Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club - Page 581

post #5801 of 7118
Problem is I can't boot it stock on 55 debug code frown.gif black screen
post #5802 of 7118
Mine was working fine for a day besides the issues i listed above went to use my computer yesterday and it has a debug code 55

Called asus and they are rmaing it
post #5803 of 7118
Quote:
Originally Posted by Padishah View Post

Mine was working fine for a day besides the issues i listed above went to use my computer yesterday and it has a debug code 55
Called asus and they are rmaing it

Sorry for stupid question ...what mean "rmaing" ???
post #5804 of 7118
RMAing.

Return Merchandise Authorisation.

ie, sending the board back to asus for service/replacement
Mini
(26 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k Asus Maximus IV Gene-Z/gen3 Gigabyte GTX 680 Gigabyte GTX 680 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 GB G.Skill f3-17000CL11-4GBXL Corsair Force 3 240GB SSDx2 LG Super Multi Blue EK-FC Link GeForce x2 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Matte Black D5/MCP655 Dress Kit EK-FC680 GTX - Acetal+EN x2 EK-FC680 GTX Backplate - Black x2 EK-FC Bridge DUAL Parallel 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK-MOSFET Max IV Gene - Acetal+EN 2x XSPC EX240 Radiator XSPC EX120 Radiator Koolance PMP-450 12v Variable Speed Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK_Multioption RES X2 - 150 Advanced Bitspower D5/MCP655 Pump Replacement Top V2 7x GELID Silent 12 PWM Bitspower fittings 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate ASUS VG236 Logitech G19 Corsair AX850 
CaseMouse
Fractal Design Arc Mini Razer Naga MMOG 
  hide details  
Reply
Mini
(26 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k Asus Maximus IV Gene-Z/gen3 Gigabyte GTX 680 Gigabyte GTX 680 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 GB G.Skill f3-17000CL11-4GBXL Corsair Force 3 240GB SSDx2 LG Super Multi Blue EK-FC Link GeForce x2 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Matte Black D5/MCP655 Dress Kit EK-FC680 GTX - Acetal+EN x2 EK-FC680 GTX Backplate - Black x2 EK-FC Bridge DUAL Parallel 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK-MOSFET Max IV Gene - Acetal+EN 2x XSPC EX240 Radiator XSPC EX120 Radiator Koolance PMP-450 12v Variable Speed Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK_Multioption RES X2 - 150 Advanced Bitspower D5/MCP655 Pump Replacement Top V2 7x GELID Silent 12 PWM Bitspower fittings 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate ASUS VG236 Logitech G19 Corsair AX850 
CaseMouse
Fractal Design Arc Mini Razer Naga MMOG 
  hide details  
Reply
post #5805 of 7118
Had to downgrade my 3203 firmware to 902. After I realised i could actually boot to windows but not enter the bios (thus couldnt change bios to ahci for ssd) i thankfully found an old hdd with a dodgy win 7 install. This allowed me to boot to something where I could do the following: http://hardforum.com/showthread.php?t=1629404

All running ok now. Massive phew! biggrin.gif
post #5806 of 7118
Quote:
Originally Posted by Aquagraphite View Post

Had to downgrade my 3203 firmware to 902. After I realised i could actually boot to windows but not enter the bios (thus couldnt change bios to ahci for ssd) i thankfully found an old hdd with a dodgy win 7 install. This allowed me to boot to something where I could do the following: http://hardforum.com/showthread.php?t=1629404
All running ok now. Massive phew! biggrin.gif

By any chance was your keyboard hooked up by ps2 and the two usb next to it occupied (mouse and other device)?

I couldn't get into the bios that way but keyboard worked in windows. What happened with my problem was once I plugged my keyboard with a ps2 connector, I had my mouse up there and with the now open usb port put my wifi adapter there. Tried going into the bios and couldn't AT ALL. Thought it was my new keyboard at first but once I relocated the wifi adapter to another usb everything worked normally. I think something inthe bios allocates those top usb ports for input devices giving them priority at boot not realizing the keyboard is on ps2 so it doesnt use ps2 untill windows starts. If only one usb is used then it gives ps2 a priority apparently.
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
2014 nerd box evo
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T x6 4244mhz 3065cpu-nb (fx8150 at 4.9g... Asus Crosshair V Formula Asus gtx570 dcII- 890/1780/2200@1088mv corsair dominator gt 8GB 1866 @1886 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
corsair f120ssd/seagate 1TB Asus cd/dvd burner Antec Kuhler 920 semi-custom loop (2 radiators) win7 professional 64bit 
MonitorPowerCaseMouse
Gateway 23" 1920x1080 corsair ax850 Rosewill blackhawk w/hdd bay mod logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #5807 of 7118
Quote:
Originally Posted by Schmeichel1 View Post

Before flashing all works ok. Can i somehow back to 402 bios now ??
My specs are:
Asus Maximus IV Gene-z/Gen3
Core i5 2500K
Corsair 4x2GB XMS3 1600 CL7
Gigabyte HD6950OC 1GB

Reflash the same bios or newer and during flash process after more than 50% turn off PC. Have CD/DVD ready for Bios Recovery when u power on next time.

I have flashed 3203 for the non Gen3 - besides MemtweakIT won't apply any changes since 320x it works fine.

My DDR3-1600 CL7 G.Skill Sniper run 2133 CL9-11-9-28-T2 with around 1.55 VDimm.tongue.gif
post #5808 of 7118
Quote:
Originally Posted by IronAge View Post

Reflash the same bios or newer and during flash process after more than 50% turn off PC. Have CD/DVD ready for Bios Recovery when u power on next time.
I have flashed 3203 for the non Gen3 - besides MemtweakIT won't apply any changes since 320x it works fine.
My DDR3-1600 CL7 G.Skill Sniper run 2133 CL9-11-9-28-T2 with around 1.55 VDimm.tongue.gif

If that was possible i would do that ... but i can't. frown.gif
Thanks for replay. smile.gif
post #5809 of 7118
No I had the usb keyboard and logitech unity thingy in the upper ports. I did try many iterations of the no mouse, different usbs etc but the fact that it would actually take input from the devices seems to me that it was ok. The debug of 34 apparently is to do with CPUs - so it could be an issue with the bios understanding my cpu?...

All I know is that this bios seems to have its fair share of issues.
post #5810 of 7118
Really wish I would have read the last few pages here before I updated my BIOS.

I too have A0 on my debug LED.

Also something weird happened when I updated. I copied my ROM over to my flash drive, and used the built in BIOS updater. It updated, rebooted, then told me it was updating the BIOS upon reboot.

After it completed, my system shut down, and went completely dark. Even my start and reset buttons were dark. When I pressed my case power button, everything came back on...but it scared me for a second, thought my motherboard died.

Now my entire BIOS has been reset. That might be by design... but I don't even think it saved my OC profile.

So I went to go re-enter the stable OC I had...booted up...but the system runs at stock speeds when it boots.

I have 4.7 GHz entered into the BIOS, but it won't go above 3.3 GHz.

Now I have an A0 debug code, and a screwed up BIOS that I spent forEVER tweaking to get things stable. I guess I'll revert and hope things work okay again... This really sucks. :/
Current System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k GA-Z97X-UD5H-BK GTX 970 Corsair Vengeance 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Evo 250GB SSD Samsung 840 Evo 250GB SSD Samsung 840 Evo 250GB SSD WD Black 750 GB HDD 
CoolingOSOSOS
Corsair H100i Windows 10 Mac OS X Linux 
MonitorMonitorPowerCase
BenQ 144Hz 24" ASUS 60 Hz 23" EVGA 1000W Gold NZXT H440 White 
Audio
DT-990-Pro 250 Ohm 
  hide details  
Reply
Current System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k GA-Z97X-UD5H-BK GTX 970 Corsair Vengeance 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Evo 250GB SSD Samsung 840 Evo 250GB SSD Samsung 840 Evo 250GB SSD WD Black 750 GB HDD 
CoolingOSOSOS
Corsair H100i Windows 10 Mac OS X Linux 
MonitorMonitorPowerCase
BenQ 144Hz 24" ASUS 60 Hz 23" EVGA 1000W Gold NZXT H440 White 
Audio
DT-990-Pro 250 Ohm 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Officia]l ASUS ROG Maximus IV GENE-Z68 & Z68(Gen3) Owners Club