Nvidia GTX 900 cards custom bios (upon request ) - Page 579 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #5781 of 8715 Old 05-31-2016, 09:56 AM
Overclocker in Training
 
MiniPurple's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by Mr-Dark View Post

Hello

how yo push 1.30v ? that on my bios ? most Maxwell card's will not scale with voltage.. that's known issue rolleyes.gif
yes im using ur bios but i downloaded a .oem2 file and put it on my MSI AB root folder, and this is how it looks like:


and yeah... it doesnt scale... just like my 750ti FTW... at least i can monitor the voltage while in-game, and HOF_NVVDD reported the same voltage even when i increased it on msi ab. for what i understand this .oem2 file "teach" the msi ab how to monitor and control the voltages on the PWM controller that galax put into their 980ti hof
MiniPurple is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5782 of 8715 Old 05-31-2016, 12:27 PM - Thread Starter
kate
 
Mr-Dark's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Jordan
Posts: 5,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 565
Quote:
Originally Posted by CalinTM View Post

Thanks for the mod. I wanted to ask you something.

What does table 2 from power table tab ? And the last 3 tables ?

The other ones i know. Table 1 is TDP, table 3 is PCIE, table 4 and 5 are the 8 pin cables.

And 1.28 is the max voltage 980 GM204 chip can hold ?

Also whats the far i can go if i want to increase PCIE power table and the 8 pins ?

Its ok if i put 170.000 on both 8 pins ? Can i go higher ? Same for PCIE from 75w ?

PS: I thing its still better if i leave boost on... tongue.gif

Hello

we don't know anything about the table 2 and the last 3 on power tab... also we try to change them but there is no impact on the OC/power at all..

you can push up to 1.312v but the benefit close to Zero.. on the PCI-E up to 82W but i don't recommended that keep it at 75W, on the 8Pin yo can push up to 225W if your psu have single 12v line..

boost on will throttle the card at 67c..
Quote:
Originally Posted by mus1mus View Post

hmmm. I'd be pissed if a 980TI can't do 1500/2000 tbh. biggrin.gif

Only one of these has an ASIC of 80+. The rest are on low 60s. By the way, ambient is at 12C. So maybe that helped. thumb.gif

My Strix 980 Ti hit the wall at 1430mhz @1.28v..lol
Quote:
Originally Posted by outofmyheadyo View Post

GM200.zip 152k .zip file '

Hey MR.Dark, how you doing ?
I got this 65% asic 980ti, could you increase the power limit and perhaps add a bit of voltage aswell ( not sure if it`s needed )? The card is under a fullcover EK block, 1400/7500 would be a good base to start checking for limits, boost off too please thumb.gif

Hello, I'm fine smile.gif

here yo go

GM200----Dark.zip 152k .zip file

Core clock 1405mhz & 7500mhz memory & 1.255v & higher TDP limit & boost off
Quote:
yes im using ur bios but i downloaded a .oem2 file and put it on my MSI AB root folder, and this is how it looks like:


and yeah... it doesnt scale... just like my 750ti FTW... at least i can monitor the voltage while in-game, and HOF_NVVDD reported the same voltage even when i increased it on msi ab. for what i understand this .oem2 file "teach" the msi ab how to monitor and control the voltages on the PWM controller that galax put into their 980ti hof

I doubt the voltage increase at all.. its locked from the bios and the software won't increase that..

Origin ID : Mr-D4rk0
Mr-Dark is offline  
post #5783 of 8715 Old 05-31-2016, 01:28 PM
PC Gamer
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,805
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by Mr-Dark View Post

Hello

we don't know anything about the table 2 and the last 3 on power tab... also we try to change them but there is no impact on the OC/power at all..

you can push up to 1.312v but the benefit close to Zero.. on the PCI-E up to 82W but i don't recommended that keep it at 75W, on the 8Pin yo can push up to 225W if your psu have single 12v line..

boost on will throttle the card at 67c..
My Strix 980 Ti hit the wall at 1430mhz @1.28v..lol
Hello, I'm fine smile.gif

here yo go

GM200----Dark.zip 152k .zip file

Core clock 1405mhz & 7500mhz memory & 1.255v & higher TDP limit & boost off
I doubt the voltage increase at all.. its locked from the bios and the software won't increase that..


Nope, i don't have any throttle. There are the first three voltage sliders, if i match those, no more throttle.

Don't be a fool, stay in school!
CalinTM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5784 of 8715 Old 05-31-2016, 02:11 PM
 
outofmyheadyo's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 55
Quote:
Originally Posted by Mr-Dark View Post

here yo go

GM200----Dark.zip 152k .zip file

Core clock 1405mhz & 7500mhz memory & 1.255v & higher TDP limit & boost off.

Thank you!
outofmyheadyo is offline  
post #5785 of 8715 Old 05-31-2016, 05:06 PM
PC Gamer
 
alucardis666's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chicago
Posts: 1,256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Thank you!

Eh no good my display driver crashes with that... help!

AMD RyZen THREADRIPPER 1950X @ 4.0Ghz || NZXT X62 || ASUS X399 ZENITH EXTREME || 2X EVGA GTX 1080 Ti FE HYBRID SLi || 64GB G.SKILL TridentZ RGB 3200Mhz || Samsung XP941 256GB M.2 || Samsung 840 EVO 500GB || Creative SoundBlaster Z || EVGA 220-P2-1600-X1|| Phanteks Enthoo Evolv TG || Samsung UN55KS9000 4k HDR TV || Martin Logan Vision X || SteelSeries Wireless H || Logitech G710+ & Logitech MX Master ||
alucardis666 is offline  
post #5786 of 8715 Old 05-31-2016, 08:26 PM
Overclocker
 
Killer344's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Argentina
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by Mr-Dark View Post

Killer344---Bios.zip 152k .zip file

Core clock 1405mhz & stock memory clock & 1.237v & higher TDP limit & boost off

and yes yo can adjust the clock as yo want from any OC software wink.gif

Thanks, works flawlessly, got to max 1444mhz stable at this voltage, is that the average for these cards?

smile.gif
Killer344 is offline  
post #5787 of 8715 Old 05-31-2016, 09:03 PM
PC Gamer
 
alucardis666's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chicago
Posts: 1,256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by Mr-Dark View Post

Hello

STOCK--------------Dark.zip 138k .zip file
Dark.zip (138k. zip file)

Core clock 1506mhz & 3.7ghz memory & 1.250v & higher TDP limit & boost off
Hello bro, No problem.. Thanks smile.gif

Please assist!

my display driver crashes with that... help!

AMD RyZen THREADRIPPER 1950X @ 4.0Ghz || NZXT X62 || ASUS X399 ZENITH EXTREME || 2X EVGA GTX 1080 Ti FE HYBRID SLi || 64GB G.SKILL TridentZ RGB 3200Mhz || Samsung XP941 256GB M.2 || Samsung 840 EVO 500GB || Creative SoundBlaster Z || EVGA 220-P2-1600-X1|| Phanteks Enthoo Evolv TG || Samsung UN55KS9000 4k HDR TV || Martin Logan Vision X || SteelSeries Wireless H || Logitech G710+ & Logitech MX Master ||
alucardis666 is offline  
post #5788 of 8715 Old 06-01-2016, 06:05 AM
 
puuhapeku's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Hi again Mr-Dark

I have now tested a while with the new bios and seems to work very good. Tweaked more with afterburner and I think 4000mhz memory is running smoothly too. And I would like to lower voltages with 1500/4000 settings.

Could you upload few bios with lower voltages? Like maybe 1.250 1.225 1.200? Or do you think 1.200 is too low for 1500? If so maybe 1450mhz with 1.2V

Edit: Ah nevermind, I found that my afterburner didn't have unlock voltage box clicked at first so i'll try to find proper voltage.

Edit2: Seems afterburner doesn't have any effect on the voltage. If there a reason why it wont go lower?

GM200custom.zip 152k .zip file
puuhapeku is offline  
post #5789 of 8715 Old 06-01-2016, 08:53 AM
 
ashwinnambiar46's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Hi Mr. Dark,

I have a few questions which I hope you could help me out with. I have 2 GTX 980Ti's

A Reference 980Ti from Zotac with the EVGA Hybrid Kit Installed - GM200-Zotac.zip 152k .zip file
This card has an ASIC of 68.8%. I cant seem to overclock this card beyond 1360Mhz with or without boosted voltage from Precision X . What BIOS hacks/changes do you advise?

The second card is a 980Ti Hybrid from EVGA - GM200-EVGAHybrid.zip 146k .zip file
This card has an ASIC of 83.9%. Havent tested its overclocking potential as of yet. What BIOS hacks/changes do you advise?

I have a 1000W PSU so power changes shouldn't be an issue. Both the cards never exceed 55C.

I'm able to boost the memory for both the cards by 400Mhz without any issues. I can go to 500Mhz as well. Haven't tested long term stability for it though.



Regards
ashwinnambiar46 is offline  
post #5790 of 8715 Old 06-01-2016, 10:45 AM - Thread Starter
kate
 
Mr-Dark's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Jordan
Posts: 5,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 565
Quote:
Originally Posted by CalinTM View Post

Nope, i don't have any throttle. There are the first three voltage sliders, if i match those, no more throttle.

The boost already off from your bios.. that's why no throttle smile.gif
Quote:
Originally Posted by Killer344 View Post

Thanks, works flawlessly, got to max 1444mhz stable at this voltage, is that the average for these cards?

Hello

that's under the average but you still have headroom on the voltage.. up to 1.28v is fine if yo can keep it under 80c thumb.gif
Quote:
Originally Posted by alucardis666 View Post

Please assist!

my display driver crashes with that... help!

I'm sorry for the late response.. but when the driver crash yo can flash the stock bios again or drop the core clock from any OC software until we fix that thumb.gif

here yo go again

STOCK----1.275v.zip 138k .zip file

voltage increase from 1.250v to 1.275v wink.gif
Quote:
Originally Posted by puuhapeku View Post

Hi again Mr-Dark

I have now tested a while with the new bios and seems to work very good. Tweaked more with afterburner and I think 4000mhz memory is running smoothly too. And I would like to lower voltages with 1500/4000 settings.

Could you upload few bios with lower voltages? Like maybe 1.250 1.225 1.200? Or do you think 1.200 is too low for 1500? If so maybe 1450mhz with 1.2V

Edit: Ah nevermind, I found that my afterburner didn't have unlock voltage box clicked at first so i'll try to find proper voltage.

Edit2: Seems afterburner doesn't have any effect on the voltage. If there a reason why it wont go lower?

GM200custom.zip 152k .zip file

Hey there

that's normal.. once we lock the voltage at one point there is no way to adjust that from any OC software thumb.gif

here yo go.. 4ghz memory and 2 bios.. 1.255v & 1.22v wink.gif

GM200---Voltage.zip 304k .zip file
Quote:
Originally Posted by ashwinnambiar46 View Post

Hi Mr. Dark,

I have a few questions which I hope you could help me out with. I have 2 GTX 980Ti's

A Reference 980Ti from Zotac with the EVGA Hybrid Kit Installed - GM200-Zotac.zip 152k .zip file
This card has an ASIC of 68.8%. I cant seem to overclock this card beyond 1360Mhz with or without boosted voltage from Precision X . What BIOS hacks/changes do you advise?

The second card is a 980Ti Hybrid from EVGA - GM200-EVGAHybrid.zip 146k .zip file
This card has an ASIC of 83.9%. Havent tested its overclocking potential as of yet. What BIOS hacks/changes do you advise?

I have a 1000W PSU so power changes shouldn't be an issue. Both the cards never exceed 55C.

I'm able to boost the memory for both the cards by 400Mhz without any issues. I can go to 500Mhz as well. Haven't tested long term stability for it though.



Regards

Hey bro

I want to say that's a very very very nice build smile.gif love how the Hybrid look clean in the H440 smile.gif

here yo go

Awesome-Hybrids---Dark.zip 299k .zip file

Both at same setting since in SLI both should be at same setting

Core clock 1405mhz & 3.9ghz memory & 1.255v & higher TDP limit & boost off

flash both card and make sure they stable at the above setting then yo can push the core clock farther.. 1450mhz should be easy on that thumb.gif

please let me know how yo go smile.gif
ashwinnambiar46 likes this.

Origin ID : Mr-D4rk0
Mr-Dark is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off