Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 389

post #3881 of 7108
Maxmekker vs ram/board issue part vl, ore something

So last night i went over to a friend to try out my sticks in his machine.
(sabertooth p67) and his sticks in my machine( Dominator + vengeance cmz86x3m2a1600c9 ). And also try out his corsair power ( both 750 tx / ax )


The only thing that differs from the last test's I' ve done , is that before the last run with MY sticks in MY machine with ALL hooked up again, was that the cooler on one of the sticks fell off, and I had to put it back on( it's still a bit loose) Also did a v reading with a fluke 125, and every thing seemd ok. ( 12,12v and 5,+++ v )

Above mentioned mem stick (first vengenace)

1:all auto, slot 2 mem speed to 1333 - FAIL
2: all auto mem speed 1066 - GOOD
3:all auto mem speed 1333 SLOT 3 - FAIL
4: xmp no boot, (no picture)
5: DOMINATOR stick, all auto 1333-FAIL
As above BUT no gfx card(removed) FAIL





Edited by maxmekker - 10/20/11 at 9:17am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
post #3882 of 7108
6: my friends vengeance (his own) in his sabertooth MB, all auto in bios
7:as above but with XMP profil .
8: MY VENGEANCE STICK'S IN SABERTOOTH , XMP PROFIL.( needed 3 reboot as the dram led light up on the sabertooth with MY stick's in them.,and frooze )



Edited by maxmekker - 10/20/11 at 9:18am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
post #3883 of 7108
9: His power in my machine
10:My stick's in my machine on loant power XMP PROFIL
11:My sticks in my machine , ALL AUTO, BUT MEM SPEED AND VOLT MANUALLY SETT.(on loant power) ALL other removed(gfx card - drives)
12: (note with number 13) MY sticks with my power with all pluged back in ( gfx , drives + 2 hdd) -GOOD

So I'm not sure what to make of this. From every stick failing on my card( his and mine) I got MINE running xmp on HIS sabertooth, and then on the last test ,with all back in my machine, is was running a full pass in mem test with XMP profile(one is not enough I know, but it was late)

Seems like when finally tehy would run on the xmp profil on the sabertooth , it would so on my board also ( well on second atempt anyway)

I was home late from my friend , so I did not try XMP profile when back home, but it's running on all auto , but mem speed set to 1333 ( at least it did, will se when I get back from work today)
If it would run on 1333 I would be happy , because xmp ore not , 1600 speed is not that important to me, but that it will be stable only at 1066 is abit dissapointing.
Comments welcome.




Edited by maxmekker - 10/20/11 at 9:19am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k asus P8Z68-V Pro msi 560 gtx ti Corsair Vengeance 1600MHz 
MonitorPowerCase
syncmaster 220 corsair 750w lian li 
  hide details  
Reply
post #3884 of 7108
Quote:
Originally Posted by tricolorpf View Post
Hello, I bought ASUS Maximus IV GENE-Z this week. It's working correctly but idle motherboard temperature in bios and aida64 is 46 °C without overclocking. Is this normal?
Don't worry about idle temperatures at all. They are often inaccurate and don't mean anything anyways. What are your load temperatures?
Occam's Razor
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 X58A-UD3R (Rev.2) Asus GTX 980 12GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB Win 7 Pro 64-bit Asus VE276Q Ducky Shine 2 MX Blues 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP 650W Fractal Define R3 Deathadder BE Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Occam's Razor
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 X58A-UD3R (Rev.2) Asus GTX 980 12GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB Win 7 Pro 64-bit Asus VE276Q Ducky Shine 2 MX Blues 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP 650W Fractal Define R3 Deathadder BE Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #3885 of 7108
WOOT I am on my way!!!

Cant wait to get this board!
post #3886 of 7108
Quote:
Originally Posted by p3gaz_001 View Post
hi

i have problems with my board!

each time i power up the mainboard i got this message



in the bios , on voltage pag i have 5V voltage running at +6.040 marked in red, and 12V Voltage running at 19.296V... what can i do?! please help.

what's wrong with it??
thanks everyone for answering, after this, one of the two 560TI died. so pay attention if your mainboard gives you back that message.
post #3887 of 7108
Thread Starter 
Sorry to hear this p3gaz_001 ... I'd contact Asus ... try the ROG guys first, links on the Front Page ... it looks / sounds like you're getting power surge spikes from your power supply and the MotherBoard isn't handling it and that fired your GPU card ? Is that what's actually happening ? If so I'd think maybe you should have some sort of claim against Enermax and/or Asus maybe ? I didn't answer you before because I didn't know what to tell you ... this one is well beyond my knowledge level, sorry man .
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #3888 of 7108
Quote:
Originally Posted by p3gaz_001 View Post
thanks everyone for answering, after this, one of the two 560TI died. so pay attention if your mainboard gives you back that message.
What else were you touching in the bios though? I see a target speed of 5000 so it makes me wonder if there may have been a accidental bump in the settings???
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Batch# 3207B712 Asus P8Z77-V PRO Asus 6950 DCii (2gb) 8Gb Gskill Ares 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1x120Gb ssd, 1x750Gb, 2x1.5Tb raid0, 2x3Tb Asus 12x BD-RW AC Cuplex Kryos (water) Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
73" Mitsubishi DLP (73738) MX 5500 Corsair AX750 NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
MX Revolution Xtrac Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Batch# 3207B712 Asus P8Z77-V PRO Asus 6950 DCii (2gb) 8Gb Gskill Ares 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1x120Gb ssd, 1x750Gb, 2x1.5Tb raid0, 2x3Tb Asus 12x BD-RW AC Cuplex Kryos (water) Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
73" Mitsubishi DLP (73738) MX 5500 Corsair AX750 NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
MX Revolution Xtrac Ripper 
  hide details  
Reply
post #3889 of 7108
Quote:
Originally Posted by Ovlazek View Post
Don't worry about idle temperatures at all. They are often inaccurate and don't mean anything anyways. What are your load temperatures?
Thanks for reply. The temp load is about 50°C. I need to worry?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Asuz Maximus Gene-Z GTX 570 Twin Frozr III 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB sata 6 Windos 7 ultimate 64 LG 22 M228wa Corsair TX 650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Asuz Maximus Gene-Z GTX 570 Twin Frozr III 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB sata 6 Windos 7 ultimate 64 LG 22 M228wa Corsair TX 650 
  hide details  
Reply
post #3890 of 7108
Quote:
Originally Posted by tricolorpf View Post
Thanks for reply. The temp load is about 50°C. I need to worry?
That's pretty decent if you are talking 100% load. I wouldn't be worried at all.
Occam's Razor
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 X58A-UD3R (Rev.2) Asus GTX 980 12GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB Win 7 Pro 64-bit Asus VE276Q Ducky Shine 2 MX Blues 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP 650W Fractal Define R3 Deathadder BE Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Occam's Razor
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 X58A-UD3R (Rev.2) Asus GTX 980 12GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB Win 7 Pro 64-bit Asus VE276Q Ducky Shine 2 MX Blues 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP 650W Fractal Define R3 Deathadder BE Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club