Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus maximum iv extreme doesnt boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus maximum iv extreme doesnt boot - Page 2

post #11 of 15
Quote:
Originally Posted by someonewhy;13404111 
ok guys i cleared cmos works like a charm but i have really weird problem my cpu goes to 45C at stock with noctua nhd-14 and MX3 WTH???cpu is 2600k

Reapply thermal paste and reseat.
post #12 of 15
Quote:
Originally Posted by 7ranslucen7 View Post
Reapply thermal paste and reseat.
what is your load temps. Thats whats important.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe reference gtx 680 Ripjaws(blue)1866, 8-9-8-24-2t 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
c300, 2X WD CAVAIAR BLACK 640GB RAID 0 LG Bluray/Dvd Rewriter 7 Ult Gateway 24" lcd 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Lycosa Corsair 750w tx Cooler Master HAF 932 black g9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe reference gtx 680 Ripjaws(blue)1866, 8-9-8-24-2t 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
c300, 2X WD CAVAIAR BLACK 640GB RAID 0 LG Bluray/Dvd Rewriter 7 Ult Gateway 24" lcd 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Lycosa Corsair 750w tx Cooler Master HAF 932 black g9 
  hide details  
Reply
post #13 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by 7ranslucen7 View Post
Reapply thermal paste and reseat.
ok ill do that
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #14 of 15
Im glad you were able to fix the issue with a CMOS reset. For future reference, all of the boot LED codes are in your motherboard manual.
   
LGA2011 - SERVER
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X : 3151B743 - 5GHZ - 1.488v RIVE (3) EVGA Titan (2) CMGTX3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
(1) Neutron GTX 240GB LSI M5015 w/ BBU (8) Force GT 120GB - Raid 5 WH14NS40 
CoolingCoolingCoolingOS
(4) NF-R8 on DIMMs (2) FBA12G12U on H100i H100i 7 Ult 
MonitorKeyboardPowerCase
(3) ASUS PB236Q Roccat Isku FX Antec HCP 1200 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone XTD Propus 380 (2) KRK Rokit 8 G2 (2) KRK Rokit 5 G2 
Audio
KRK Rokit 10S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D GA-8i945GMF EVGA GTX 580 SC OCZ Reaper - rev. 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1TB 2.5" LG DVD-R Corsair H100i 7 Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Custom Mod Corsair C70 Army Green Roccat Lua Mionix Propus 380 
Audio
Sound Blaster ZxR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K : L241C090 RIV Gene (2) EVGA GTX 580 (4) BLT2KIT4G3D1869DT2TXRG (Red LED) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
(4) Agility 3 - 120GB - Raid 5 (1) WD RE4 - 500GB WH14NS40 - Internal Mount H100i w/ (2) NF-P12-1300 
CoolingOSMonitorKeyboard
(4) NF-S12B case fans Server 2012 Samsung 60" TV Lycosa 
PowerCaseMouseAudio
AX1200 Air 540 Lua Supreme III FX 
  hide details  
Reply
   
LGA2011 - SERVER
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X : 3151B743 - 5GHZ - 1.488v RIVE (3) EVGA Titan (2) CMGTX3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
(1) Neutron GTX 240GB LSI M5015 w/ BBU (8) Force GT 120GB - Raid 5 WH14NS40 
CoolingCoolingCoolingOS
(4) NF-R8 on DIMMs (2) FBA12G12U on H100i H100i 7 Ult 
MonitorKeyboardPowerCase
(3) ASUS PB236Q Roccat Isku FX Antec HCP 1200 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone XTD Propus 380 (2) KRK Rokit 8 G2 (2) KRK Rokit 5 G2 
Audio
KRK Rokit 10S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D GA-8i945GMF EVGA GTX 580 SC OCZ Reaper - rev. 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1TB 2.5" LG DVD-R Corsair H100i 7 Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Custom Mod Corsair C70 Army Green Roccat Lua Mionix Propus 380 
Audio
Sound Blaster ZxR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K : L241C090 RIV Gene (2) EVGA GTX 580 (4) BLT2KIT4G3D1869DT2TXRG (Red LED) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
(4) Agility 3 - 120GB - Raid 5 (1) WD RE4 - 500GB WH14NS40 - Internal Mount H100i w/ (2) NF-P12-1300 
CoolingOSMonitorKeyboard
(4) NF-S12B case fans Server 2012 Samsung 60" TV Lycosa 
PowerCaseMouseAudio
AX1200 Air 540 Lua Supreme III FX 
  hide details  
Reply
post #15 of 15
Bought my maximus board etc yesterday
Having same issue on the led : errorcode A2 (IDE Select)

Now moved my SSD connector to AHCI support lane
and my drive to the standard IDE lane

they are also on diff cables, no master slave

Do I have to set anything else on the drive/SSD to make them work?
or also first try to just clear the CMOS with battery removal?

ps: I found out that it rlly stops at the Sata lanes,, removing them just makes it stop at A1 (detecting devices)

pss: I do not hear any beeps on first startup, however my manual says I should hear some within first 30sec and if not maybe crashed on POST

psss: turning on the pc with the powerbutton itself makes my graphics card run at 100% fanspeed
doing so with the start button on the board doesn't, (radeon 6990, man its like a vacuumcleaner!)
Thanks
Edited by darkzippy - 5/14/11 at 11:36pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus maximum iv extreme doesnt boot