Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › MSI AFterburner not saving settings...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI AFterburner not saving settings...

post #1 of 4
Thread Starter 
Wonder if you guys can help. I have a Sapphire HD 5870 that I am trying to overclock using MSI Afterburner. I have changed the cfg files to allow unofficial overclocking which passes the 900mhz Core limit and I have also disabled overdrive through CCC. I can change the core and the voltage without any issues. I can run 3DMark11 and I get a 400 point boost with a 1000mhz core, so the overclock has worked.

However...

When I restart Windows or if I close and repoen the program, everything resets to the original clock speeds. I have tried selected the Apply Overclock at Startup option and also selecting to start MSI Afterburner on Windows startup, both to no avail. The strange thing is, when the overclock has failed, if you go back into MSI Afterburner and try and set the same core of 1000mhz, it won't let you, the screen flashes and it drops back down to 850mhz... the odd thing is, you can set any other value and it will stick, so I could have 999 or 1001 and it will save. I have had this type of behavior from Afterburner before but because I have been CPU limited in the past, I haven't been overly concerned about overclocking the GPU, now though, I am.

I have tried Sapphire Trixx which some people were suggesting works with the HD 5870, whilst it saves the the speed overclock, it won't allow the voltage overclock.

Can anyone suggest a workaround or another utility that will allow similar functionality?

Cheers.
post #2 of 4
Do you press the save button and then press one of the flashing numbers to save it to that slot?

EDIT:

Sorry, just saw that you were getting some values to save. Bet i sounded properly dickish by asking if you were pressing save :/

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
Blanc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte EX58-UD7 Asus GTX 580 Voltage Tweak Edition Corsair Dominator 6Gb DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
50gb OCZ Vertex 2 Pro | 1Tb HDD Windows 7 Professional 64bit BenQ 24" 1080p LED Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider 750W TJ07 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Blanc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte EX58-UD7 Asus GTX 580 Voltage Tweak Edition Corsair Dominator 6Gb DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
50gb OCZ Vertex 2 Pro | 1Tb HDD Windows 7 Professional 64bit BenQ 24" 1080p LED Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider 750W TJ07 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
No worries, thanks for the reply anyway.

I have flashed it to an MSI Bios with unlocked core and memory and the issue has been resolved, even though I was using the unofficial overclocking tweak, it clearly wasn't working once the program was closed down. Running at 1000mhz core with no issues.
post #4 of 4
Sweet

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
Blanc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte EX58-UD7 Asus GTX 580 Voltage Tweak Edition Corsair Dominator 6Gb DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
50gb OCZ Vertex 2 Pro | 1Tb HDD Windows 7 Professional 64bit BenQ 24" 1080p LED Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider 750W TJ07 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Blanc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte EX58-UD7 Asus GTX 580 Voltage Tweak Edition Corsair Dominator 6Gb DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
50gb OCZ Vertex 2 Pro | 1Tb HDD Windows 7 Professional 64bit BenQ 24" 1080p LED Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider 750W TJ07 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › MSI AFterburner not saving settings...