8800 GTX sli no improvement - Page 2 - Overclock.net

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #11 of 28 Old 04-03-2008, 10:43 AM
4.0ghz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 66
I know it's probably a driver issue because both with my 2nd and 3rd card I seen small improvements. I play the game on very high at 1920x1080 without any stuttering 90% of the time. Worst case friend I would through this procedure in this order...

- Uninstall all nvidia drivers(Even go as far as using driver cleaner program)
- Reboot
- Install chipset drivers.
- Reboot
- If you have video drivers installed uninstall them
- Reboot
- Install new drivers (I will check which version I'm running on when I get home today.)
- Reboot
- Get the pop up and enable SLI
- Enjoy the gaming.

SELECT * FROM users WHERE clue > 0;
"It’s not a bug in the game’s code, it’s a bug in your moral code."

2Luke2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 28 Old 04-03-2008, 10:45 AM - Thread Starter
Commodore 64
 
DarrenThePirate's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fresno, ca
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Willis1458 View Post
Get the new 169.44 beta drivers, the crysis 1.2.1 hotfix and patch and you will be laughing, with the very high xp hack I average around 35-40fps.

Make sure its turned on via. the control panel, and also, leave the window up during games, to make sure it doesnt refresh itself like it has done with me, and disabled it.

If you have COD4, run it, it should run amazingly well, it it doesnt, then youve got a more serious problem.
okay ill try that when i get home. I get like 30 on average with one gtx, will i see like a substantial increase like 20-30? or will it be more like 10-15? this is with everything on very high btw.

DarrenThePirate is offline  
post #13 of 28 Old 04-03-2008, 10:46 AM - Thread Starter
Commodore 64
 
DarrenThePirate's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fresno, ca
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by 2Luke2 View Post
I know it's probably a driver issue because both with my 2nd and 3rd card I seen small improvements. I play the game on very high at 1920x1080 without any stuttering 90% of the time. Worst case friend I would through this procedure in this order...

- Uninstall all nvidia drivers(Even go as far as using driver cleaner program)
- Reboot
- Install chipset drivers.
- Reboot
- If you have video drivers installed uninstall them
- Reboot
- Install new drivers (I will check which version I'm running on when I get home today.)
- Reboot
- Get the pop up and enable SLI
- Enjoy the gaming.
ill be doing that today, installing my raptor so ill be starting from scratch so ill have everything freshly installed. ill also try the beta drivers like you guys have been saying

DarrenThePirate is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 28 Old 04-03-2008, 10:46 AM
4.0ghz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 66
Also what resolution are you trying to run it at? You won't see a huge performance gain on a lower resolution with the GTX. You need to up the reso to get the full gain out of the cards.

SELECT * FROM users WHERE clue > 0;
"It’s not a bug in the game’s code, it’s a bug in your moral code."

2Luke2 is offline  
post #15 of 28 Old 04-03-2008, 10:47 AM
4.0ghz
 
Willis1458's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: England
Posts: 1,073
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by DarrenThePirate View Post
okay ill try that when i get home. I get like 30 on average with one gtx, will i see like a substantial increase like 20-30? or will it be more like 10-15? this is with everything on very high btw.
Well I get an average of around 35-40fps walking thorugh denser jungle.

In some areas you can go all the way to 60fps but this isnt all the time, at the beginning of the game its like that though, gameplay is just a whole lot smoother, less laggy, thats what GTX does in this game at least, and boosts your fps by around 10-20, this is what I have seen anyway.

You have to be running at 1680x1050 and above to see the differences, I play at 1920x1200 and get that fps, lower down to 1680x1200 and you averaging 45fps

Willis1458 is offline  
post #16 of 28 Old 04-03-2008, 10:53 AM - Thread Starter
Commodore 64
 
DarrenThePirate's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fresno, ca
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by 2Luke2 View Post
Also what resolution are you trying to run it at? You won't see a huge performance gain on a lower resolution with the GTX. You need to up the reso to get the full gain out of the cards.
i was running at like a standard resolution, but i upped it to 1900X1200 and it gave me 20 fps and was choppy as all hell. i had read that it does only benefit in higher resolutions, but not for me lol

DarrenThePirate is offline  
post #17 of 28 Old 04-03-2008, 10:59 AM
4.0ghz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 66
Quote:
Originally Posted by DarrenThePirate View Post
i was running at like a standard resolution, but i upped it to 1900X1200 and it gave me 20 fps and was choppy as all hell. i had read that it does only benefit in higher resolutions, but not for me lol
Yep 99% driver/patching issue. I had the same problem with the wrong drivers. It was unplayable. I was like WTH lol...

SELECT * FROM users WHERE clue > 0;
"It’s not a bug in the game’s code, it’s a bug in your moral code."

2Luke2 is offline  
post #18 of 28 Old 04-03-2008, 11:22 AM - Thread Starter
Commodore 64
 
DarrenThePirate's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fresno, ca
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
is this is driver? 100.59?

DarrenThePirate is offline  
post #19 of 28 Old 04-03-2008, 11:23 AM
4.0ghz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 66
Nope it needs to be like 174 something...

SELECT * FROM users WHERE clue > 0;
"It’s not a bug in the game’s code, it’s a bug in your moral code."

2Luke2 is offline  
post #20 of 28 Old 04-03-2008, 11:26 AM
4.0ghz
 
sublime0's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5,020
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 215
Are yoi playing the ful game of Crysis patched? Sli doent work on the demo.
sublime0 is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off