[Official] Far Cry 3 Information & Discussion Thread - Page 49 - Overclock.net

View Poll Results: After recent driver updates and patches are you satisfied with performance given the visuals?
Yes 80 43.96%
No 102 56.04%
Voters: 182. You may not vote on this poll

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #481 of 1920 Old 12-03-2012, 07:39 AM
PC Gamer
 
dph314's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Gaming...or waiting to
Posts: 3,593
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 114
Quote:
Originally Posted by rck1984 View Post

Quote:
Originally Posted by OmegaRED. View Post

Ultra settings 1080p 4XMSAA with GTX 680 SLI I get an average of 80-120fps with spikes over 170fps (vsync off for this game) and my GPU usage is 95%+ so this game is absolutely brutal even moreso than BF3 I had to drop my overclocks 25-30mhz or it crashed after a half hour or so. My temps can get pretty high too (for my setup) with 76C and 65C in SLI. I've got my case fans maxed out during gameplay.
I did use the Nvidia inspector SLI tweak and I'm very happy with the performance in this game. SLI is really smooth no stuttering that I can detect. I also shut off D3Doverrider and find messing around with the frame rendering settings helps make it more responsive.

On DX11? Everthing maxed out, except for 4x MSAA? Hard to believe to be honest..
Or perhaps i have missed something, and Nvidia runs about double performance than AMD at this moment.

I am running crossfire 7950 (1100/1400 atm) on 12.11 beta drivers + 12.11 cap 1, same CPU on exact same speed, same amount of RAM.
And i am getting about 65 fps on average at 1080p. That's almost half of the 120 fps you are claiming, don't think i ever saw my fps above 100 at all, not to talk about spikes to 170.

It runs great on Nvidia from what I've seen, with the latest beta for it (+38% thumb.gif). Did AMD release a driver update specifically for it yet? Your performance boost may be coming soon if not.

Quote:
Originally Posted by maarten12100 
Quote:
Originally Posted by dph314 
Is it weird that I'm slightly aroused?
No, it isn't. Epeen is rising!

10 Million+ Folding at Home points 

dph314 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #482 of 1920 Old 12-03-2012, 07:40 AM
Commodore 64
 
youpekkad's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
I already asked this same question like 20pages ago but nobody answered smile.gif

But right now I´m 72% at DLding Far cry 3 (it´s a legal copy obv) and am just curious that what kinda performance ppl get with a similar setup to mine/what would be the good recommended settings?

youpekkad is offline  
post #483 of 1920 Old 12-03-2012, 07:45 AM
Intel Overclocker
 
Rakhasa's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Great White North
Posts: 1,180
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 43
How are people playing already? It's not out for me lmao.
Rakhasa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #484 of 1920 Old 12-03-2012, 07:55 AM
4.0ghz
 
laurie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: East Sussex
Posts: 1,560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 56
It's been out for a while in Europe. 29th I think it was. Though a lot of places had copies on the 28th.

laurie is offline  
post #485 of 1920 Old 12-03-2012, 07:59 AM
5906x1080
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dorset UK
Posts: 9,495
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 786
Quote:
Originally Posted by Rakhasa View Post

How are people playing already? It's not out for me lmao.

It was released in europe a couple of days ago thumb.gif


Me and my warm little cards am getting 60fps most of the time using these settings coolsmiley.png
Warning: Spoiler! (Click to show)



Chimp Challenge 2 x Participant  4 Million+ Folding at Home points 

ACHILEE5 is offline  
post #486 of 1920 Old 12-03-2012, 08:14 AM
Intel Overclocker
 
Rakhasa's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Great White North
Posts: 1,180
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 43
Rakhasa is offline  
post #487 of 1920 Old 12-03-2012, 08:16 AM
 
zkalra's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 4
Quote:
Originally Posted by rck1984 View Post

On DX11? Everthing maxed out, except for 4x MSAA? Hard to believe to be honest..
Or perhaps i have missed something, and Nvidia runs about double performance than AMD at this moment.
I am running crossfire 7950 (1100/1400 atm) on 12.11 beta drivers + 12.11 cap 1, same CPU on exact same speed, same amount of RAM.
And i am getting about 65 fps on average at 1080p. That's almost half of the 120 fps you are claiming, don't think i ever saw my fps above 100 at all, not to talk about spikes to 170.
Agreed. The guy either has a supercomputer or he is confused. I am betting on the latter.

PC Gaming FTW!!
zkalra is offline  
post #488 of 1920 Old 12-03-2012, 08:31 AM
PC Gamer
 
dph314's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Gaming...or waiting to
Posts: 3,593
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 114
Quote:
Originally Posted by zkalra View Post

Quote:
Originally Posted by rck1984 View Post

On DX11? Everthing maxed out, except for 4x MSAA? Hard to believe to be honest..
Or perhaps i have missed something, and Nvidia runs about double performance than AMD at this moment.
I am running crossfire 7950 (1100/1400 atm) on 12.11 beta drivers + 12.11 cap 1, same CPU on exact same speed, same amount of RAM.
And i am getting about 65 fps on average at 1080p. That's almost half of the 120 fps you are claiming, don't think i ever saw my fps above 100 at all, not to talk about spikes to 170.
Agreed. The guy either has a supercomputer or he is confused. I am betting on the latter.

I don't know what his 2500k or 680s are running at, but he's being completely accurate as far as I've seen. I also have 680's and am constantly sitting at my 118fps framerate-cap. Not sure why your system is having so many problems. You should do a clean install of the 310.64's if you haven't already (use Driver Fusion or the like to wipe out all Nvidia files before installing 310.64). That may help. Other than that I don't know. But I'm seeing similarly amazing performance as he is, except with 8x MSAA instead of 4x, so his statement is entirely possible. I have my 680s at only the stock 1215mhz.

Quote:
Originally Posted by maarten12100 
Quote:
Originally Posted by dph314 
Is it weird that I'm slightly aroused?
No, it isn't. Epeen is rising!

10 Million+ Folding at Home points 

dph314 is offline  
post #489 of 1920 Old 12-03-2012, 08:50 AM
 
NadaJohna's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Does anyone know what the sub resolution (enable, x and y) is for?
NadaJohna is offline  
post #490 of 1920 Old 12-03-2012, 08:54 AM
WaterCooler
 
Alvarez's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Mars
Posts: 1,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 71
i7 960 @ 4.1 , 8GB 1600Mhz Corsair Vengeance, GTX 570 TWIII, Everything is max out (except AA i think) it's below 30FPS in most demanding places..

The temps are 55-70 degrees on CPU though, gotta clean it that's for sure

Alvarez is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off