Your CPU can only do 3.5% adjustment. It's time to use STRAP 125/166.

I'm pretty new to this. What will my CPU strap do for my bclk

Maintain a stable relationship between your bclk and all other board bus speeds...PCIe, SATA, etc... You set your strap nearest the bclk you're using...
alancsalt is offline  
post #5550 of 6510 Old 01-10-2014, 02:25 AM
 
Sgtdarkness's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Victoria BC Canada
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I am at 1.350v 105.00bclk 43xM @4515mhz. Blending for the night. If all goes well I am going to play around with the strap in the morning.

Sgtdarkness is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off