Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Help please
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help please

post #1 of 9
Thread Starter 
i recently built a new computer and it would just shut off after turning it on for a few seconds. But i fixed that problem by switching the ram to slot 1 in the mobo my mistake lol. All the things in the back were u plug the usb and stuff in work but i plug the lan cable in for my modem and router and its not working currently. Mabye i didnt plug something in on the mobo or something. Some help would be great thank you.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Is the LED on the LAN port on?

If not, you need to switch on Intel or Realtek (depends where you plugged it, please refer to manual) LAN controllers in BIOS (UEFI for non-Gigabyte mobos)

If yes, then you probably have to install LAN drivers.
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
no the led is not on. i have a intel motherboard if that helps i will see if i can go find it in the bios.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Look for option called "Onboard Devices" or something alike, you should have LAN controller(s) there, along with (depending whether your motherboard has them) FireWire, USB3.0, extra SATA 6GB/s etc.
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
i cant find onboard devices but i was searching around and i found a setting called lan option ROM and its disable is this it?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Is motherboard in question the one from your sig rig (MSI P67A-G45)? If so then I can't really help you locating the option, as I've never had a MSI board myself so I have no idea what the BIOS is like.

But seeing as you can enable/disable the LAN ROM it looks like your controller is on so I'd try to install LAN drivers from your mobo manufacturer website.
I'm actually not sure whether the LED will be on if you haven't installed drivers yet, never paid attention to it :S.
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
yea im a noob lol the cd that came with the mobo i put it in and it would sit there and load and if ud click it it would stop working so i had no patience and just said screw it but then i just let it load and now its installing all the drivers including the lan and realtek so i should be good now thank you so much for you help man.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge MSI P67A-G45 (B3) LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s US Palit NE5X56T01142-1041F GeForce GTX 560 CORSAIR XMS 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 Deskt 
PowerCase
Thermaltake Tr2 RX 750W Windtunnel 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
your mother board should have came with a disk, on that disk will be lan drivers, install them

^you beat me to it
Lawlasaurous 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600k Asus p8p67 Deluxe GTX580 GTX580 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Vertex2 SSD Intel SSD Intel SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
F3R LG Bluray RW, Lightscribe DVD-RW Corsair Hydro 620 Windows 7 home premium 64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U3011 Acer 27 inch 3d monitor Logitech G15 Kingwin Mach1 1000w 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF 932 Logitech MX518, Razer Naga Steel Series Epicus Maximus Blizzcon Mouse pad logitech z313 speakers 
Audio
logitech g930 7.1 headset 
  hide details  
Reply
Lawlasaurous 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600k Asus p8p67 Deluxe GTX580 GTX580 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Vertex2 SSD Intel SSD Intel SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
F3R LG Bluray RW, Lightscribe DVD-RW Corsair Hydro 620 Windows 7 home premium 64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U3011 Acer 27 inch 3d monitor Logitech G15 Kingwin Mach1 1000w 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF 932 Logitech MX518, Razer Naga Steel Series Epicus Maximus Blizzcon Mouse pad logitech z313 speakers 
Audio
logitech g930 7.1 headset 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Glad I helped

I recommend installing most recent drivers off the website if possible (I'm sure you have some USB pendrive lying around), as those from your CD might be pretty outdated by now.
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
Internet Browser
(15 items)
 
775 forever!
(14 items)
 
Franktechstein
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i5 2500k [4500MHz @ 1.312V] [ASUS] P8P67 Deluxe B3 [ASUS] GTX 570 DirectCU II [900/2000 @ 1.05V] [Corsair] 2x 4GB Vengeance [1600MHz CL9 @ 1.5V] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[Samsung] 3x F3 500GB in Raid0 [Samsung] F4 2TB [Thermalright] Venomous X Windows 7 
MonitorPowerCase
[HP] ZR24w [Corsair] AX 750 [Corsair] 500R 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Q9300 @ 3375MHz [ASUS] P6QD Turbo [ASUS] HD 4850 @ 700/1100 [Kingston] 2x2GB HyperX 800MHz CL4 
Hard DriveHard DriveOSPower
[Samsung] F3 1TB [Samsung] F3 2TB Windows 7 x64 [OCZ] ModXStream 650W 
Case
[CM] 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon 64 3000+ [Gigabyte] K8N51GMF-9 [Sapphire] X800GTO2 @ x850XT PE [A-Data] 4x 512MB DDR [@400MHz] 
CoolingMonitorPower
[Thermaltake] POLO 735 Extreme [ASUS] VB191 [no-name] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Help please