Help me get my Q9550 4Ghz+ - Page 2 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #11 of 18 Old 12-15-2008, 12:46 PM - Thread Starter
=^_^=
 
xlastshotx's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 4,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 284
Just tried to boot at 450x8.5 with new settings, based off of a couple of guides for the Maximus Formula, and it failed. So at this point I guess my maximum for this board is 440x8.5 ... I guess I will have to live with a slow 3.74Ghz Q9550 for now =/

Time to get a new board, maybe someone will want to trade.


2 Million+ Folding at Home points  Chimp Challenge 3 x Participant  Overclock.net 10 Year Member 

xlastshotx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 18 Old 12-15-2008, 12:48 PM
I'm outta here!
 
kimosabi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 289
Dont throw away that WC setup now. You need it for your new EP45 UD3P.


Mod Of The Month March 2009 

kimosabi is offline  
post #13 of 18 Old 12-15-2008, 12:51 PM - Thread Starter
=^_^=
 
xlastshotx's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 4,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 284
Quote:
Originally Posted by kimosabi View Post
Dont throw away that WC setup now. You need it for your new EP45 UD3P.
Oh no, I definitely wont throw it away, 17c temps @ 3.74Ghz under orthos for 30 minutes with an ambient of 14c sure is nice.

So the EP45 UD3P is one of the best affordable DDR2 boards for overclocking the 45nm Quads?


2 Million+ Folding at Home points  Chimp Challenge 3 x Participant  Overclock.net 10 Year Member 

xlastshotx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 18 Old 12-15-2008, 12:56 PM
I'm SAILING! Ooh Shinies!
 
error10's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Manchester, New Hampshire
Posts: 13,476
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1516
Quote:
Originally Posted by xlastshotx View Post
Oh no, I definitely wont throw it away, 17c temps @ 3.74Ghz under orthos for 30 minutes with an ambient of 14c sure is nice.

So the EP45 UD3P is one of the best affordable DDR2 boards for overclocking the 45nm Quads?
Yup.

Had 500x8.5 running for 30 minutes before it crashed. Probably just needs a bit more tweaking to get stable.

I will not be pushed, filed, stamped, indexed, briefed, debriefed, or numbered! My life is my own.
I did error10's Windows Challenge and I now am an MCSE: Minesweeper Consultant and Solitaire Expert! graduated.gif
Sorry, I'm unable to provide technical support in private messages.

Chimp Challenge Participant  6 Million+ Folding at Home points 

error10 is offline  
post #15 of 18 Old 12-15-2008, 01:15 PM
I'm outta here!
 
kimosabi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 289
Quote:
Originally Posted by xlastshotx View Post
Oh no, I definitely wont throw it away, 17c temps @ 3.74Ghz under orthos for 30 minutes with an ambient of 14c sure is nice.

So the EP45 UD3P is one of the best affordable DDR2 boards for overclocking the 45nm Quads?
17C is sexeh! But 14C ambient? lol arent you freezing your socks off? Thats cold even for a norwegian.

And yeah check out Robilar's thread:

http://www.overclock.net/intel-mothe...ing-guide.html

And heres one at XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=206096

Happy reading!
xlastshotx likes this.


Mod Of The Month March 2009 

kimosabi is offline  
post #16 of 18 Old 12-15-2008, 01:20 PM - Thread Starter
=^_^=
 
xlastshotx's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: California
Posts: 4,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 284
Quote:
Originally Posted by kimosabi View Post
17C is sexeh! But 14C ambient? lol arent you freezing your socks off? Thats cold even for a norwegian.

And yeah check out Robilar's thread:

http://www.overclock.net/intel-mothe...ing-guide.html

And heres one at XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=206096

Happy reading!
Tonight I want to see if I can get it under 4c. It is going to be 28F (-2c) tonight so I am planning on letting my computer room freeze for the sake of very cold temps and the thrill of seeing what it can do. (I am going to pull out my old snowboarding gear so I don't freeze in my own house).


Awesome, thanks for the links! I will check them out.
kimosabi likes this.


2 Million+ Folding at Home points  Chimp Challenge 3 x Participant  Overclock.net 10 Year Member 

xlastshotx is offline  
post #17 of 18 Old 06-08-2009, 12:09 AM
Commodore 64
 
necrolyte's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
I got almost the same problem. I got this new processor Q9550 (c1) stepping with my Maximus Formula x38.

Can't even boot up with 3.7ghz. I'm not new in overclocking but this is a bit strange to me. sometimes my RAM doesn't post even on its stock frequency with exact voltage, my LCD poster is pausing at "DET DRAM". when I overclock the RAM, let say from 1066mhz to 1133mhz. it will boot up, but not in Windows.

I got feeling that this is some kind of FSB wall for paring this X38 to a 45nm processors. My friend managed to OC his Q9550 (E0) stepping to 4.4ghz stable with Prime95 torture test and 3Dmark benchmarks. but he's using P45 chipset and not to mention the brand/model because it is not ASUS.

here are some of my overclocking screenies and links with my previous Q6600.

Q6600 @ 3.9ghz (Windows XP)

CPU-Z Validation

Q6600 @ 3.8ghz (Windows Vista Ultimate)

CPU Validation

also, my friend let me test his QX9650 on my Maximus Formula and here's the result

QX9650 @ 4.4ghz (Windows Vista Ultimate)

CPU-Z Validation

I can run benchmark with 4.3ghz as well.

anyway, back to my problem, is there any way to push the clocks of this Q9550?

Thanks!

Intel® Core™2 Quad Q6600 2.4ghz | ASUS Maximus Formula | Xigmatek Dark Knight CPU Cooler | Lian-li PC-7FW Aluminum Casing | Corsair HX 1000w PSU | XFX GTX 285 Black Edition | Corsair Dominator 2 x 2 GB DDR2-1066 | 640GB Western Digital Caviar Black : 500GB Samsung

http://www.rignoobies.com
necrolyte is offline  
post #18 of 18 Old 06-08-2009, 09:01 PM
1.7ghz
 
OpTiMaTeZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Georgia
Posts: 304
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
yesterday i had the c1 q9550 and i called intel and told them it was giving me problems (the call took place on friday) and they sent me a new one for 25 dollars today (monday). I just put it in this morning and it turns out they gave me an e0. I hit 4.0ghz stable my first try with the vcore i was giving my c1 for 3.5 ghz.
I paid 25 dollars for shipping, but damn it was worth it. Maybe you should just try to replace the chip with an e0? They will send it to you next day for 25 dollars and that includes the return shipping to them, or you can send them your processor and wait a week.

OpTiMaTeZ is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off