Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › IPv6 No Internet Access
New Posts  All Forums:Forum Nav:

IPv6 No Internet Access

post #1 of 13
Thread Starter 
Hi guys, my desktop internet connection seems to be going wierd. It works via ethernet just fine and the other computers in the house work as normal wirelessly. I right click on my connection and click on status and it says:
IPv4...........Intenet
IPv6...........No Internet Access (Isnt this meant to say Internet too?)

Ive had limted or no connectivity issues most of the time with this desktop. Ive disabled the bonjour service with Apple and changed my antivirus/firewall software. Its been working normally wirelessly for a while but today its gone wierd again. It still works but is ultra slow? Any ideas? Thanks.
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
post #2 of 13
ipv6 has not been implamented yet so it souldn't have internet acceses. Are you sure it not just your broardband being slow.
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
Does your ISP support native dual stack IPv6?
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
Its definately not the internet being slow. I switched to ethernet cable and back to assure that. Also, my laptop was fine. Im with Virgin media, i dont know if it supports native dual stack IPv6 yet. I think there is something on my computer restricting my bandwidth or something. When i first had the desktop last year, i was getting full speed but then i wasnt and i havent installed a load of rubbish or anything. I have no idea tbh. The only thing that could be possibe is my network adapter being faulty?
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Quote:
Originally Posted by 8564dan View Post
Its definately not the internet being slow. I switched to ethernet cable and back to assure that. Also, my laptop was fine. Im with Virgin media, i dont know if it supports native dual stack IPv6 yet. I think there is something on my computer restricting my bandwidth or something. When i first had the desktop last year, i was getting full speed but then i wasnt and i havent installed a load of rubbish or anything. I have no idea tbh. The only thing that could be possibe is my network adapter being faulty?
Well you aren't really going to get IPv6 at all until your ISP offers it to you.
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Thread Starter 
Yeah, i didnt know whether that was the problem or not thats all. Guess i will have to keep troubleshooting.
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
My Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8 1.256v Asus P6tD Deluxe ATI 5870 12GB Corsair 1600MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung EVO 500GB 1TB + 500GB HDD LG Bluray Writer + DVD RW Noctua u12p 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64Bit Dell u2711 Blackwidow Ultimate EVGA Supernova G2 650w 
CaseMouseAudio
Coolermaster HAF 932 Deathadder 3500dpi KRK Rokit RP6 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
Next time you experience "limited connectivity" try pinging another computer on your network.

Open command prompt, type, "ping x.x.x.x" replace x's with an IP address other then your own. That may help you determine if it's you or your router.
Ninja Box
(14 items)
 
Trusty Dell
(13 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel t7250 8600m gt 3gb ddr2 320gb 
OSMonitorCase
7 32bit Ultimate 15'' 1280x800 Vostro 1500 
  hide details  
Reply
Ninja Box
(14 items)
 
Trusty Dell
(13 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel t7250 8600m gt 3gb ddr2 320gb 
OSMonitorCase
7 32bit Ultimate 15'' 1280x800 Vostro 1500 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
No worries if your PC is saying nothing for IPv6.
You likely don't have any sort of IPv6 implementation within your network.

Also, you would likely need some type of 6 to 4 configuration if you only wanted to use IPv6.

In short, you aren't missing out on anything and don't really have much to gain by setting up IPv6 at this point in time.
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
What model is your router?
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Ipv6 is implemented but not all servers support it. teredo is Ipv6
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › IPv6 No Internet Access