Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22** - Page 33 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #321 of 3000 Old 01-15-2011, 09:13 PM
 
rmp459's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 3,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 240
now i just wish i could find some stable settings.... this is driving me insane. my chip has like a whole between 4.6 - 4.8 of like an entire tenth of a volt and i have no idea if my ram is even stable. passes everything i throw at it including memtest 4.2, but then i get prime95 app crashes and im like ehhh what?


Current Audio: Gustard U12 > Gustard X12 > Gustard H10 / Matrix M-Stage / Schiit Lyr (Cyro'd Gold Lions) / Presonus Eris E4.5 Monitors
|| HE-400i w/ AlphaPads || Oppo PM-3 || Fostex TH-X00 || AKG K701 || HD 650 ||
Current Mouse/Keyboard => cm novatouch w/ pbt caps || nixeus revel || qck heavy
rmp459 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #322 of 3000 Old 01-15-2011, 09:13 PM
I'm no longer an Asushole
 
Join Date: Sep 2006
Location: Here nor there
Posts: 25,196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 1299
I've been fooling around with AIS, auto tune took me up to 4327/103blk/42x.

Stable for about 30 mins of blend, temps were out of control though.
grunion is offline  
post #323 of 3000 Old 01-15-2011, 09:25 PM
4.0ghz
 
LethalRise750's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ohio
Posts: 3,614
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 228
Getting an interesting issue here with my P8P67 Pro. It seems as if somehow my second PCI-E Slot is defaulting to my P67 Chipset and only running x1 rather than the x8 it would have if it were on the CPU's PCI-E Controller. Yes my second GTX 460 is plugged into the Grey Slot and not the Black.

1st GTX 460 in Navy Blue Slot:
2qd6i3r.png

2nd GTX 460 in Grey Slot:
1ya2jt.png
LethalRise750 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #324 of 3000 Old 01-15-2011, 09:29 PM
PC Gamer
 
Outcasst's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lichfield, UK
Posts: 5,916
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 295
Anybody having this problem?

At random times of full load, my PC just cuts out. The power turns straight off.

I was thinking it was a PSU problem, but I can run the PSU stresser thing in OCCT for hours.

There is an option in the BIOS for anti-surge protection... Should this be enabled or disabled?

"Aoccdrnig to rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a tatol mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe."
Outcasst is offline  
post #325 of 3000 Old 01-15-2011, 09:59 PM
 
rmp459's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 3,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 240
Quote:
Originally Posted by Outcasst;12026595 
Anybody having this problem?

At random times of full load, my PC just cuts out. The power turns straight off.

I was thinking it was a PSU problem, but I can run the PSU stresser thing in OCCT for hours.

There is an option in the BIOS for anti-surge protection... Should this be enabled or disabled?

Happened to me once, and it was an unstable overclock... what voltages are you using at 4.8? My chip hits a wall at anything over 4.6. I can do 4.6 @ like 1.32, but 4.8 seems like its gonna require watercooling and ~1.4v.

I am not sure about that anti-surge option.


Current Audio: Gustard U12 > Gustard X12 > Gustard H10 / Matrix M-Stage / Schiit Lyr (Cyro'd Gold Lions) / Presonus Eris E4.5 Monitors
|| HE-400i w/ AlphaPads || Oppo PM-3 || Fostex TH-X00 || AKG K701 || HD 650 ||
Current Mouse/Keyboard => cm novatouch w/ pbt caps || nixeus revel || qck heavy
rmp459 is offline  
post #326 of 3000 Old 01-15-2011, 10:05 PM
 
Join Date: Jul 2010
Location: Deadmonton
Posts: 1,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 65
Oh man with all these problems mentioned here, I'm almost regretting going for the P8P67 Pro. Maybe Gigabyte is a better option. I guess I'll find out.

Media Rig
Intel i5 4460 ~ Asus Vanguard B85 ~ Noctua NH-C12P SE14 ~ G.Skill Ripjaws X 2x4GB 1600MHz
Gigabyte 7970 WF3 ~ Crucial M500 120GB ~ Cougar CMX 700W ~ Fractal Design Define Mini ~ Logitech Z337
Silent Rig
Intel G3258 ~ Asrock H81M-ITX ~ Corsair ValueRAM 2x2GB 1333MHz ~ HIS 7750 iSilence
ADATA SX900 128GB ~ Corsair CX430M ~ Lian Li PC-Q07R ~ Ultrasone HFI-450
24/7 Rig
AMD Phenom II X6 1100T ~ Asus Crosshair IV Formula ~ Noctua NH-D14 ~ Crucial Ballistix Tracer 2x4GB 1600MHz ~ XFX 7750 Core
Silverstone Strider ST50F-P ~ OCZ Vertex 4 128GB ~ WD Green 2TB x4 ~ Fractal Design Define R4
Audinst HUD-mx1 ~ Schiit Wyrd ~ KRK Rokit 8 G2's
Farmer Boe is offline  
post #327 of 3000 Old 01-15-2011, 10:28 PM
Intel Overclocker
 
lightsout's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Southern Oregon
Posts: 10,576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 239
Quote:
Originally Posted by Farmer Boe;12026876 
Oh man with all these problems mentioned here, I'm almost regretting going for the P8P67 Pro. Maybe Gigabyte is a better option. I guess I'll find out.

It does seem like a lot but I think its because most people bought asus boards here. Not many seemed to have bought gigabyte.

I have been very happy with my evo.

lightsout is offline  
post #328 of 3000 Old 01-15-2011, 10:54 PM
1.7ghz
 
Porter_'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 874
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by Farmer Boe;12026876 
Oh man with all these problems mentioned here, I'm almost regretting going for the P8P67 Pro. Maybe Gigabyte is a better option. I guess I'll find out.

my guess is it's the vocal minority (which is a good thing on a forum like this - keeps us aware). i've had zero problems since my first boot. i'm rock-solid stable at 4.6 GHz @ 1.3V. loving my P8P67 PRO.

Porter_ is offline  
post #329 of 3000 Old 01-15-2011, 10:58 PM
Audiophile
 
AtomicFrost's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: FL ಠ_ಠ
Posts: 2,030
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 135
Quote:
Originally Posted by Porter_;12027291 
my guess is it's the vocal minority (which is a good thing on a forum like this - keeps us aware). i've had zero problems since my first boot. i'm rock-solid stable at 4.6 GHz @ 1.3V. loving my P8P67 PRO.

This. Most likey for every person coming on here with issues, there are thousands running the board with zero issues.

At least I hope so . . . brothers P8P67 PRO is coming in a day or 2.

(ノಠ_ಠ)ノ彡┻━┻
Ͼ(ಠ_ಠ)Ͽ
AtomicFrost is offline  
post #330 of 3000 Old 01-16-2011, 01:27 AM
PC Gamer
 
Outcasst's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lichfield, UK
Posts: 5,916
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 295
Quote:
Originally Posted by rmp459;12026820 
Happened to me once, and it was an unstable overclock... what voltages are you using at 4.8? My chip hits a wall at anything over 4.6. I can do 4.6 @ like 1.32, but 4.8 seems like its gonna require watercooling and ~1.4v.

I am not sure about that anti-surge option.

I'm using 1.434v for 4.8, which seems a lot especially if it's still not stable.

I turned Anti Surge off, but it still didn't help.

Also, what is the Primary Plain Current Limit option and what should it be set to? I have it on auto at the minute.

It just seems like the CPU is running out of juice so it just powers down.

What about the VRM Frequency? What do you all have that set to? It's on auto for me.

"Aoccdrnig to rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a tatol mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe."
Outcasst is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off