Gigabyte G1. Sniper 5/5M/3/M3 Owners Thread/Club - Page 117 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1161 of 1879 Old 03-05-2013, 09:11 PM
 
markieta's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Having a hard time with the search functions. Can anyone tell me if there are any problems installing Ubuntu as the first OS on a new SSD with this mobo?

M3, 3570K, onboard graphics.
markieta is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1162 of 1879 Old 03-06-2013, 08:08 AM
AMD Overclocker
 
martinhal's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Africa
Posts: 1,123
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post

I can't seem to find this setting in the BIOS. Can you help me please?

got to MIT and look under Advanced voltage settings > 3D Voltage control , down that page you find Vcore protection ( five or six lines down) is listed and it has a block to enter a value. Hope that helps

Chimp Challenge Participant  50 Million+ Folding at Home points 

martinhal is offline  
post #1163 of 1879 Old 03-06-2013, 01:24 PM
Overclocker
 
Join Date: Sep 2006
Location: The Empire State
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 7
Quote:
Originally Posted by markieta View Post

Having a hard time with the search functions. Can anyone tell me if there are any problems installing Ubuntu as the first OS on a new SSD with this mobo?

M3, 3570K, onboard graphics.


Nope. Just be sure AHCI is enabled for your SSD and the optical drive is set as first boot device (Refer to mobo owner's manual) and you're good to go.


ASRock Z270 Extreme 4 / i7 7700K @ 5.0GHz
GSKILL Ripjaws V F4-3200C16-8GVGB 16GB (2x8GB)
H2O = XSPC RayStorm / Coolgate CG480 / Lowara D5 / XSPC Dual Bay Res V1
PNY CS2030 M2 NVMe 240GB / WD RED Nas 3tb x2 -RAID-0 / WD VelociRaptor 300GB
Zotac GTX 1070 AMP! Extreme @ 2050 / 4600
Creative Sound Blaster Z / Logitech Z560 / Senn HD518
Seasonic Prime Titanium SSR-650TD 650w
Phanteks Enthoo Primo / Win10 Pro x64
** Under TITLE II, SECTION 210.340 it is legal to overclock **

Overclock.net 10 Year Member 

Nebulous is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1164 of 1879 Old 03-06-2013, 01:41 PM
 
BradleyW's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United Kingdom
Posts: 27,866
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1554
Quote:
Originally Posted by martinhal View Post

got to MIT and look under Advanced voltage settings > 3D Voltage control , down that page you find Vcore protection ( five or six lines down) is listed and it has a block to enter a value. Hope that helps
Thank you.
and what value should I enter?
BradleyW is offline  
post #1165 of 1879 Old 03-06-2013, 01:45 PM
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5,827
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 178
Quote:
Originally Posted by martinhal View Post

got to MIT and look under Advanced voltage settings > 3D Voltage control , down that page you find Vcore protection ( five or six lines down) is listed and it has a block to enter a value. Hope that helps
Yeah, that's the one I was thinking of. That might help.

I still say to call and see if Gigabyte has any recommendations, though.

Art Vanelay is offline  
post #1166 of 1879 Old 03-08-2013, 03:23 PM
Commodore 64
 
leoxtxt's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 157
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 6
I've a question which i couldn't find the answer in the manual (g1.sniper 3): is it necessarily to connect the extra SATA power (PCIe) connector if i want run only 2 x HD7970 @ Crossfire ?.

#1 MB: ASUS Crosshair Hero VI <> CPU: Ryzen 1700 @ 4 Ghz [1.36v] <> RAM: G.Skill Flare X 2x8GB DDR4 3200Mhz <> Monitor: ASUS ROG Swift PG279Q <> VGA: MSI GTX 1080Ti <> HDD: 4x2TB WD RED + 2x SAMSUNG EVO 960 <> Case: Obsidian 900D <> PSU: Seasonic 860W Platinum
#2 MB: ASUS X79-Deluxe <> CPU: 4930K @ 4.50Ghz HT [Noctua NH-D15] <> RAM: G.Skill TridentX 4x4GB 2400Mhz <> Monitor: Dell U2713HM <> VGA: SLI 2 x Gigabyte GTX 1080 Founders Edition <> SSD: 2xSamsung 840 EVO 500GB <> Case: Air 540 <> PSU: Seasonic 1000W Platinum
leoxtxt is offline  
post #1167 of 1879 Old 03-08-2013, 03:43 PM
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5,827
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 178
Quote:
Originally Posted by leoxtxt View Post

I've a question which i couldn't find the answer in the manual (g1.sniper 3): is it necessarily to connect the extra SATA power (PCIe) connector if i want run only 2 x HD7970 @ Crossfire ?.
probably not, but is it really going to be so hard to plug in that extra connector?

Art Vanelay is offline  
post #1168 of 1879 Old 03-08-2013, 08:36 PM
 
reb1's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I received my G1 Sniper 3 Motherboard yesterday. It is going to be a couple of months before I have everything needed to assemble my computer. I have gone through all the posts. They have been quite informative. I have read the PDF of the manual. The motherboard manual is easier to study on my 40" flat screen. I bought the Intel i7 3770K last week at the Micro Center In Tustin California for $229.99 before tax. It was an in store only sale. I noticed it is still listed for this price today. I will keep following the posts.
reb1 is offline  
post #1169 of 1879 Old 03-10-2013, 11:19 AM
 
markieta's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1
Having some very nice results with my setup so far!

yYvabhmm.png
  • Using DVID to bump Vcore to 1.25v at load.
  • "Extreme" calibration for all + eXm for PWM phase control
  • VTT, PLL, ITM, VAXG all auto
  • XMP Profile 1 for RipjawsX 16gb

Just starting out so I'll continue to play with the settings but still confused by most settings. tongue.gif
markieta is offline  
post #1170 of 1879 Old 03-11-2013, 11:24 AM
Overclocker
 
Join Date: Sep 2006
Location: The Empire State
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 7
Quote:
Originally Posted by markieta View Post

Having some very nice results with my setup so far!

yYvabhmm.png
  • Using DVID to bump Vcore to 1.25v at load.
  • "Extreme" calibration for all + eXm for PWM phase control
  • VTT, PLL, ITM, VAXG all auto
  • XMP Profile 1 for RipjawsX 16gb

Just starting out so I'll continue to play with the settings but still confused by most settings. tongue.gif


Looking good! thumb.gif

I'm having issues with my M3 board. Bios locks up in Advanced mode so I can't really tweak anything. Shopping for a replacement board now, then RMA the M3.


ASRock Z270 Extreme 4 / i7 7700K @ 5.0GHz
GSKILL Ripjaws V F4-3200C16-8GVGB 16GB (2x8GB)
H2O = XSPC RayStorm / Coolgate CG480 / Lowara D5 / XSPC Dual Bay Res V1
PNY CS2030 M2 NVMe 240GB / WD RED Nas 3tb x2 -RAID-0 / WD VelociRaptor 300GB
Zotac GTX 1070 AMP! Extreme @ 2050 / 4600
Creative Sound Blaster Z / Logitech Z560 / Senn HD518
Seasonic Prime Titanium SSR-650TD 650w
Phanteks Enthoo Primo / Win10 Pro x64
** Under TITLE II, SECTION 210.340 it is legal to overclock **

Overclock.net 10 Year Member 

Nebulous is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off