Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 551

post #5501 of 7108
Quote:
Originally Posted by scorpiontsi View Post

Hey guys my board gave out getting error code 06 (micro code loading) and stuck on VGA bios led indicator. Tried everything except rogue connect. unplugged everything removed video card tried taking out the battery, flipping the power switch , using the reset bios switch on back of board and the pin one. Nothing works same error no display at all. On my backup setup using video card its fine so is PSU(tried backup on board). Using my C2D and Formula rampage till I get this board off and get a new one back. I don't think rog connect will work for me because the USB ports are not working. Using my wired eclipse 2 keyboard it lights up for a second on boot then goes right back off. Any ideas before I apply for a RMA?

bummer, I remember someone on an amd rog board reloaded their bios through rog connect I believe and saved him from an rma, maybe the rog connect rog works? Im wondering is asus gave it a private usb or something since its labeled. Also maybe try reseating the bios chip? Its near the red sata, its a long shot but ya never know
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #5502 of 7108
Quote:
Originally Posted by 66racer View Post

bummer, I remember someone on an amd rog board reloaded their bios through rog connect I believe and saved him from an rma, maybe the rog connect rog works? Im wondering is asus gave it a private usb or something since its labeled. Also maybe try reseating the bios chip? Its near the red sata, its a long shot but ya never know

Yea might try rog connect and have not tried reseating the bios had noticed it though, My new video card would not fit in my old case so had to yank system down and put this board/processor in my new case. Have a mobo tray though with my old case so I can probably set it up bench style and try the rog connect before I rma. When it quit working was very odd I tried to hook up a old raid set of hard drives that have been broke apart for years. Windows tried to repair them into a raid array. Was not to sure what to do so just let it run. Once it was done I could see the raid array in windows but could not access it. Took ownership still wouldnt let me access it. So I rebooted looked over sata options to see if there was something that might fix it. When I rebooted is when issue started. Really odd stuff
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
post #5503 of 7108
Used Msi p67-gd65 for one of these? thumb.gif
post #5504 of 7108
Hello Guys...


good day to all...just droppin by..



448
post #5505 of 7108
Quote:
Originally Posted by scorpiontsi View Post

Yea might try rog connect and have not tried reseating the bios had noticed it though, My new video card would not fit in my old case so had to yank system down and put this board/processor in my new case. Have a mobo tray though with my old case so I can probably set it up bench style and try the rog connect before I rma. When it quit working was very odd I tried to hook up a old raid set of hard drives that have been broke apart for years. Windows tried to repair them into a raid array. Was not to sure what to do so just let it run. Once it was done I could see the raid array in windows but could not access it. Took ownership still wouldnt let me access it. So I rebooted looked over sata options to see if there was something that might fix it. When I rebooted is when issue started. Really odd stuff

You know what, check your power connectors you might have moved. I literally had an issue with my pc now, installed an internal usb expansion card which uses a molex plug, well those dam molex are all cheap but when I powered up my system instant shut down. Reminded me of when I had a mobo. Checked the pins on the molex plug and found one of the locking tabs touching another pin causing the psu to see a short and power down. It was on one of my fans but thats where I plugged into for the usb card.
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #5506 of 7108
Quote:
Originally Posted by 66racer View Post

You know what, check your power connectors you might have moved. I literally had an issue with my pc now, installed an internal usb expansion card which uses a molex plug, well those dam molex are all cheap but when I powered up my system instant shut down. Reminded me of when I had a mobo. Checked the pins on the molex plug and found one of the locking tabs touching another pin causing the psu to see a short and power down. It was on one of my fans but thats where I plugged into for the usb card.

Yea I wondered that at first so I unhooked everything (all 4 hdds/bluray player/writer/ect) still no change. So I went through the hassle of removing the video card (uses a ton of juice). Last chance at hoping it was just the PSU I hooked up my 600 watt from last build and still exact same error code and debug led. I will probably try rog update but pretty sure the USBs are not functioning properly and will not allow it to work. I hadnt mentioned that Ive tried loading the bios on a fat32 USB stick, as well as the Asus disc in cdrom to flash the bios but I believe that option we all choose to keep the splash screen from reappearing (keep current bios setting) would keep that from working properly. Not a huge deal I am not currently seriously gaming or doing anything that needs the more powerful system. I will let you guys know if I ROG connect will work or not , anyone used it?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus gene-z/gen3 Gigabyte 6950 HD OC Corsair Vengeance 16 gig 8x2 CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Adata 120gig Sata 3 AS510s3 Noctua 2011 SE NP-D14  Microsoft Windows 7 (Home Premium) 64bit 55 inch Samsung 3d Tv 
MonitorPowerCaseMouse
27 inch Gateway  OCZ ZT Series 750W Fully-Modular 80PLUS Bronze  Rosewill Thor V2 Logitech Performance Gaming Mouse (wireless) 
Mouse PadAudio
rocketfish Onkyo tx-nr1008 
  hide details  
Reply
post #5507 of 7108
Quote:
Originally Posted by scorpiontsi View Post

Yea I wondered that at first so I unhooked everything (all 4 hdds/bluray player/writer/ect) still no change. So I went through the hassle of removing the video card (uses a ton of juice). Last chance at hoping it was just the PSU I hooked up my 600 watt from last build and still exact same error code and debug led. I will probably try rog update but pretty sure the USBs are not functioning properly and will not allow it to work. I hadnt mentioned that Ive tried loading the bios on a fat32 USB stick, as well as the Asus disc in cdrom to flash the bios but I believe that option we all choose to keep the splash screen from reappearing (keep current bios setting) would keep that from working properly. Not a huge deal I am not currently seriously gaming or doing anything that needs the more powerful system. I will let you guys know if I ROG connect will work or not , anyone used it?

cool keep us posted. If you do need to rma, Im curious how they handle it, I thought I was told they express ship a new board on ROG mobo's on the first rma. This was about a year ago so my memory could be misleading lol
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #5508 of 7108
Memory Test Question


So my system seems very stable. No freezes, no BSODs, it starts up and shuts down fine, works fine when gaming...BUT Firefox crashes hard to desktop sporadically. I never had this issue with my old desktop...and I know that it could have many causes, but I decided to test the memory.

I installed memtest86+ 4.2 on to a USB stick and booted from it...and got 40,000 errors in the first couple of minutes when it seemed to be testing something related to L1 and L2 cache. I don't know much about these things, but that doesn't sound good...so I booted into the MS memory test and it displayed a "hardware problem" message immediately as it started the test. It finished the test and I booted back into windows to see the results...which seemed to simply be a dialog stating that my system has a memory issue and that I should contact the system manufacturer. smile.gif

Not wanting to get chastised here, I checked the guides in this thread and saw one item noting that the AUTO timings might be off for my RAM and that I should verify. My system is currently running with the latest Gene-Z BIOS with all default settings. The RAM is listed as compatible with the board:

G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBXL - TIMES TWO - 16GB total
(http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231428)

I checked the BIOS and the AUTO settings are 1.5V and 9, 9, 9, 24...which agrees with the values in the document here:

http://support.asus.com/download/download_item_ftype.aspx?f_type=34&slanguage=en-us&model=Maximus%20IV%20GENE-Z


Anyone have any ideas? Thanks in advance!

cheers,
Scuba
Edited by Scuba Steve in VA - 2/15/12 at 9:28am
post #5509 of 7108
I urgently need the 302 bios for the gen3 model, please upload it. thanks
post #5510 of 7108
Quote:
Originally Posted by Scuba Steve in VA View Post

Memory Test Question
So my system seems very stable. No freezes, no BSODs, it starts up and shuts down fine, works fine when gaming...BUT Firefox crashes hard to desktop sporadically. I never had this issue with my old desktop...and I know that it could have many causes, but I decided to test the memory.
I installed memtest86+ 4.2 on to a USB stick and booted from it...and got 40,000 errors in the first couple of minutes when it seemed to be testing something related to L1 and L2 cache. I don't know much about these things, but that doesn't sound good...so I booted into the MS memory test and it displayed a "hardware problem" message immediately as it started the test. It finished the test and I booted back into windows to see the results...which seemed to simply be a dialog stating that my system has a memory issue and that I should contact the system manufacturer. smile.gif
Not wanting to get chastised here, I checked the guides in this thread and saw one item noting that the AUTO timings might be off for my RAM and that I should verify. My system is currently running with the latest Gene-Z BIOS with all default settings. The RAM is listed as compatible with the board:
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBXL - TIMES TWO - 16GB total
(http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231428)
I checked the BIOS and the AUTO settings are 1.5V and 9, 9, 9, 24...which agrees with the values in the document here:
http://support.asus.com/download/download_item_ftype.aspx?f_type=34&slanguage=en-us&model=Maximus%20IV%20GENE-Z
Anyone have any ideas? Thanks in advance!
cheers,
Scuba

Steve, did you test the ram sticks individually? You may find that you have one faulty stick. I've had that with a new 3 x 2 set of 2133 Corsair. You can be unlucky.
Nyarlathotep
(17 items)
 
Cxaxukluth
(19 items)
 
Yog-Sothoth
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3970X ASUS X79 ROG Rampage IV Extreme Bios 2105 EVGA KingPin Classified 780 Ti 3GB Tri-SLI  G.Skill Trident X F3-2400C10Q-16GTX 16GB (... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 SSD Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS Lite-On IHAS124 24X DVDRW 3 x XSPC Rasa 750 RX360 Universal CPU Water Coo... 
CoolingOSMonitorPower
3 x EK-FC780 GTX Classy - Nickel Windows 7 Professional x64 3 x Dell U2412M SilverStone 1500W V2.2 x 2 
Case
Lian Li Pitstop T60 Testbench 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 - 5960X Asus Rampage Extreme V Gigabyte Titan X 12GB G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB (4 x 4GB) 288-Pin... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro Series 1TB SSD 3 x Seagate 2TB  Seagate 3TB LG 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Xtreme 1260 Radiator XSPC D5 Photon 170 Reservoir/Pump Combo Microsoft Windows 7 Professional 64bit with SP1  Samsung S34E790C 34in Ultrawide Curved LED Mo... 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless 3000 Silverstone ST1500 Antec Eleven Hundred Microsoft Wireless 3000 
AudioAudioAudio
Audioengine D1 Premium 24-Bit DAC Audioengine 5+ Premium Powered Speakers Black Audioengine S8 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3960X Asus Rampage IV Extreme Gainward "GOOD" GTX 580 x 2 AData x 2 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Seagate XSPC Rasa EX 360 crossflow kit x 2, XSPC Rasa E... EK GW-580 Waterblocks Win 7 Pro 
PowerCase
SilverStone Strider ST1500 InWin D Frame 
  hide details  
Reply
Nyarlathotep
(17 items)
 
Cxaxukluth
(19 items)
 
Yog-Sothoth
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3970X ASUS X79 ROG Rampage IV Extreme Bios 2105 EVGA KingPin Classified 780 Ti 3GB Tri-SLI  G.Skill Trident X F3-2400C10Q-16GTX 16GB (... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 SSD Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS Lite-On IHAS124 24X DVDRW 3 x XSPC Rasa 750 RX360 Universal CPU Water Coo... 
CoolingOSMonitorPower
3 x EK-FC780 GTX Classy - Nickel Windows 7 Professional x64 3 x Dell U2412M SilverStone 1500W V2.2 x 2 
Case
Lian Li Pitstop T60 Testbench 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 - 5960X Asus Rampage Extreme V Gigabyte Titan X 12GB G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB (4 x 4GB) 288-Pin... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro Series 1TB SSD 3 x Seagate 2TB  Seagate 3TB LG 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Xtreme 1260 Radiator XSPC D5 Photon 170 Reservoir/Pump Combo Microsoft Windows 7 Professional 64bit with SP1  Samsung S34E790C 34in Ultrawide Curved LED Mo... 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless 3000 Silverstone ST1500 Antec Eleven Hundred Microsoft Wireless 3000 
AudioAudioAudio
Audioengine D1 Premium 24-Bit DAC Audioengine 5+ Premium Powered Speakers Black Audioengine S8 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3960X Asus Rampage IV Extreme Gainward "GOOD" GTX 580 x 2 AData x 2 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Seagate XSPC Rasa EX 360 crossflow kit x 2, XSPC Rasa E... EK GW-580 Waterblocks Win 7 Pro 
PowerCase
SilverStone Strider ST1500 InWin D Frame 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club