Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › no display with 580 gtx lightning
New Posts  All Forums:Forum Nav:

no display with 580 gtx lightning

post #1 of 19
Thread Starter 
hi guys,

received msi 580 lighting version yesterday,installed the card in pc

iam not getting any display,fans are running, can here windows start up music,tried defferent slots as well as ports on both hdtv and monitor,still no signal,i can see green and red led on the card,lightning owners help me is this leds are common or I got defective piece

also rest of the config is in my sig, use to run palit 570 gtx sonic platinum without any problems,sold the card
Edited by babloos - 5/13/11 at 5:11pm
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
Quote:
Originally Posted by babloos View Post
hi guys,

received msi 580 lighting version yesterday,installed the card in pc

iam not getting any display,fans are running, can here windows start up music,tried defferent slots as well as ports on both hdtv and monitor,still no signal,i can see green and red led on the card,lightning owners help me is this leds are common or I got defective piece

also rest of the config is in my sig, use to run palit 570 gtx sonic platinum without any problems,sold the card
Had this issue with my 9600GT when I had a secondary display connected using HDMI and I could hear it booting and was confused, then I noticed the display defaulted to the HDMI output vs the DVI which my monitor was connected to once I turned the TV on and saw the picture. The 9600GT isn't the variable causing the issue, it was the driver, as the issue went away once 266.58 came out.

So, if you have something else connected try turning it on to see if you're getting picture with it.

I actually think if the Mobo didn't find a working card it wouldn't boot either, I could be wrong, but, I remember this happening years ago back in the AGP days. Also, I think you'd hear a post error if it found no display, so the above problem is a likely cause, since it works, it's just possibly not on the screen you want it on by default.
post #3 of 19
Thread Starter 
iam using 266 drivers,tried dvi-hdmi to my hdtv as well as hdmi-hdmi

then connected to monitor using dvi-dvi same result,tried both dvi ports as well as hdmi
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Quote:
Originally Posted by babloos View Post
iam using 266 drivers,tried dvi-hdmi to my hdtv as well as hdmi-hdmi

then connected to monitor using dvi-dvi same result,tried both dvi ports as well as hdmi
Hmm, if you didn't have both outputs connected at once this rules out the issue I spoke of, unless there's another that I don't know about on your card.
post #5 of 19
Thread Starter 
nope
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Double check you're power cables to the 580.

If all good.. RMA time.
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Thread Starter 
checked it everything is fine.

gave it for RMA
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Quote:
Originally Posted by babloos View Post
checked it everything is fine.

gave it for RMA
I'm sending my 580 in in a few days. It artifacts big green and purple squares when gaming after a few hours. It stock sadly.
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
your psu should run it, so make sure you have the pci power connected to the mobo (if you do, wiggle it might work if its not seated right). also, you could reset the cmos... my cousins pc was doing the same and he reset the cmos and it worked
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 2600K ASRock P67 Extreme4 GTX 560 TI SLI 16gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
raid 0-4 x 1TB Asus 24X DVD Burner Windows 7 42in lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate Stealth Edition Corsair AX850W Cooler Master HAF 932 Death Adder 
Mouse Pad
Couch Cushion 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 2600K ASRock P67 Extreme4 GTX 560 TI SLI 16gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
raid 0-4 x 1TB Asus 24X DVD Burner Windows 7 42in lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate Stealth Edition Corsair AX850W Cooler Master HAF 932 Death Adder 
Mouse Pad
Couch Cushion 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
Thread Starter 
guys got a call from msi guys seems card is working,they will be returning back to me,

now I dunno what could be wrong,psu??

it did work with my previous 570gtx,even with lightning fans were running
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
MY rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus p8p67 pro[1305] palit sonic 570 gtx platinum edition RIPJAWS 4GB 1600mhz @9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
segate 1tb LG dvd drive WINDOWS 7 64BIT ULTIMATE sony bravia 32 inches tv 
KeyboardPowerCaseMouse
VALUE series LOGITECH corsair tx 650w coolermaster HAF-X VALUE series LOGITECH 
Mouse Pad
normal cheap 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › no display with 580 gtx lightning