Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Win 7 Freezing After Installing on SSD
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Win 7 Freezing After Installing on SSD

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey guys i just bought my new system and i was setting it all up and got my new OCZ vertex 2 80gb ssd. I fresh installed win 7 and after it does its first restart it freezes on "starting up windows". So i restarted win 7 and it continued. Install complete. Well sometimes when i restart it freezes or gives a quick blue screen and restarts. help?

Its my first ssd =)

Other specs:

Amd phenom x6 1090t
8gb G.skill ripjaws
gtx570
Biostar ta890fxe

Edit: Im going to flash my bios and see if that helps.
post #2 of 7
Try updating the firmware.

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/
Edited by XSCounter - 4/28/11 at 12:27pm
post #3 of 7
Thread Starter 
ok ill try that now and let you know thanks
post #4 of 7
Make sure your SATA controller is set to AHCI in BIOS. If it is not, before changing to AHCI, you need to do some registry tweaks in Windows 7.
http://www.windows7news.com/2010/05/...-in-windows-7/
post #5 of 7
Thread Starter 
yea i am about to do all that. Im following this guide atm http://www.overclock.net/ssd/664738-...secondary.html

I couldn't find the raid setup til a few mins ago so i feel stupid now lol. Thanks for the link though i will deff do that now before i start moving all my files to my second harddrive
post #6 of 7
Thread Starter 
booted up good so far no freezing =)
post #7 of 7
Thread Starter 
was fine for a bit but now it freezes sometimes only on restart. ill update the ssd again since i did the whole changing usernames from that guide
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Win 7 Freezing After Installing on SSD