Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 332

post #3311 of 7107
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by GOTFrog View Post
RMA the board prolly have a dead ram slot
Try the one "working stick" of RAM in all four slots ... and then the same for the other "none working stick" of RAM in all four slots ... at least this way you should be able to isolate it as to either a dead ram slot on the Board, or actual problems with the RAM Dimms ?
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #3312 of 7107
Wow, cmon guys were on the club, nobody had help me yet about my previous post, my x-fi console is not working and doesnt work with the realtek driver. I tried everything but no luck, please help here is my old post:

Thanks, but were u able to use your xfi console? Im so pissed at my board right now i actually do not know what the problem is, this is my second board from asus and i dont wanna say this but both failed me with all these bugs... Can someone walk me through this? I dont have problems with my sound it is just that x fi does not go along with my realtek driver that came with asus, and i would want to use the creative console, i actually uninstalled other drivers like nvidia hd driver but still no luck, could be a faulty board? My board does not have a decal of x-fi supreme
Sexy II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus Maximus IV Gene-Z EVGA GTX 570, 8500GT Physx 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD Raptor (OS), 1TB WD Caviar Black (Data) ASUS DVD+RW Combo Windows 7 Ultimate Acer 21.5" G215H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycossa Corsair AX850 Corsair 600T SE White Edition Logitech G500 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
Sexy II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus Maximus IV Gene-Z EVGA GTX 570, 8500GT Physx 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD Raptor (OS), 1TB WD Caviar Black (Data) ASUS DVD+RW Combo Windows 7 Ultimate Acer 21.5" G215H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycossa Corsair AX850 Corsair 600T SE White Edition Logitech G500 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #3313 of 7107
Quote:
Originally Posted by LA_Kings_Fan View Post
Try the one "working stick" of RAM in all four slots ... and then the same for the other "none working stick" of RAM in all four slots ... at least this way you should be able to isolate it as to either a dead ram slot on the Board, or actual problems with the RAM Dimms ?
Post Code 53 for 3 of the 4 slots with the working RAMS, and post and boot with the 4th slot.
Post Code 53 for 3 of the 4 slots with the "non" working RAM and post code 38 with the 4th slot.

Edit: I'm going to flash the bios again to see if it's just something on that end..
i5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z EVGA 670 GTX 2gb CORSAIR Vengeance 8GB  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 64gb Samsung Spinpoint F3 1gb Corsair H60 Push/Pull W7 x64 Professional 
PowerCase
Seasonic M12II 620 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
i5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z EVGA 670 GTX 2gb CORSAIR Vengeance 8GB  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 64gb Samsung Spinpoint F3 1gb Corsair H60 Push/Pull W7 x64 Professional 
PowerCase
Seasonic M12II 620 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
post #3314 of 7107
Quote:
Originally Posted by //MPower View Post
Post Code 53 for 3 of the 4 slots with the working RAMS, and post and boot with the 4th slot.
Post Code 53 for 3 of the 4 slots with the "non" working RAM and post code 38 with the 4th slot.
RMA board and ram, if they see something they'll fix if not theyll send back, it sucks but only way without rebuying stuff
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
post #3315 of 7107
Quote:
Originally Posted by GOTFrog View Post
RMA board and ram, if they see something they'll fix if not theyll send back, it sucks but only way without rebuying stuff
I don't think it's the RAM only because I just had them in my previous rig and they were working fine, but I might as well if I have to.
i5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z EVGA 670 GTX 2gb CORSAIR Vengeance 8GB  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 64gb Samsung Spinpoint F3 1gb Corsair H60 Push/Pull W7 x64 Professional 
PowerCase
Seasonic M12II 620 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
i5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z EVGA 670 GTX 2gb CORSAIR Vengeance 8GB  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 64gb Samsung Spinpoint F3 1gb Corsair H60 Push/Pull W7 x64 Professional 
PowerCase
Seasonic M12II 620 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
post #3316 of 7107
run memtest with each stick one at a time for a full cycle and see if you error, dont forget to run them at rated speeds, in your other rig
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
Froggy
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus PRIME z270-A MSI 980Ti Gaming 6G 32GB (2x16GB) Corsair LPX vengeance 3000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 250GB Nocthua D14 Win 10 PRO 64bit 24" Asus VS248H-P 
MonitorKeyboardPowerCase
24" Asus VS248H-P Corsair K70 EVGA Supernova 750 G2 Corsair Carbide 300r 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair Simitar X-ray Thunder 8 Fiio e10 Shure HE215 
AudioAudioOther
AKG K550 Samson Go-mic Raser Nostromo 
  hide details  
Reply
post #3317 of 7107
Quote:
Originally Posted by //MPower View Post
Hope your build goes smoother
thanks man. i got a pro for support. dude builds em for a living... i showed him how to build a killer fishing rod, and he's helping me put Dovahkiin together. trade is good...

what heat-sink did you go with?

edit duh^
Edited by aether seraoh - 10/2/11 at 6:33pm
Dovahkiin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K ASUS Maximus IV Gene-Z undecided CORSAIR Vengeance 12GB DDR3 1600 Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HITACHI Ultrastar 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0 Sony Optiarc 24X DVD Burner undecided Sony TFT LCD SDM-HX73 
PowerCase
IN WIN Commander II 750W ATX Modular PSU IN WIN Dragon Slayer MicroATX Mini Tower 
  hide details  
Reply
Dovahkiin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K ASUS Maximus IV Gene-Z undecided CORSAIR Vengeance 12GB DDR3 1600 Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HITACHI Ultrastar 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0 Sony Optiarc 24X DVD Burner undecided Sony TFT LCD SDM-HX73 
PowerCase
IN WIN Commander II 750W ATX Modular PSU IN WIN Dragon Slayer MicroATX Mini Tower 
  hide details  
Reply
post #3318 of 7107
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cK.01 View Post
Wow, cmon guys were on the club, nobody had help me yet about my previous post, my x-fi console is not working and doesnt work with the realtek driver. I tried everything but no luck, please help here is my old post:

Thanks, but were u able to use your xfi console? Im so pissed at my board right now i actually do not know what the problem is, this is my second board from asus and i dont wanna say this but both failed me with all these bugs... Can someone walk me through this? I dont have problems with my sound it is just that x fi does not go along with my realtek driver that came with asus, and i would want to use the creative console, i actually uninstalled other drivers like nvidia hd driver but still no luck, could be a faulty board? My board does not have a decal of x-fi supreme
cK.01 ,

sorry ... but this thread moves fast and some posts get overlooked thinking someone else already tried to help you.

Now, HOW did you go about your audio drivers installation ? people that usually have reported issues have done so because they installed the drivers wrong ... the REALTEK drivers have to be installed and active FIRST before you try loading the creative X-Fi sound-blaster drivers ... otherwise you'll have conflicts.

I doubt you have a physically faulty BOARD (many of us didn't get the X-Fi decal BTW, read the thread lots of talk about it) because you say your sound WORKS, you say you just have a software related issue it sounds like from your post, so most likely somewhere along the line either the drivers didn't/weren't installed correctly or got corrupted somehow, OR maybe you have a setting wrong in your BIOS ... if I recall right you had to enable High Def Audio or something to that effect ?

I'm sure someone else will ad some more advice or options for you now that I got the ball rolling, so hang on before declaring the GENE board a Lemon
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #3319 of 7107
wish i had the knowledge and ability to help you... im sure that most people here do. But we are consumers like yourself and its a best guess thing. I doubt you got 1 much less 2 faulty boards.

the OP has a lot of experience with this board (personally as well as thread activity) and i would probably agree that its the driver installation rather than a hardware issue. Good luck and if i come across anything related to your issue i will make sure to get you the info.
Dovahkiin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K ASUS Maximus IV Gene-Z undecided CORSAIR Vengeance 12GB DDR3 1600 Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HITACHI Ultrastar 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0 Sony Optiarc 24X DVD Burner undecided Sony TFT LCD SDM-HX73 
PowerCase
IN WIN Commander II 750W ATX Modular PSU IN WIN Dragon Slayer MicroATX Mini Tower 
  hide details  
Reply
Dovahkiin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K ASUS Maximus IV Gene-Z undecided CORSAIR Vengeance 12GB DDR3 1600 Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HITACHI Ultrastar 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0 Sony Optiarc 24X DVD Burner undecided Sony TFT LCD SDM-HX73 
PowerCase
IN WIN Commander II 750W ATX Modular PSU IN WIN Dragon Slayer MicroATX Mini Tower 
  hide details  
Reply
post #3320 of 7107
Word to the wise, if you are going to RMA the board, ask for an advanced RMA. This way they send you the new one first and you can verify the issue is fixed before sending your original board back. As far as some of the memory issues, remember, the memory controller is on the chip, which means it could be an issue there. Try reseating the cpu and check to make sure you do not have any bent pins. Reseating the cpu is usually the first thing they tell you to do with memory not showing up.

As far as your problem CK01, did you start with a fresh install of your OS? Did you install the realtek driver first, reboot and then install the SB FX drivers and then reboot a second time? And lastly, did you activate the SB FX software?
Gaming Rig
(19 items)
 
 
New Custom Case
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
8350 Asus 990fx Sabertooth Diamond hd7970 Diamond HD7970 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws OCZ Agility 3  2Tb Seagate Sata3 3Tb Western Digital Green Drive 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Bluray Burner Swiftech HD Koolance MVR-100 Koolance CHC-125 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MC35x2 with dual top Feser Triple 120 Radiator Corsair SP120 Quiet x 3 Windows 7 Ultimate x64 
PowerCase
Corsair AX750 CaseLabs M8 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(19 items)
 
 
New Custom Case
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
8350 Asus 990fx Sabertooth Diamond hd7970 Diamond HD7970 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws OCZ Agility 3  2Tb Seagate Sata3 3Tb Western Digital Green Drive 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Bluray Burner Swiftech HD Koolance MVR-100 Koolance CHC-125 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MC35x2 with dual top Feser Triple 120 Radiator Corsair SP120 Quiet x 3 Windows 7 Ultimate x64 
PowerCase
Corsair AX750 CaseLabs M8 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club