Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Not even posting, new gpu
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Not even posting, new gpu - Page 2

post #11 of 16
Have you got all of the power cables plugged into your graphics card? right number of pins etc?
Is it just the video card fan spinning at 100 percent or are the others maxxed out too?
Ryzen Shine!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1800X @ 4125mhz 1.432 Volts MSI X370 Titanium   Fury  G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 pro Hp 1260 I liquid unobtanium Koolance 480mm radiator, 39... Win 7 HP/Winspy 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
24" hp @ 1900x1200 Logitech G19 PC power and cooling 910 watt silencer Thermaltake P5 
MouseMouse Pad
Logitech MX 518 fUnc industries 
  hide details  
Reply
Ryzen Shine!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1800X @ 4125mhz 1.432 Volts MSI X370 Titanium   Fury  G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 pro Hp 1260 I liquid unobtanium Koolance 480mm radiator, 39... Win 7 HP/Winspy 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
24" hp @ 1900x1200 Logitech G19 PC power and cooling 910 watt silencer Thermaltake P5 
MouseMouse Pad
Logitech MX 518 fUnc industries 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Thread Starter 
Ok, I did just buy a new power supply to support the graphics card, but would that cause my system to not post but everything turn on in the computer.

Also my system does not post with either graphics card plugged in, and also with no card using on board graphics.
Deathstar!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K 4.5 Asus P8P67 Pro EVGA GTX 580 3072MB 8g Ribjaws X 
Hard DriveOSPowerCase
Wd Caviar Blue Windows 7 64 750 gx HAF X 
  hide details  
Reply
Deathstar!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K 4.5 Asus P8P67 Pro EVGA GTX 580 3072MB 8g Ribjaws X 
Hard DriveOSPowerCase
Wd Caviar Blue Windows 7 64 750 gx HAF X 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
I ran into this problem a lot with my new build.

I had to play around with different PSU configurations to finally get it working (I currently have two Corsair HX1000s on separate circuits).

If you have a different PSU around, by all means, please try your system with a different PSU, all cables included.

Make sure that you do NOT mix PSU cables, things just don't work that way, heh.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 stepping @ 4.+GHz ASUS Rampage III Extreme + EK-FB-R3E water block MSI GTX 480s in 3-Way SLI Mushkin Enhanced Ridgeback DDR3 1600 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial RealSSD C300 256GB ASUS CD/DVD burner Windows 7 Home Premium 64-bit (Triple) ASUS VW266H 19x12 each @ 5760 x 1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Comfort Wave 450 Black (Dual) Corsair HX1000s Mountain Mods Ascension (modded) Logitech MX518 
Mouse Pad
(Dual) XTracPads Ripper XXL 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 stepping @ 4.+GHz ASUS Rampage III Extreme + EK-FB-R3E water block MSI GTX 480s in 3-Way SLI Mushkin Enhanced Ridgeback DDR3 1600 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial RealSSD C300 256GB ASUS CD/DVD burner Windows 7 Home Premium 64-bit (Triple) ASUS VW266H 19x12 each @ 5760 x 1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Comfort Wave 450 Black (Dual) Corsair HX1000s Mountain Mods Ascension (modded) Logitech MX518 
Mouse Pad
(Dual) XTracPads Ripper XXL 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
If you have the card inserted in the pci-e slot without the proper power cables plugged into the card, it will spin the fan on the card at 100% . Meanwhile it will not be able to send a picture to the monitor without the power it needs. So it may appear that it isn't posting.
Also, if you swap cards sometimes it gets confused during initialization and will make windows hang. Then you will need to start in safe mode.
Sorry you are having so many troubles

If your system fans spin at 100% it can mean that your ram is having issues or possibly that your 4 pin cpu plug in has been unhooked....
Just some more things to consider
Ryzen Shine!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1800X @ 4125mhz 1.432 Volts MSI X370 Titanium   Fury  G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 pro Hp 1260 I liquid unobtanium Koolance 480mm radiator, 39... Win 7 HP/Winspy 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
24" hp @ 1900x1200 Logitech G19 PC power and cooling 910 watt silencer Thermaltake P5 
MouseMouse Pad
Logitech MX 518 fUnc industries 
  hide details  
Reply
Ryzen Shine!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1800X @ 4125mhz 1.432 Volts MSI X370 Titanium   Fury  G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 pro Hp 1260 I liquid unobtanium Koolance 480mm radiator, 39... Win 7 HP/Winspy 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
24" hp @ 1900x1200 Logitech G19 PC power and cooling 910 watt silencer Thermaltake P5 
MouseMouse Pad
Logitech MX 518 fUnc industries 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
Thread Starter 
Fixed it, It was the psu causing the error, I went out and replaced it and now we are up and running!

thanks for the help everyone!
Deathstar!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K 4.5 Asus P8P67 Pro EVGA GTX 580 3072MB 8g Ribjaws X 
Hard DriveOSPowerCase
Wd Caviar Blue Windows 7 64 750 gx HAF X 
  hide details  
Reply
Deathstar!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K 4.5 Asus P8P67 Pro EVGA GTX 580 3072MB 8g Ribjaws X 
Hard DriveOSPowerCase
Wd Caviar Blue Windows 7 64 750 gx HAF X 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
See, always the PSU. Faulty PSUs are all around us.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 stepping @ 4.+GHz ASUS Rampage III Extreme + EK-FB-R3E water block MSI GTX 480s in 3-Way SLI Mushkin Enhanced Ridgeback DDR3 1600 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial RealSSD C300 256GB ASUS CD/DVD burner Windows 7 Home Premium 64-bit (Triple) ASUS VW266H 19x12 each @ 5760 x 1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Comfort Wave 450 Black (Dual) Corsair HX1000s Mountain Mods Ascension (modded) Logitech MX518 
Mouse Pad
(Dual) XTracPads Ripper XXL 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 stepping @ 4.+GHz ASUS Rampage III Extreme + EK-FB-R3E water block MSI GTX 480s in 3-Way SLI Mushkin Enhanced Ridgeback DDR3 1600 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial RealSSD C300 256GB ASUS CD/DVD burner Windows 7 Home Premium 64-bit (Triple) ASUS VW266H 19x12 each @ 5760 x 1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Comfort Wave 450 Black (Dual) Corsair HX1000s Mountain Mods Ascension (modded) Logitech MX518 
Mouse Pad
(Dual) XTracPads Ripper XXL 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Not even posting, new gpu