H50 Am3 high temps? - Overclock.net

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 02-02-2011, 05:40 AM - Thread Starter
1.7ghz
 
Coldplayer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 2
I got a corsair H50 as i needed space for more ram/ram cooler and i went from a noctua NHU12P (1 fan) to the Corsair H50 push/pull. And my temps are about 4-5 degrees worse. I knew that the h50 wouldn't be that great but i though push pull at least it'd be able to keep up with my old noctua.
Are there any common installation mistakes or anything like that which would hinder the h50 performance?

Cheers

Also i seem to have got 2 retention brackets for am3 in the h50 package is there any difference between using

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...Xb2oDnwTnQ&t=1
or

http://www.legitreviews.com/images/r...ir_h70_019.jpg

Coldplayer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-02-2011, 05:43 AM
The Computer Guy
 
AMOCO's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Colorado Springs,Colorado
Posts: 6,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 429
try re-seating the cpu block.

Laptop:
HP 2000-2c29WM 15.6-Inch Laptop PC (Black Licorice) 1.7GHz AMD E2-1800 Processor / 8GB DDR3 RAM Memory / 240GB SanDick SSD Plus / Windows 10
Mobile Devices:
LG Stylo 2,,,Nougat 7.0..
Carriers:
Sprint

Overclock.net 10 Year Member 

AMOCO is offline  
post #3 of 6 Old 02-02-2011, 07:33 AM - Thread Starter
1.7ghz
 
Coldplayer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 2
just did that to no avail.

Coldplayer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 02-02-2011, 01:22 PM
1.3ghz
 
paceee's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 339
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
make sure air flow goes right to left (blowing out the back)

paceee is offline  
post #5 of 6 Old 02-02-2011, 01:26 PM
4.0ghz
 
Clairvoyant129's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 135
It's normal. You were right to expect mediocre performance.
Clairvoyant129 is offline  
post #6 of 6 Old 02-02-2011, 03:00 PM
3.5ghz
 
mekaw's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Burnaby, BC
Posts: 758
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
yeah H50 isn't the best thing, it's on par or worse than D14.

I went from H50 > D14 > H70

mainly H50 wasn't cutting it and D14 i aboslutely loved but took a lot of space and hard to work around in. H70 I got a really good deal through a friend who works at distributor

mekaw is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off