Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 128

post #1271 of 7108
Quote:
Originally Posted by sintricate View Post
I just noticed the 8pin power connector on the board has that thing blocking 4 of the pins, what's the deal with that? I saw someone mention this a few pages back but I can't find it.
Some PSU's only have 1 4-pin CPU connector. It's just blocking the one that you shouldn't use if you only have 1 connector.
2011 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS Maximus IV Gene-Z MSI 560Ti Twin Frozr II 16GB (4x4GB) G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorPower
Kingston 64GB SSD / WD Green 1GB / Seagate 500GB Windows 7 Home 64-bit Dell E228WFP OCZ GameXStream 700W 
CaseMouse
P180b (Modded) Logitech M705 'Marathon' 
  hide details  
Reply
2011 Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS Maximus IV Gene-Z MSI 560Ti Twin Frozr II 16GB (4x4GB) G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorPower
Kingston 64GB SSD / WD Green 1GB / Seagate 500GB Windows 7 Home 64-bit Dell E228WFP OCZ GameXStream 700W 
CaseMouse
P180b (Modded) Logitech M705 'Marathon' 
  hide details  
Reply
post #1272 of 7108
Yes, if you have an 8-pin remove the plastic cap.
post #1273 of 7108
Asking again, sorry. My BIOS takes a very long time, upwards of 30 seconds to actually see windows start to load. Is anyone else seeing this? Am I correct in thinking the BIOS section of a reboot should be 5-10 seconds, not 30?

Quote:
Originally Posted by LA_Kings_Fan View Post
Hmmm, Interesting ? I counted about 15 seconds from the time I hit the POWER ON Switch until I see the ASUS ROG BIOS splash screen and then about another 25 seconds after that until I'm at my WIN 7 Password Login. That's faster than I was used to on my old system/board so to me it seems quick ?
Maybe from on to windows login it's quicker, (maybe you added an SSD?) but typically the time the computer is in BIOS should be VERY minimal, or at least configurable as such. This board seems to f**k around for 15 seconds, then kick the video on. Even if RAID and the secondary SATA controller is disabled. What gives? W_T_F is it doing? Consumer computers are at the windows loading logo in under 5 seconds.
Edited by ReanimationXP - 7/29/11 at 12:05am
post #1274 of 7108
I'm having some real issues here... hopefully it's something simple I missed.

I plugged my board in, plugged in my OS hdd from my old computer and tried to boot to windows but after the windows animation, it just restarts. I don't even see a bios screen. My screen turns on, blanks out until the windows animation comes up and then retarts. I keep getting that over and over.
Also, sometimes my keyboard works and sometimes it doesnt all of a sudden... not sure whats going on.

I'm using the onboard video at the moment. I'd like to get this solved asap
The SandBox
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600k (5.3GHz Max) ASUS Maximus IV GENE-Z GTX 980 Ti SC+ BP 16GB G.SKILL Sniper 1600MHz 1.25v 4x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256 Corsair H80 Windows 7 Ultimate 64bit Asus PA279Q 
PowerCase
SeaSonic X Series X650 Gold Silverstone FT03B 
  hide details  
Reply
The SandBox
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600k (5.3GHz Max) ASUS Maximus IV GENE-Z GTX 980 Ti SC+ BP 16GB G.SKILL Sniper 1600MHz 1.25v 4x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256 Corsair H80 Windows 7 Ultimate 64bit Asus PA279Q 
PowerCase
SeaSonic X Series X650 Gold Silverstone FT03B 
  hide details  
Reply
post #1275 of 7108
Thread Starter 
ReanimationXP,

Sounds like you need to ask this on http://www.asusrog.com/forums maybe Brian, Raja, Mason or Gary (the ASUS guys) can answer you.
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #1276 of 7108
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sintricate View Post
I'm having some real issues here... hopefully it's something simple I missed ..... I'm using the onboard video at the moment. I'd like to get this solved asap
Read ALL the posts about people trying to re-use HDD w/ OS from their OLD previous systems on the NEW board having problems ... suggest a re-format and CLEAN install of windows so ALL current and proper drivers get installed, don't try to re-use the old drivers and develop conflicts like you are reporting has usually been the fix.
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #1277 of 7108
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sintricate View Post
I just noticed the 8pin power connector on the board has that thing blocking 4 of the pins, what's the deal with that? I saw someone mention this a few pages back but I can't find it.
Yep that was me ... http://www.overclock.net/14262202-post711.html ... take it off and plug in 8 if ya got 'em.
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #1278 of 7108
Quote:
Originally Posted by sintricate View Post
I'm having some real issues here... hopefully it's something simple I missed.

I plugged my board in, plugged in my OS hdd from my old computer and tried to boot to windows but after the windows animation, it just restarts. I don't even see a bios screen. My screen turns on, blanks out until the windows animation comes up and then retarts. I keep getting that over and over.
Also, sometimes my keyboard works and sometimes it doesnt all of a sudden... not sure whats going on.

I'm using the onboard video at the moment. I'd like to get this solved asap
Sounds like an AHCI / RAID mode problem to me. Have you tried playing with the SATA mode? Try cycling through and either turning on or off ACHI / RAID mode.
post #1279 of 7108
CPU idle temp is 40C... Someone please help.

I see you most people averaging low 30's when system is complete idled (sitting on windows 7 desktop). What's going on and why is my cpu so warm?

As far as fans on the case goes, I have 1-120mm fan in the front and 1-95mm fan in the back. Planning to add 2 more intake fans on the side later but my idle temp shouldn't even differ that much after.

For CPU cooling, I'm using Noctua NH-U9B SE2 with Low-Noise Adaptor (spinning at ~1300rpm pushing 52,6 m³/h of air) on both push-pull fans. Cooler is oriented horizontally so the air is pulled from the front of the case and exits toward the rear where the 92mm exhaust fan is.

Thermal Compound is XIGMATEK PTI-G4512, which came free with the Noctura from the egg. I used the plastic applicator and spread the compound around the cpu. However, after putting the cooler down on the cpu, I decided to change the orientation of the cooler so I pulled the cooler off the cpu and added another small-sized bead of compound in the middle of the cpu. I didn't smooth out the compound the second time I attached the cooler.

What could it be? I tried to explained everything that might be relevant to the scenario. Thanks for your help!
Edited by shrimpsiumai - 7/29/11 at 9:16am
Ballin'
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k ASUS Maximus IV Gene-Z 2x EVGA GTX580 Superclocked 1536mb (SLI) G.SKILL Sniper 8GB (F3-12800CL9D-8GBSR) 
Hard DriveOSPowerCase
1x128gb Intel 510 SSD, 1x3TB Seagate Barracuda XT Windows 7 Ultimate Corsair HX1050 Fractal Design Core 1000 
  hide details  
Reply
Ballin'
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k ASUS Maximus IV Gene-Z 2x EVGA GTX580 Superclocked 1536mb (SLI) G.SKILL Sniper 8GB (F3-12800CL9D-8GBSR) 
Hard DriveOSPowerCase
1x128gb Intel 510 SSD, 1x3TB Seagate Barracuda XT Windows 7 Ultimate Corsair HX1050 Fractal Design Core 1000 
  hide details  
Reply
post #1280 of 7108
Quote:
Originally Posted by ReanimationXP View Post
Sounds like an AHCI / RAID mode problem to me. Have you tried playing with the SATA mode? Try cycling through and either turning on or off ACHI / RAID mode.
Thats exactly what it was... you're the man
The SandBox
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600k (5.3GHz Max) ASUS Maximus IV GENE-Z GTX 980 Ti SC+ BP 16GB G.SKILL Sniper 1600MHz 1.25v 4x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256 Corsair H80 Windows 7 Ultimate 64bit Asus PA279Q 
PowerCase
SeaSonic X Series X650 Gold Silverstone FT03B 
  hide details  
Reply
The SandBox
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600k (5.3GHz Max) ASUS Maximus IV GENE-Z GTX 980 Ti SC+ BP 16GB G.SKILL Sniper 1600MHz 1.25v 4x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256 Corsair H80 Windows 7 Ultimate 64bit Asus PA279Q 
PowerCase
SeaSonic X Series X650 Gold Silverstone FT03B 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club