Haswell Overclocking Guide [With Statistics] - Page 1192 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #11911 of 19652 Old 04-21-2014, 02:16 PM - Thread Starter
M'aiq the Liar
 
Darkwizzie's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Bay Area, California, USA
Posts: 7,383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 422
Quote:
Originally Posted by Gamerfanatic View Post


Anything else is good.

https://mega.co.nz/#!C1pFCL6L!cLdf_xd53vjsQGRG0NdS9meZOJ6EQVRv9wLFuA8DGjo


My Overclocking Charts (Click to show)Computer History (Click to show)
??? - Some computer long long ago, far far away
2001 - Random Windows 95 computer that sucked
2002? - Emachines - Tualtin CPU, 1.3ghz, 256mb SDram, HDD 40gb (Unnamed)

2008 - Wizzie Machine - Q6600, 2gb DDR2, SLI 8800GT 512mb, HDD 'Wizzie Hub' 250gb HDD

2013 - Celapaleis - 4670k, 8gb DDR3, 7970ghz 3gb, SSD 'Celapaleis', 256gb 840 Pro
2015 - Celapaleis (Reprise) - 6600k, 16gb DDR4, 980ti, 840 Pro, 850 Pro, Pack Yak II
2017 - Undelwalt - 7600k, 16gb DDR4, 1080ti, 950 Pro, Pack Yak II

M'aiq wishes you well.

Darkwizzie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #11912 of 19652 Old 04-21-2014, 04:09 PM
Overclocker
 
jsx821's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: UCSB
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Hmm- I'm getting "permission denied" when attempting to run x264 ?

jsx821 is offline  
post #11913 of 19652 Old 04-21-2014, 04:47 PM
Overclockering is fun!
 
Cyro999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 10,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 537
Quote:
Originally Posted by jsx821 View Post

Hmm- I'm getting "permission denied" when attempting to run x264 ?


Because you are running the 5.0.1 bench which is pretty terrible

go here:

http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics/10980_30#post_21941059

If that's not in the OP, it should be
jsx821 likes this.

I don't believe in "good enough"~!!

240hz / gsync / low persistence is AWESOME

post-flame-small.gif5 GHz Overclock Club post-flame-small.gif
Cyro999 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #11914 of 19652 Old 04-21-2014, 04:57 PM
Overclocker
 
jsx821's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: UCSB
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by Cyro999 View Post

Because you are running the 5.0.1 bench which is pretty terrible

go here:

http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics/10980_30#post_21941059

If that's not in the OP, it should be

You're always the fastest to respond to my Q's. Here's a rep biggrin.gif
jsx821 is offline  
post #11915 of 19652 Old 04-21-2014, 05:11 PM
Overclockering is fun!
 
Cyro999's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 10,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 537
Quote:
Originally Posted by jsx821 View Post

You're always the fastest to respond to my Q's. Here's a rep biggrin.gif

ty ^.^

I don't believe in "good enough"~!!

240hz / gsync / low persistence is AWESOME

post-flame-small.gif5 GHz Overclock Club post-flame-small.gif
Cyro999 is offline  
post #11916 of 19652 Old 04-21-2014, 07:49 PM
PC Gamer
 
DrockinWV's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Morgantown, WV
Posts: 1,278
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 38
Hey guys ive been reading this thread and the guide trying best I can as a noob trying to OC my 4770K and understand this all. Either I got screwed in the silicon lottery or I still dont totally understand what im doing. I can adjust cpu ratio to 43 and cpu core voltage at 1.25, and run x264 for over an hour no problem. I bumped up to 44 and tried voltage all the way up to 1.30v and still get BSOD almost as soon as I start x264. Just would like to see if im doing something wrong and have someone point me in the right direction, or just tell me I have horrible chip. Thanks in advance guys!!

1 Million+ Folding at Home points 

DrockinWV is offline  
post #11917 of 19652 Old 04-22-2014, 02:04 AM
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by DrockinWV View Post

Hey guys ive been reading this thread and the guide trying best I can as a noob trying to OC my 4770K and understand this all. Either I got screwed in the silicon lottery or I still dont totally understand what im doing. I can adjust cpu ratio to 43 and cpu core voltage at 1.25, and run x264 for over an hour no problem. I bumped up to 44 and tried voltage all the way up to 1.30v and still get BSOD almost as soon as I start x264. Just would like to see if im doing something wrong and have someone point me in the right direction, or just tell me I have horrible chip. Thanks in advance guys!!

You wouldn't be the first who needs more than 1.30V, see 4770k x44 results : https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0AjXDCk5eCp1gdEdENjlDYWl6ZnV4OVlNc0lMU1V3c1E&type=view&gid=0&f=true&colid0=1&filterstr0=4770k&colid1=2&filterstr1=44&sortcolid=-1&sortasc=true&rowsperpage=250

Have you set VCCIN to 1.9 or more ? else set it and test again with 1.30
ConnorMcLeod is offline  
post #11918 of 19652 Old 04-22-2014, 02:08 AM - Thread Starter
M'aiq the Liar
 
Darkwizzie's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Bay Area, California, USA
Posts: 7,383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 422
Quote:
Originally Posted by DrockinWV View Post

Hey guys ive been reading this thread and the guide trying best I can as a noob trying to OC my 4770K and understand this all. Either I got screwed in the silicon lottery or I still dont totally understand what im doing. I can adjust cpu ratio to 43 and cpu core voltage at 1.25, and run x264 for over an hour no problem. I bumped up to 44 and tried voltage all the way up to 1.30v and still get BSOD almost as soon as I start x264. Just would like to see if im doing something wrong and have someone point me in the right direction, or just tell me I have horrible chip. Thanks in advance guys!!

You might want to tell us your input voltage, and uncore multipler/voltage.


My Overclocking Charts (Click to show)Computer History (Click to show)
??? - Some computer long long ago, far far away
2001 - Random Windows 95 computer that sucked
2002? - Emachines - Tualtin CPU, 1.3ghz, 256mb SDram, HDD 40gb (Unnamed)

2008 - Wizzie Machine - Q6600, 2gb DDR2, SLI 8800GT 512mb, HDD 'Wizzie Hub' 250gb HDD

2013 - Celapaleis - 4670k, 8gb DDR3, 7970ghz 3gb, SSD 'Celapaleis', 256gb 840 Pro
2015 - Celapaleis (Reprise) - 6600k, 16gb DDR4, 980ti, 840 Pro, 850 Pro, Pack Yak II
2017 - Undelwalt - 7600k, 16gb DDR4, 1080ti, 950 Pro, Pack Yak II

M'aiq wishes you well.

Darkwizzie is offline  
post #11919 of 19652 Old 04-22-2014, 05:14 AM
 
tonnytech's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
I think i may have the worst haswell chip out of everyone to achieve a overclock of 4.5 i have to pump 1.475 vcore and 2.250 vccin. So far ive charted :-

@45

1.475 Vcore
2.225 Vccin
temps 75

@44

1.378 Vcore
1.850 Vccin
temps 72

@43

1.328 Vcore
1.850 Vccin
temps 68

I have read through this great guide many times and tried everything I have a MSI z87 G45 motherboard , to be honest im gonna sell this chip and buy a new one hopefully i will not lose to much money on it just shocked the performance is so poor batch is Malaysia frown.gif

i7 4770k @ 4.4 Ek Watercooled:Asus Sabertooth Mark 1 Z97:16GB Kingston Hyper X @ 2400:Nvidea Titan X Pascal Ek Watercooled:2 x WD Red 6TB 1X Samsung Pro Evo 1.5TB:Supaflower 1000W Leadex Platinumhantek Enthoo Primo
tonnytech is offline  
post #11920 of 19652 Old 04-22-2014, 05:54 AM
Overclocker
 
jsx821's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: UCSB
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by tonnytech View Post

I think i may have the worst haswell chip out of everyone to achieve a overclock of 4.5 i have to pump 1.475 vcore and 2.250 vccin. So far ive charted :-

@45

1.475 Vcore
2.225 Vccin
temps 75

@44

1.378 Vcore
1.850 Vccin
temps 72

@43

1.328 Vcore
1.850 Vccin
temps 68

I have read through this great guide many times and tried everything I have a MSI z87 G45 motherboard , to be honest im gonna sell this chip and buy a new one hopefully i will not lose to much money on it just shocked the performance is so poor batch is Malaysia frown.gif

Your cpu is pretty bad.... I got rid of my bad chip a week ago on eBay. You should try ordering a haswell on Amazon. It's currently at $199.99 for a 4670-K. I ordered one week from there and got a pretty good chip.
jsx821 is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off