Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 505

post #5041 of 7108
But if the GPU DIMM POST does not show my video card, is that ok?
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
post #5042 of 7108
Quote:
Originally Posted by Dennybrig View Post

But if the GPU DIMM POST does not show my video card, is that ok?

Just took a look at your initial post. Just to clarify: you tested the 590 in another system and it worked fine?

Do you have another video card to test with the Gene-Z? I had a faulty card that showed up in GPU DIMM POST but only in X4 (instead of X16).

I ask because I'm unable to get my 8800GT (an older card, I know) to post with the Gene-Z but it works fine in my other systems. I haven't been able to figure out why.

Edit: Let me see what happens to GPU DIMM POST if I put in the 8800GT and use iGPU out.
Edited by veblen - 1/19/12 at 8:14am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #5043 of 7108
Well, when i connected it to the other system it output video but not in my MOBO!
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
post #5044 of 7108
Quote:
Originally Posted by Dennybrig View Post

Well, when i connected it to the other system it output video but not in my MOBO!

Is the Debug LED showing any code?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #5045 of 7108
welcome all the newcomers to this sweet board!
XBarbarian's Toy
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Maximus IV GENE-Z MSI N580GTX Twin Frozr II/OC GeForce GTX 580 (F... CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) lp 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 256 SSD Asus DVD Corsair H80 Win 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCase
Westy 37" SeaSonic 750x Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
XBarbarian's Toy
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Maximus IV GENE-Z MSI N580GTX Twin Frozr II/OC GeForce GTX 580 (F... CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) lp 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 256 SSD Asus DVD Corsair H80 Win 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCase
Westy 37" SeaSonic 750x Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
post #5046 of 7108
No, what i am doing is connect the hdmi of my monitor straight to the MOBO since no video is out from my video card! The computer starts fine, just that it is not recognizing my video card
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
post #5047 of 7108
Quote:
Originally Posted by Dennybrig View Post

No, what i am doing is connect the hdmi of my monitor straight to the MOBO since no video is out from my video card! The computer starts fine, just that it is not recognizing my video card

Okay, I'm guessing you can boot into Windows using the integrated GPU and HDMI. In this case, does Windows detect your video card?

Also, try selecting PCI-E under Initialize Graphics Adapter and connecting the monitor to your video card. As you're reporting, there will be no display on the screen. However, take a look at the debug LED, does it show any code? That may be useful in diagnosing the problem.

Typically, a video card issue will result in code b2 (with no display on screen).
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #5048 of 7108
first thing that pops in my mind is maybe not seating properly or power issues. If I was having the issues checked those two things I might try flashing the bios. If that doesnt work I would try dropping the card in the other pci-e slot....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
post #5049 of 7108
No, windows do not detect the video card, i tried installing the newest drivers but the software says "no compatible hardware was detected"
What do you think?
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
ATLAS
(23 items)
 
  
Reply
post #5050 of 7108
Quote:
Originally Posted by Dennybrig View Post

No, windows do not detect the video card, i tried installing the newest drivers but the software says "no compatible hardware was detected"
What do you think?

I assume the card is seated properly in the slot with both PCI-E power connectors attached, and that the PSU is fine.

Hmm, if you hadn't told me that the card worked fine in another system, I'd say it's the card.

Try the second option I suggested to see if a debug LED code comes up. Also, have you tried the different DVI ports on the card?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club