Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › slow starting up...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

slow starting up...

post #1 of 12
Thread Starter 
i have win7 ultimate. yesterday i installed it. but after boot and logon icons
get white for 10 sec and everithing freezes. but i don't know why?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Could well be your celeron D being pants

Or could well be, because you installed service pack 1 which is full of glitches and is causing a log in script to be funny and not loading up properly

OT: Your mobo is :gigabyte not gygabyte
Edited by ryanbob1234 - 5/2/11 at 10:06am
post #3 of 12
Thread Starter 
:/. then i must change processor?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Quote:
Originally Posted by Devil666 View Post
:/. then i must change processor?
No that isnt causing the problem, Just saying celerons are terrible

You will need to uninstall sp1 from you operating system
post #5 of 12
Thread Starter 
o.O. okay i know that.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Quote:
Originally Posted by Devil666 View Post
o.O. okay i know that.
did it come with sp1 or did u install it?
post #7 of 12
Thread Starter 
it come with sp1
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
I seriously doubt that SP1 is the culprit.

It may be a driver, or it could be a hardware problem.

How did you install Windows 7?
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
I install it normally I do not know what you mean with that install,my friend have the same problem
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) gygabyte P43-ES3G ati HD radeon 5550 1gb 3 gb DDR2 
Hard DriveOSPower
Model IDWDC WD1600AAJS-00PSA0 windows 7 ultimate service pack 1 power LC500H-12 - 500w 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Quote:
Originally Posted by Devil666 View Post
I install it normally I do not know what you mean with that install,my friend have the same problem
What I mean is this: did you Upgrade, or did you install it fresh?

Also, how similar is your friend's computer to yours?
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › slow starting up...