Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 313

post #3121 of 7107
So I just ordered 1 of these boards with a 2500k and ripjaws X 1600. Anything I should know about this board,should be getting everything by Friday, I hope. Now only need to find a back plate dfor my True rev. C. Lets hope I wont have to buy a new cooler.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
post #3122 of 7107
Hey guys, quick question. I just got a toast notification basically from the motherboard while in Windows saying "Warning motherboard at 119 centigrade"

Why would the board get this hot? Here's my HW monitor I had open since I booted into windows which was just 20minutes prior. I haven't done anything, it's on an OC of 4.4 using offset, max vcore for that is set at 1.32v
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790k z97i-plus EVGA 980Ti + Aquacomputer Kyrographics block & ... PNY 16gb 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung EVO 850 m.2 250GB Intel 330 180GB Seagate 3tb Swiftech H240X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech 120x2 radiator Windows 10 64bit Pro QNIX 2710 @ 96 Hz CM Novatouch with Ducky OEM PBT grey/blue keycaps 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic Platinum 860w Phanteks Evolv ITX Corsair m65 Sennheiser PC 363D 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790k z97i-plus EVGA 980Ti + Aquacomputer Kyrographics block & ... PNY 16gb 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung EVO 850 m.2 250GB Intel 330 180GB Seagate 3tb Swiftech H240X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech 120x2 radiator Windows 10 64bit Pro QNIX 2710 @ 96 Hz CM Novatouch with Ducky OEM PBT grey/blue keycaps 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic Platinum 860w Phanteks Evolv ITX Corsair m65 Sennheiser PC 363D 
  hide details  
Reply
post #3123 of 7107
Really weird. I few of you have had some odd problems occur that I haven't seen raised by anyone else. I would be pursuing an RMA answer, as it seems utnorris did, if I had the same happen with my build. Still, it is a drag - it should be more straight forward than what you guys are experiencing...

Max, I recall that you had some problems that might have involved the memory sticks/slots earlier. Could it be that your memory is bad? Also, I recall someone pointing out that this board doesn't do well with higher voltage applied to the memory, so maybe 1.65 is too much. Most of us use sticks at 1.5v or less.

Are the Corsair XMS3 sticks you are using included in the RAM Guide (posted in LA_Kings_Fans signature)? Check here: http://www.overclock.net/14646122-post2042.html

Is anyone else in the club using the Corsair XMS3 sticks, like Max? If so, at what settings? Max, can you bum a few Vengeance sticks from someone local to test in your system, maybe? Gotta change something to find the problem, I think...

Quote:
Originally Posted by utnorris View Post
I have had that happen to me lately, unplug a GPU and the system gets weird on me, but for me I am pretty sure it's either my cpu socket, waiting on my RMA to get here or it's my W7 build. Hopefully I will have time this weekend to finish my system.
Quote:
Originally Posted by maxmekker View Post
Hello again forum friends.

Well after my trouble getting my system up and running it's been super for a week now.
Playing WOT and surfing, photoshoping etc.

So I thought it was time to raise my mem to 1600(from 1333) Corsair XMS3 1600 sticks
Enter bios , enter mem freq. raise to 1600. boot, and it restarts at the biso screen several times.
Enter bios , and raise the volt to 1,650. , Still the same. boots and starts in a loop.
Enter bios again, update to 0604 (from 0403) and now I get past the bios screen, but after 'loading windows' I get the blu screen.

So there I am. After many many restarts and cmos , remove one mem stick, I suddenly
get the W recovery option, and is up and running again. Will shut down now and plug in the second stick again to se. All back at 1333 and 0403 bios.

What am I doing wrong here. Seems like if I push one button, ore try to change just one thing in bios, I get blu screen ore no boot. Don't know if the disk is bad. it never made a hick the past year ( it's 1 year + ore so old)
Error code on MB is AE: Legacy boot event.
Thanks for looking.

Edited by snakemed - 9/28/11 at 9:22am
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
post #3124 of 7107
Reset BIOS to see if it will run cool at default settings without problems?

Quote:
Originally Posted by aznguyen316 View Post
Hey guys, quick question. I just got a toast notification basically from the motherboard while in Windows saying "Warning motherboard at 119 centigrade"

Why would the board get this hot? Here's my HW monitor I had open since I booted into windows which was just 20minutes prior. I haven't done anything, it's on an OC of 4.4 using offset, max vcore for that is set at 1.32v
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
post #3125 of 7107
Well other than that notification I am not running into any problems. So CPUTIN under HWmonitor is what temperature reading? It was a weird spike in that temp but it overall just hangs around 60C for CPUTIN
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790k z97i-plus EVGA 980Ti + Aquacomputer Kyrographics block & ... PNY 16gb 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung EVO 850 m.2 250GB Intel 330 180GB Seagate 3tb Swiftech H240X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech 120x2 radiator Windows 10 64bit Pro QNIX 2710 @ 96 Hz CM Novatouch with Ducky OEM PBT grey/blue keycaps 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic Platinum 860w Phanteks Evolv ITX Corsair m65 Sennheiser PC 363D 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790k z97i-plus EVGA 980Ti + Aquacomputer Kyrographics block & ... PNY 16gb 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung EVO 850 m.2 250GB Intel 330 180GB Seagate 3tb Swiftech H240X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftech 120x2 radiator Windows 10 64bit Pro QNIX 2710 @ 96 Hz CM Novatouch with Ducky OEM PBT grey/blue keycaps 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic Platinum 860w Phanteks Evolv ITX Corsair m65 Sennheiser PC 363D 
  hide details  
Reply
post #3126 of 7107
Quote:
Originally Posted by snakemed View Post
Really weird. I few of you have had some odd problems occur that I haven't seen raised by anyone else. I would be pursuing an RMA answer, as it seems utnorris did, if I had the same happen with my build. Still, it is a drag - it should be more straight forward than what you guys are experiencing...

Max, I recall that you had some problems that might have involved the memory sticks/slots earlier. Could it be that your memory is bad? Also, I recall someone pointing out that this board doesn't do well with higher voltage applied to the memory, so maybe 1.65 is too much. Most of us use sticks at 1.5v or less.

Are the Corsair XMS3 sticks you are using included in the RAM Guide (posted in LA_Kings_Fans signature)? Check here: http://www.overclock.net/14646122-post2042.html

Is anyone else in the club using the Corsair XMS3 sticks, like Max? If so, at what settings? Max, can you bum a few Vengeance sticks from someone local to test in your system, maybe? Gotta change something to find the problem, I think...

When I first came her to air my problems , I had a look at the ram guide in the manuall, and they were not listed there.(this was after I got the stuff )
So I went over to a friend to test with 2 different types of sticks that were listed.Both 1,5 v sticks. But it was the same thing. no signal at all, meaning , black screen and not abel to enter bios.

(I find this 1,5 vs 1,65 strange since many of the mem sticks in the manual
are listed as 1,65)

I got a second board with some kingston sticks,but it was the same thing. tried both boards while I had them at home, and I finally , after many atemps/boots , I got into bios with one kingston at the outmost slot.
Bumped it up to 0403 , out with kingston, in with the xms3 sticks and everything was fine.
So I have been playing World of thanks , surfing and photoshoping the last week now.all great
I'm not much of a fiddler with bios and such, but after reading a lot of good things about this board I thought I could tweek just a bit. At least get my mem to 1600 (from 1333 @ 1,5 v).
The new bios layout makes it easy for a guy like me to atleast try out some small steps, but now I'm thinkin just leave it as it is , and be happy with it.
I have not tried the auto tuning either.


With my old system( asus p5b +c2d6300) I could atleast paly arround a little and I never got a blue screen ore repear windows screen.

Sent from my home computer using my bare hands while listening to Tosca just now..



Edited by maxmekker - 9/28/11 at 10:58am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
post #3127 of 7107
Also, I wonder where to plug in my firewire plug cabel from my front panel ?
Never plug a 1394 into the usb connector, but it never states where to plug it in.
page 2-30 in the manual.


My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
post #3128 of 7107
Quote:
Originally Posted by maxmekker View Post
Also, I wonder where to plug in my firewire plug cabel from my front panel ?
Never plug a 1394 into the usb connector, but it never states where to plug it in.
page 2-30 in the manual.
I don't think this board has a 1394 connector.
post #3129 of 7107
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by maxmekker View Post
Also, I wonder where to plug in my firewire plug cabel from my front panel ?
Never plug a 1394 into the usb connector, but it never states where to plug it in.
page 2-30 in the manual.
NOWHERE ! ... the Max4GeneZ68 doesn't support 1394 firewire ... a lot of new boards don't anymore, it's a dying tech, like regular PCI / AGP slots, IDE hard drives, etc. Very few devices use it still, and USB 2.0/3.0 has become more the industry standard for now.
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #3130 of 7107
Got the board today, moving from AMD after a few years, can't stand waiting for Bulldozer anymore.

But does anyone know how to quicken the boot up times, it takes me about 20 seconds to finish posting usually stopping on 98 and 64, the manual makes no sense either.



http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2021322
Lasers
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3770K Maximus IV GENE-Z EVGA GeForce GTX 680 Zotac GeForce GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill Ripjaws Crucial M4 256GB Seagate 2TB Corsair H80 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2740L x3 IBM Model M Silverstone 750W Platinum (ST75F-PT) Silverstone SG10 
MouseMouse Pad
Logitech G602 Artisan 
  hide details  
Reply
Lasers
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3770K Maximus IV GENE-Z EVGA GeForce GTX 680 Zotac GeForce GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill Ripjaws Crucial M4 256GB Seagate 2TB Corsair H80 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2740L x3 IBM Model M Silverstone 750W Platinum (ST75F-PT) Silverstone SG10 
MouseMouse Pad
Logitech G602 Artisan 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club