Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Catalyst install issues.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Catalyst install issues.

post #1 of 26
Thread Starter 
So I installed a new R5770 Hawk yesterday. Since the install I have not been able to get into Catalyst Control Center. I have tried to reinstall, uninstall, everything I can think of.

When I try an install I get
Application Install: Install package failure!

It seems to proceed with an install but when I try to open the program I get nothing.

The worse part is games seem to play worse. i have been playing Diablo 2 and its been running great with my onboard 4250 but now its almost unplayable at the same resolution. Also everything seems fuzzy... including on desktop so I am thinking I have AA locked on a high setting or something like that... noob to GPU's so please help.

Edit.
Install log reads
AVIVO
AMD Drag and Drop Transcoding
WVV9/VC-1 Video Playback

as failed
Edited by Fooliobass - 5/12/11 at 10:11am
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
post #2 of 26
After you put your card, did you do a fresh install of drivers? I would recommend uninstalling the current drivers via control panel; reboot; get latest drivers from AMD site; install them; and then reboot again.
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
post #3 of 26
Thread Starter 
uninstalled, reinstalled on reboot, now Catalyst gives this error

catalyst control centre: command line interface has stopped working.

or

catalyst control centre: host has stopped working
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
post #4 of 26
I had the same issue after installing service pack 1 i uninstalled it and it worked....
xps studio 9100
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core 17 930 oc x58 intel Saphire 5970 12 gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
seagate 2 TB HL-DT-ST DVDRWBD CH20N windows 7 home Dell u2311H 
KeyboardMouse
logitech mk 700 logitech MK 700 
  hide details  
Reply
xps studio 9100
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core 17 930 oc x58 intel Saphire 5970 12 gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
seagate 2 TB HL-DT-ST DVDRWBD CH20N windows 7 home Dell u2311H 
KeyboardMouse
logitech mk 700 logitech MK 700 
  hide details  
Reply
post #5 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pachm View Post
I had the same issue after installing service pack 1 i uninstalled it and it worked....
win 7 service pack 1?
if yes,
how do I uninstall a service pack?
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
post #6 of 26
Should in microsoft update site. If you google it, it will take you there. To pachm, did you uninstall the drivers first, reboot, install SP1, reboot, and then install drivers?
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
post #7 of 26
What driver are you trying to install? If you're not doing so already, try 11.4
GE60
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
Intel Core i5 4200M Geforce GTX760M 750GB WD Scorpio Black Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardMouseMouse Pad
15.6" CM Quickfire Rapid CM Xornet Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
GE60
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
Intel Core i5 4200M Geforce GTX760M 750GB WD Scorpio Black Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardMouseMouse Pad
15.6" CM Quickfire Rapid CM Xornet Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
post #8 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Awaz View Post
Should in microsoft update site. If you google it, it will take you there. To pachm, did you uninstall the drivers first, reboot, install SP1, reboot, and then install drivers?
I am uninstalling the SP1 right now

Quote:
Originally Posted by sLowEnd View Post
What driver are you trying to install? If you're not doing so already, try 11.4
I have tried 11.4, 11.5, 11.5a and they still don't seem to run.


I'll try it without SP1 and see how that goes.
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
post #9 of 26
Thread Starter 
I have uninstalled SP1, reboot, install 11.4, reboot, still getting errors posted in OP.
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
post #10 of 26
Thread Starter 
MSI afterburner still shows that I am running catalyst 11.5. How can I retard the driver back to anything older. I am not even picky at this point.
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
Mako
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090T Asus M4A88TD-V EVO/USB3 MSI R5770 Hawk 4x4GB G.Skill 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 WD 2x2T Black, 1T Black, 1T Blue 2TB, 1TB, 500GB Asus CD/DVD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212+ p/p Windows 7 64 bit Home Premium OEM Vizio XVT472SV 1920x1080 Logitech K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec EarthWatts EA650 Xion CyborgX Logitech G500 SteelSeries QcK 
Audio
Onkyo 5.1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Catalyst install issues.