Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 435

post #4341 of 7108
Quote:
Originally Posted by Bonnyd View Post

Thanks Scorpion49, I got one on the way.

Great! It works very well, be sure to post some pics when you get it in thumb.gif

Also, I tried closing the case and putting a 120mm on the back and 140 on the door, and the temps hover around 70*C. I'm going to have to put the motherboard under water I guess.
Edited by Scorpion49 - 11/30/11 at 5:29pm
post #4342 of 7108
Hey guys, get my system up and running but found a weird issue thats bothering me.

I turned off all the turn on by options off in bios but my mouse and keyboard still stay on (leds) after shutdown.

I can't seem to find any wake by lan options so I'm stumped.

Just live with the leds on my mouse/keyboard?

Thanks all.
Main Rig
(17 items)
 
*Not so* Main Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus Gene-Z Zotac 970 32 gig (4x8gig) Cosair Dominator 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 - 128 gig VelociRaptor 300gig Random Toshiba 3TB Liteon 24x DVD-RW OEM  
CoolingOSMonitorKeyboard
Cosair H100 Windows 7 Pro x64 Xstar 1440p Realforce TKL 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x750 Arc Mini RAT7 Fiio E10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 955 BE Gigabyte 870a-UD3 XFX 6870 4 gig G-skills 1600 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64 gig Microcenter SSD / 1TB Samsung F3 Random DVD-RW W7 64 Bit Ultimate Asus VH236H 
KeyboardPowerCase
U9BL Cosair 750 TX CoolerMaster 690 II 
  hide details  
Reply
Main Rig
(17 items)
 
*Not so* Main Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus Gene-Z Zotac 970 32 gig (4x8gig) Cosair Dominator 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 - 128 gig VelociRaptor 300gig Random Toshiba 3TB Liteon 24x DVD-RW OEM  
CoolingOSMonitorKeyboard
Cosair H100 Windows 7 Pro x64 Xstar 1440p Realforce TKL 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x750 Arc Mini RAT7 Fiio E10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 955 BE Gigabyte 870a-UD3 XFX 6870 4 gig G-skills 1600 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64 gig Microcenter SSD / 1TB Samsung F3 Random DVD-RW W7 64 Bit Ultimate Asus VH236H 
KeyboardPowerCase
U9BL Cosair 750 TX CoolerMaster 690 II 
  hide details  
Reply
post #4343 of 7108
Cool, let us know what the impact is to your temps. Some have said that they don't think it will be significant, but if you changed your temps 15*C with the door and two fans, you have found an issues related to airflow, so maybe it will help. In any event, it will look great! thumb.gif

Thanks for the info on the airflow over the radiators, too. Love the water-cooled rigs you guys are building! yessir.gif
Quote:
Originally Posted by Scorpion49 View Post

... I tried closing the case and putting a 120mm on the back and 140 on the door, and the temps hover around 70*C. I'm going to have to put the motherboard under water I guess.
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
Trainwreck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K (4.6G) ASUS ROG M4GZ Sapphire Toxic HD6950 2G Corsair Vengeance 16GB, Red/Black 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 VTX3 120G, WD 640G 7200RPM ASUS DVD Burner (SATA) Win7 Pro, 64bit (Bios 0902) Dell 2001FP 
KeyboardPowerCaseMouse
MX5500 Revolution (cordless, bluetooth) Corsair AX850 Fractal Arc Mini MX Revolution Laser 
  hide details  
Reply
post #4344 of 7108
Quote:
Originally Posted by evilferret View Post

Hey guys, get my system up and running but found a weird issue thats bothering me.

I turned off all the turn on by options off in bios but my mouse and keyboard still stay on (leds) after shutdown.

I can't seem to find any wake by lan options so I'm stumped.

Just live with the leds on my mouse/keyboard?

Thanks all.

Check and see if the option in the BIOS is enabled for fast charging or whatever for USB devices. Mine did the same thing when it was enabled and they were plugged in to the top 2 ports or the front ports.
Quote:
Originally Posted by snakemed View Post

Cool, let us know what the impact is to your temps. Some have said that they don't think it will be significant, but if you changed your temps 15*C with the door and two fans, you have found an issues related to airflow, so maybe it will help. In any event, it will look great! thumb.gif

Thanks for the info on the airflow over the radiators, too. Love the water-cooled rigs you guys are building! yessir.gif

I think I need to clarify what was going on. I originally noticed the problem at desktop when I was just browsing the web or something, because I had my fans set up to run at 40% when the system was idle. Apparently that small amount of airflow is not enough for the chipset/mosfet heatsinks.

Right now I just let the fans run 100% and the motherboard stays around 30*C, but it is too loud and I don't like it. 7x 2000rpm fans is loud, especially with high FPI radiators. When I'm gaming I don't notice it because of my headphones.

Reaching the temp of 70*C was with the fractal 140mm on the door at 100%, and an enermax magma on the back of the case as an intake also at 100%, but the radiator fans all at 40% again to see if I could quiet it down some. It did drop the temps about 15*C but I still do not feel like I want the motherboard to hang out at 70*C+ all the time unless I'm gaming and the fans kick up higher.
Edited by Scorpion49 - 12/1/11 at 11:16am
post #4345 of 7108
Are these boards still problematic/some-what problematic? I didn't care to go through all the pages (who would?), but I did go through about 12 pages.. Seems there is some common issues with this boards...

What's the general consensus?
Workstation
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 2100 Gigabyte Z68MA-D2H-B3 Asus DCII GTX560 GSkill 2x4GB 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Samsung 830 64GB Corsair CX430v2 Lian Li A04B 
  hide details  
Reply
Workstation
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 2100 Gigabyte Z68MA-D2H-B3 Asus DCII GTX560 GSkill 2x4GB 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Samsung 830 64GB Corsair CX430v2 Lian Li A04B 
  hide details  
Reply
post #4346 of 7108
Thread Starter 

The general consensus is that 90% of the time the problematic/some-what problematic part has been USER ERROR doh.gif most of us LOVE the GENE-Z wubsmiley.gif and honestly you will not find a BETTER mATX board at twice the price. Many of the owners claim to have never had such an EASY build and/or stable board, there's the one or two people that seem to have issues but that's a very small minority and as I said usually amounts to user error in the end we find.

 

I will say I wish the support and feedback from ASUS was a little better ... as it seems like now that the New X79 boards are out Raja, Mason and Brian are all so busy with the NEW STUFF they seem to have forgoten the Z68 customers at the moment. worriedsmiley.gif I guess that's the nature of the beast though ? thumbsdownsmileyanim.gif

 

Quote:
Originally Posted by jdmfish View Post

Are these boards still problematic/some-what problematic? I didn't care to go through all the pages (who would?), but I did go through about 12 pages.. Seems there is some common issues with this boards...
What's the general consensus?



 

   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
   
LG/Google NEXUS 5
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 Yorkfield Quad-Core Asus IPIBL-LB (HP Benicia-GL8E) Sapphire TOXIC HD6950 {UnLocked 1536 shaders} 8 GB G. Skill Pi Black DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SeaGate Barracuda 1TB 32MB Cache HP - DVD/CD combo Drive Cooler Master  MS Vista Home Premium 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w2207h Widescreen HP Stock BFG Tech LS-680 HP Pavilion 
Mouse
HP stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Krait 400 @ 2.30GHz  Qualcomm MSM8974(Snapdragon 800) Adreno 330 2GB LPDDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32GB NAND Android 4.4 Kitkat 4.95" 1080X1920 IPS Display Swiftkey 
PowerAudio
2300 mAh Battery Stereo Speakers 
  hide details  
Reply
post #4347 of 7108
Quote:
Originally Posted by dja2k View Post

First time here, but gotta say great informational thread! I used Rhialto's 3 easy step OC method to 4.6Ghz. I have an i5 2500k paired with Corsair Vengeance Blu 1600Mhz.
At first I was at vcore 1.350 (showed 1.352) and my temps were max 83'C in RealTemp testing with $ilent's Overclocking Tips (Prime95). I usually idle at 42'C and I am using an Artic Cooling MX-4 on a CoolerMaster Hyper 212 Plus (1 Fan, but will add another for push \ pull). I did notice that core 2 and 3 get higher temps than 1 and 4 for some odd reason, is that normal? Anyways, I bumped down the vcore to 1.305 (shows 1.304) and re-ran the Prime95 tests and still passed while my temps maxed out at 77'C (still think they are high). I have seen people with OC stay at about 1.3 volts, should I try lower? Thanks
dja2k
I added the extra fan and my temps lowered to low 70'C readings. I am still at 4.6ghz at 1.305v vcore, but still don't know if that can go lower or if it matters since I am using Rhialto's 3 easy step OC with XMP profile. Here is a screen shot while testing.

121201115317pm.png

dja2k
post #4348 of 7108
Quote:
Originally Posted by dja2k View Post

I added the extra fan and my temps lowered to low 70'C readings. I am still at 4.6ghz at 1.305v vcore, but still don't know if that can go lower or if it matters since I am using Rhialto's 3 easy step OC with XMP profile.
70 is pretty good... Mine gets hotter if I run Linpack but Linpack is extreme so...

I don't know much about voltage... I would say 1.3 is pretty good if it can run stress tests for a few hours.
post #4349 of 7108
Thanks!

Ran IntelBurn Test now and my temps did go up, but still passed all including "Maximum". Are those temps still acceptable? What is the lowest voltage that people have ran at 4.6Mhz, anyone know?

121201142808pm.jpg

dja2k
post #4350 of 7108
Quote:
Originally Posted by Scorpion49 View Post

Just a quick question to you guys, how hot are your chipset and VRM heatsinks? Mine are so hot they will burn me if I touch them, which I accidentally found out a minute ago. I can't remember any of my other motherboard being that hot, not even when I ran X58.

Mine are not hot at all there warm but all chipsets are.
Nothing like my amd system which gave me a blister touching them.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club