Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 470 SLI Issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gtx 470 SLI Issues

post #1 of 30
Thread Starter 
I bought a GTX 470 to sli with mine (From the forums) I installed it, with my current one and it would run fine until I loaded a game in which the drivers would crash after about 10-40sec of playing, I figured it was because of differing temps on the card so I added the water block to the card... still no dice... did I get sold a lemon or is there some thing I'm doing wrong. I've tried both cards as master and slave, if my main card is master it works for the 10-40sec, but if I use the other card as master, it wont show any video at all...

HELP
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #2 of 30
You need to test it solo, only card installed.
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #3 of 30
Thread Starter 
It was working with out the water block now it's not showing up on its own...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #4 of 30
Quote:
Originally Posted by Apple Pi View Post
It was working with out the water block now it's not showing up on its own...

Reseat the block, double check all the washers, look for any pcb damage.

And it's not a lemon if it worked pre block install.
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #5 of 30
Quote:
Originally Posted by grunion View Post
You need to test it solo, only card installed.
try this first
post #6 of 30
Thread Starter 
Sli didn't work beforehand, only the solo card
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #7 of 30
Quote:
Originally Posted by Apple Pi View Post
Sli didn't work beforehand, only the solo card
so...you tried the 2nd card you bought on its own and it did boot?
post #8 of 30
You need the SLI profiles from nvidia's website.

Most Recent SLI Driver
 
Family Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Silicon Lottery i7 4790k 4.8 GHz Asus Maxiumus VII Hero Asus GTX 970 4GB Strix 16 GBKingston Hyper X 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Neutron XT 480 GB [1] WD Red 4TB [Data] [1] Seagate Firecuda 2TB [Games] Noctua NH-D15S 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE 120 Hz Lightboost Enabled Logitech G810 Corsair AX760 
CaseMouseAudioAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G Pro AudioEngine D1 DAC ATM-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Asus 990FX Sabertooth PNY GTX 570 1280 MB 6 GB Corsair DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 500 GB LG DVD R/W Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 7 Pro 
MonitorPowerCase
Acer 21.5" 1080p Corsair CS650M NZXT Source 210 
  hide details  
Reply
 
Family Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Silicon Lottery i7 4790k 4.8 GHz Asus Maxiumus VII Hero Asus GTX 970 4GB Strix 16 GBKingston Hyper X 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Neutron XT 480 GB [1] WD Red 4TB [Data] [1] Seagate Firecuda 2TB [Games] Noctua NH-D15S 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE 120 Hz Lightboost Enabled Logitech G810 Corsair AX760 
CaseMouseAudioAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G Pro AudioEngine D1 DAC ATM-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Asus 990FX Sabertooth PNY GTX 570 1280 MB 6 GB Corsair DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 500 GB LG DVD R/W Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 7 Pro 
MonitorPowerCase
Acer 21.5" 1080p Corsair CS650M NZXT Source 210 
  hide details  
Reply
post #9 of 30
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by wermad View Post
so...you tried the 2nd card you bought on its own and it did boot?
Yes
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #10 of 30
Quote:
Originally Posted by snoball View Post
You need the SLI profiles from nvidia's website.

Most Recent SLI Driver
Try this, make sure you bios are up to date on your mb. once nvidia cp shows both cards, choose the sli option for max 3d performance.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 470 SLI Issues