question about volts - Overclock.net

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 11-26-2006, 07:20 PM - Thread Starter
1.7ghz
 
Join Date: Mar 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
my mobo has a few options. dimm voltage, pcie voltage, but what is MCH voltage ?? they all can go up +.1 intervals

Sean.

es-squared is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 11-26-2006, 07:22 PM
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tennessee
Posts: 2,649
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 185
that is the chipset voltage I believe..
From reading this
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6300_8.html
dotcomthese is offline  
post #3 of 6 Old 11-26-2006, 09:26 PM - Thread Starter
1.7ghz
 
Join Date: Mar 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
chipset? do you mean the CPU? cuz it also has a CPU voltage menu as well

Sean.

es-squared is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 11-28-2006, 12:21 AM - Thread Starter
1.7ghz
 
Join Date: Mar 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
would i need to buy better cooling for this if i need to add more volts to it? it goes up to +.3

Sean.

es-squared is offline  
post #5 of 6 Old 11-28-2006, 12:27 AM
1.7ghz
 
dkdeath's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 42
Giving more voltage is like making somebody run faster which = more heat generation , it will make it hotter but if it requires one depends on the heat if u state the temprature of the chipset i can help u out more

dkdeath is offline  
post #6 of 6 Old 11-28-2006, 12:32 AM - Thread Starter
1.7ghz
 
Join Date: Mar 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by dkdeath View Post
Giving more voltage is like making somebody run faster which = more heat generation , it will make it hotter but if it requires one depends on the heat if u state the temprature of the chipset i can help u out more
ya makes sense. i havnt added more volts right now.. but how would i read the chipset temp.

Sean.

es-squared is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off