Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › I hate Fraps, can't produce edited video with Fraps footage
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I hate Fraps, can't produce edited video with Fraps footage - Page 3

post #21 of 40
Thread Starter 
80% through the render it popped up and said (Vegas has stopped working).

FRAPS WHY ARE YOU SO IMPOSSIBLE TO RENDER!

I'm doing what's listed here, and not having Fraps opened as I render as recommended above.

If I can't render the video after compressing all of the clips all over again and closing Fraps, I will give up on life itself.
Edited by pjBSOD - 4/28/11 at 3:12pm
post #22 of 40
First try a small video clip
post #23 of 40
Thread Starter 
Well, I'm going to keep re-compressing all of the raw Fraps AVI files to Lagarith Lossless Codec in VirtualDub, and then save as AVI. That's supposed to fix issues with Fraps recordings that had audio originally when rendering in Sony Vegas.

If I end up re-compressing all 32 of these clips and it doesn't work, you might never see me again.
post #24 of 40
thats not really necessary, your just making it harder on yourself.

I render with vegas using giant fraps clips all the time.
post #25 of 40
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by M1nUrThr3t;13311069 
thats not really necessary, your just making it harder on yourself.

I render with vegas using giant fraps clips all the time.

Well, that's what the Admin of Fraps says to do if you get the error I got. If it works it works, if it doesn't it doesn't.
post #26 of 40
Quote:
Originally Posted by M1nUrThr3t;13311069 
thats not really necessary, your just making it harder on yourself.

I render with vegas using giant fraps clips all the time.

Me too!
post #27 of 40
Thread Starter 
Well, I'm rendering the video now. It has been stuck at 16% for quite some time now, though. However, the elapsed time and approximate time are both still going normally.

But the preview screen isn't moving, either.

Should I cancel it or just let it go and see what happens?
post #28 of 40
Not a FRAPS issue.

And for basic transcoding Sony Vegas is complete overkill. I use AviDemux, it's free and has just as many, if not more, relevant options.
Quote:
Originally Posted by E-Peen;13309130 
I really want to render this footage, but I am having lots of issues. Anyone have any advice?

Did you append all the .avi segments before you transcoded?
Quote:
Originally Posted by Roweyi7;13309164 
You can also change the file format that fraps records in if im not mistaken.

You are mistaken.
Quote:
Originally Posted by Roweyi7;13309385 
WMV. is second best to AVI.

AVI is just a container.

WMV is inferior to h.264 and not recommended by YouTube for uploads.
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #29 of 40
Thread Starter 
You just went all expert talk on me! Haha. All I'm trying to do is take these Fraps clips (32 of them) and make a video. The original clips are AVI files. I tried rendering them after making the video in Sony Vegas and it gave me an error and said (Unrecognized Frame format, please install latest version of Fraps).

So I google'd that error and the Fraps forum admin said to re-compress the clips to Lagarith Losless Codec using VirtualDub to render properly. So I did that to all 32 clips, took about an hour and a half. Took all the re-compressed clips into Sony Vegas, made a video, and then tried to render.

I tried to render it .WMV as recommended above, and everything was okay until 16%. It stopped entirely at 16%. The preview screen froze, but the elapsed time and approximate time kept moving.

I'm trying to render it as a .AVI now since the original files are .AVI files, so I figured that might help.

I know nothing about codecs, formats, etc. All I want to do is get these clips in an editor, put music over the clips, render the video, put it on YouTube. But so far I have had ZERO luck.
post #30 of 40
Quote:
Originally Posted by E-Peen;13312824 
You just went all expert talk on me! Haha. All I'm trying to do is take these Fraps clips (32 of them) and make a video. The original clips are AVI files. I tried rendering them after making the video in Sony Vegas and it gave me an error and said (Unrecognized Frame format, please install latest version of Fraps).

So I google'd that error and the Fraps forum admin said to re-compress the clips to Lagarith Losless Codec using VirtualDub to render properly. So I did that to all 32 clips, took about an hour and a half. Took all the re-compressed clips into Sony Vegas, made a video, and then tried to render.

I tried to render it .WMV as recommended above, and everything was okay until 16%. It stopped entirely at 16%. The preview screen froze, but the elapsed time and approximate time kept moving.

I'm trying to render it as a .AVI now since the original files are .AVI files, so I figured that might help.

I know nothing about codecs, formats, etc. All I want to do is get these clips in an editor, put music over the clips, render the video, put it on YouTube. But so far I have had ZERO luck.

try to just render one of the clips in vegas and see if that goes.

I've had the same issue and what may need to happen, is trash those clips check your fraps settings and try to record some clips again.

Process of elimination at this point.
-If vegas can recognize the avi, vegas is not the issue.
-If you its recording fine, fraps is likely not the issue.
-Last thing could just be a craps recording session. Toss it start a new one.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › I hate Fraps, can't produce edited video with Fraps footage