Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Major pc problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Major pc problem

post #1 of 38
Thread Starter 
I installed my GTX 570 into my build
I booted up for the first time the fans came on for like 3 seconds and now the computer will not turn on.

Specs:
6GB G.SKILL RAM
i7 940
600w Cooler master silent pro m600
HAF 922
Asus P6X58D-E
1TB WD Caviar Black Sata 6
GTX 570

What should I do?
post #2 of 38
strip it down and start from the start
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II 620 X4 @3.7 1.425V Gigabya MA-GA770-US3 8800 GTS 512mb G92 8g 1066 Team Extreme Dark 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X 500g raid 0, 4X 1TB, 1X 2TB Asus dvd modded with blue leds inside 7 64 bit Asus VH222T 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 V1 Corsair HX850 CM-690 Modded MX 518 
Mouse Pad
Steelseries MED 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II 620 X4 @3.7 1.425V Gigabya MA-GA770-US3 8800 GTS 512mb G92 8g 1066 Team Extreme Dark 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X 500g raid 0, 4X 1TB, 1X 2TB Asus dvd modded with blue leds inside 7 64 bit Asus VH222T 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 V1 Corsair HX850 CM-690 Modded MX 518 
Mouse Pad
Steelseries MED 
  hide details  
Reply
post #3 of 38
power supply?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955BE MSI 870-C43 Sapphire 6850 4GB Kingston HyperX DDR3 SDRAM 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD Caviar Blue WD5000AAKX Pioneer DVR-219CHV 24X24 Windows 7 Ultimate 64bit Samsung Syncmaster P2770 27' + Acer G205H 20' 
KeyboardPowerCaseMouse
something Coolermaster GX 650w Coolermaster Elite 430 something 
Mouse Pad
something 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955BE MSI 870-C43 Sapphire 6850 4GB Kingston HyperX DDR3 SDRAM 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD Caviar Blue WD5000AAKX Pioneer DVR-219CHV 24X24 Windows 7 Ultimate 64bit Samsung Syncmaster P2770 27' + Acer G205H 20' 
KeyboardPowerCaseMouse
something Coolermaster GX 650w Coolermaster Elite 430 something 
Mouse Pad
something 
  hide details  
Reply
post #4 of 38
Did everything work fine before the GTX 570? All PCI-Ex connectors plugged into video card? 4 or 8 pin cpu plug, plugged in.
post #5 of 38
If it worked before with another video card then its the 570. Then again it could be that ur power supply is faulty.
i5 Dragonlord
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte Z68X-UD3H-B3 EVGA GTX 560Ti sc 8gb RipJaws X 1600 ddr3 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640gb WD black(boot) Samsung F4 2TB(storage) Samsung DVD writer Windows 7-64bit Ultimate ViewSonic VX2450wm-LED 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware backlit Seasonic X750 80+ gold Lancool K-62 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer MantisControl 
  hide details  
Reply
i5 Dragonlord
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte Z68X-UD3H-B3 EVGA GTX 560Ti sc 8gb RipJaws X 1600 ddr3 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640gb WD black(boot) Samsung F4 2TB(storage) Samsung DVD writer Windows 7-64bit Ultimate ViewSonic VX2450wm-LED 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware backlit Seasonic X750 80+ gold Lancool K-62 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer MantisControl 
  hide details  
Reply
post #6 of 38
Thread Starter 
Before I installed the GTX 570 I was having a problem with the RAM light under memok being a solid red.
post #7 of 38
Quote:
Originally Posted by tweaker123 View Post
power supply?
this... sounds like your power supply did a hard shutdown... prolly insufficient power supply

do you have a spare lying around you can test out? preferably at least a 600w psu?
Edited by badatgames18 - 5/5/11 at 1:43am
Galbus
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K 8M Skylake Quad-Core 4.0 G... ASUS ROG MAXIMUS VIII EXTREME LGA 1151 Intel Z1... 3x MSI GeForce GTX 1080 Founders Edition  2x [Trident Z] F4-3600C16D-16GTZKW 16-16-16-36... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Plextor M8Pe AIC 1TB PCI-Express 3.0 x4 MLC Int... Plextor M8Pe AIC 1TB PCI-Express 3.0 x4 MLC Int... LG BH16NS40 Blu-ray Card Reader: Rosewill RDCR-11003 - 3.5" 74-in-1... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Ultra cool passive heatsink Microsoft Windows 10 Pro 64-bit ViewSonic XG2703-GS Black 27" 4ms (GTG) IPS G-S... Das Keyboard 4 Professional Mechanical Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
CORSAIR AXi Series AX1500i Digital 1500W 80 PLU... Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel AT... Logitech G900 Chaos Spectrum Logitech 
AudioOtherOtherOther
onboard Canon i-SENSYS LBP7680Cx (5089B014) Duplex 9600... Canon imageFORMULA DR-F120 (9017B002) 600 dpi U... Brother Personal Plain Paper Fax Machine, FAX-575 
  hide details  
Reply
Galbus
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K 8M Skylake Quad-Core 4.0 G... ASUS ROG MAXIMUS VIII EXTREME LGA 1151 Intel Z1... 3x MSI GeForce GTX 1080 Founders Edition  2x [Trident Z] F4-3600C16D-16GTZKW 16-16-16-36... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Plextor M8Pe AIC 1TB PCI-Express 3.0 x4 MLC Int... Plextor M8Pe AIC 1TB PCI-Express 3.0 x4 MLC Int... LG BH16NS40 Blu-ray Card Reader: Rosewill RDCR-11003 - 3.5" 74-in-1... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Ultra cool passive heatsink Microsoft Windows 10 Pro 64-bit ViewSonic XG2703-GS Black 27" 4ms (GTG) IPS G-S... Das Keyboard 4 Professional Mechanical Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
CORSAIR AXi Series AX1500i Digital 1500W 80 PLU... Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel AT... Logitech G900 Chaos Spectrum Logitech 
AudioOtherOtherOther
onboard Canon i-SENSYS LBP7680Cx (5089B014) Duplex 9600... Canon imageFORMULA DR-F120 (9017B002) 600 dpi U... Brother Personal Plain Paper Fax Machine, FAX-575 
  hide details  
Reply
post #8 of 38
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by badatgames18 View Post
this... sounds like your power supply did a hard shutdown... prolly insufficient power supply

do you have a spare lying around you can test out? preferably at least a 600w psu?
No, I don't have an extra one lying around. :/
post #9 of 38
Thread Starter 
Also, I took out the GTX 570 tried to boot the pc and it still didn't boot.
post #10 of 38
Try one stick of RAM in slot one, if same problem try the other.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Major pc problem