Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › i7 930 not working on second R3E
New Posts  All Forums:Forum Nav:

i7 930 not working on second R3E - Page 2

post #11 of 15
Thread Starter 
Bump... still need some help, if anyone has any sage advice.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
post #12 of 15
It may be your ram as well. If you ram has gone bad, then that could be the reason that it could not post. Or even since you run your ram at 1.6 volts and intel recommends 1.5 this could have done damage to your board or processor. I'm not saying that it is but this could be a reason. See what your boards specs are for ram volts. If you have a buddy that lives close, see if you can borrow some ram from him just to check as see if it works.

Plus remember one piece of equipment can cause damage to another.
Sandy Bridge
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k 4.5 Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 570 (soon to be SLI) G.skill Pi ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 120gb SSD OCZ Vertex 2 120gb SSD LG 22X DVD BURNER RASA 750 RX240  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC RS360 RAD EX 580 WATER BLOCK Lamptron FC5 fan controller  Windows 7 pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VH242H BLACK RAZER Lycosa Mirror special edition Corsair TX750 Corsair 800D 
MouseMouse Pad
RAZER DeathAdder black Razer Goliathus Fragged speed edition 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k 4.5 Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 570 (soon to be SLI) G.skill Pi ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 120gb SSD OCZ Vertex 2 120gb SSD LG 22X DVD BURNER RASA 750 RX240  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC RS360 RAD EX 580 WATER BLOCK Lamptron FC5 fan controller  Windows 7 pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VH242H BLACK RAZER Lycosa Mirror special edition Corsair TX750 Corsair 800D 
MouseMouse Pad
RAZER DeathAdder black Razer Goliathus Fragged speed edition 
  hide details  
Reply
post #13 of 15
Thread Starter 
I have some ripjaws I could try. I actually ordered an XFX 850W as I was planning a sandy build anyways. It will be here Thursday so I can swap out my PSU to check for that as well.

Asus tech support mentioned something that I never imagined could be a problem and now I can't get it out of my head: tightening down the CPU waterblock unevenly and not seating the CPU in the socket correctly. I call BS as I would see evidence of crushed pins if I seated the CPU wrong wouldn't I? Also the TIM is distributed evenly when I pull the CPU coolers (just doing the blob method as I now have the rig on a test bench.).

Is what the tech mentioned even possible?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
post #14 of 15
I have heard of people having crappy temps from not having the cooler not tighten down correctly. I guess you could do damage if you tighten down one corner all the way down then tried to tighten down the next. You should do it equally across the four corners. But if you did not set the cpu down correctly in the socket and then that could cause damage when you went to go tighten the screws down.

now if your system is getting power then I would have to hesitate in saying it is your power supply but I could be wrong. I don't know a lot about problems that are involved with power supplies. Even though I dealing with one right now, maybe, can't figure it out.

But I would test the ram for sure. It can't hurt. I know when I had bad ram my system would not boot.
Sandy Bridge
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k 4.5 Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 570 (soon to be SLI) G.skill Pi ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 120gb SSD OCZ Vertex 2 120gb SSD LG 22X DVD BURNER RASA 750 RX240  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC RS360 RAD EX 580 WATER BLOCK Lamptron FC5 fan controller  Windows 7 pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VH242H BLACK RAZER Lycosa Mirror special edition Corsair TX750 Corsair 800D 
MouseMouse Pad
RAZER DeathAdder black Razer Goliathus Fragged speed edition 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k 4.5 Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 570 (soon to be SLI) G.skill Pi ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 120gb SSD OCZ Vertex 2 120gb SSD LG 22X DVD BURNER RASA 750 RX240  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC RS360 RAD EX 580 WATER BLOCK Lamptron FC5 fan controller  Windows 7 pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VH242H BLACK RAZER Lycosa Mirror special edition Corsair TX750 Corsair 800D 
MouseMouse Pad
RAZER DeathAdder black Razer Goliathus Fragged speed edition 
  hide details  
Reply
post #15 of 15
Thread Starter 
Have now tried the additional RAM as well. Also went back to the stock cooler for ease of adding and removing the CPU cooler.

Nothing seems to change the problem. Everything powers on (HDD's spins, CCFL's light up, RAM indicators come on, water pump etc) and stays on, but the board wont boot past the CPU.

I'm just having a hard time understanding why the board worked for a day and now is repeating the same problem my original R3E has. Could it be the dual 4pin CPU power cables? New PSU arrives today so will give that a go, and then will RMA to ASUS again for a third board.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › i7 930 not working on second R3E