Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 470 SLI Issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gtx 470 SLI Issues - Page 3

post #21 of 30
Quote:
Originally Posted by Apple Pi View Post
Tried all of the solutions, still no dice. The reason I think it is a psu issue is because my psu was causing me issues in the past with artifacts, so I am thinking there may be an issue of the psu
It would be very helpful if you'd make it a point to answer the questions I ask in this thread

I doubt that the PSU is the issue, but you're certainly a welcome to try a different one. That's the only way you're going to know for sure.

Have you tried a Safe Mode DriverSweep yet? Long-shot, but worth a try.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #22 of 30
Thread Starter 
Would having the cards with different bios's be causing the issue... I don't know why I didn't think of this earlier...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #23 of 30
Quote:
Originally Posted by Apple Pi View Post
Would having the cards with different bios's be causing the issue... I don't know why I didn't think of this earlier...
When you run out of other options on something like this, it couldn't hurt to give it a try. I think it's a bit of a longshot, but you could always flash back if it doesn't help (if you want to).
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #24 of 30
Quote:
Originally Posted by Apple Pi View Post
Would having the cards with different bios's be causing the issue... I don't know why I didn't think of this earlier...
YES...

i do suggest that you make sure the cards have at least the same latest bios..
Anti-Wuttz!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3650 @ 4ghz Asrock A75Pro4-M AMD HD6530D OCZ Flex 
Hard DrivePowerCase
160gb WD Cavar Blue Bench Disk HEC Rapter Open Air 
  hide details  
Reply
Anti-Wuttz!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3650 @ 4ghz Asrock A75Pro4-M AMD HD6530D OCZ Flex 
Hard DrivePowerCase
160gb WD Cavar Blue Bench Disk HEC Rapter Open Air 
  hide details  
Reply
post #25 of 30
try running each card on its own on the second pcie slot, 8x will have little impact btw, and run stability. Use afterburner and run stock settings for stability such as furmark or kombuster.

My personal experience with psu failure is that the whole system cuts out, artifacting usually is a sign of an unstable card.
post #26 of 30
Thread Starter 
Well, I figured out the issue... the guy I bought the card from never told me the card's bios wasn't stock... Flashed em both to the same bios, worked like a champ ^^
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #27 of 30
Thread Starter 
So much for that theory... it still does it
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #28 of 30
Thread Starter 
Bump
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Gigabyte UD4 B3 EVGA GTX 470 8 GB Corsair Vengance DDR3 1600MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120GB, Samsung 500 GB Sony Multi-Drive Windows 7 HP 24" w2405d 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Silverstone Strider 1000w Corsair 800D Razer 
Mouse Pad
A Piece of Cardboard 
  hide details  
Reply
post #29 of 30
you bought a used card from a guy who loaded a non-stock bios onto it, and it won't game without crashing? sounds like the card is bad.
Overkill
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820k @ 4.625Ghz ASUS Rampage V Extreme GTX 1080 Ti 32GB G.Skill RIPJAWS 3200Mhz CL14 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 750 400GB Samsung 850 Pro 512GB Samsung 850 EVO 500GB WD Black 4TB 7200RPM 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi 2TB 7200RPM Corsair H80i GT Windows 10 Professional Acer Predator X34 3440x1440 100hz IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Chroma Corsair RM1000i SilverStone RV02 Razer DeathAdder 3G 
AudioAudioAudio
TEAC HA-501 HRT Music Streamer II+ DAC Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
Overkill
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820k @ 4.625Ghz ASUS Rampage V Extreme GTX 1080 Ti 32GB G.Skill RIPJAWS 3200Mhz CL14 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 750 400GB Samsung 850 Pro 512GB Samsung 850 EVO 500GB WD Black 4TB 7200RPM 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi 2TB 7200RPM Corsair H80i GT Windows 10 Professional Acer Predator X34 3440x1440 100hz IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Chroma Corsair RM1000i SilverStone RV02 Razer DeathAdder 3G 
AudioAudioAudio
TEAC HA-501 HRT Music Streamer II+ DAC Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #30 of 30
It probably had the 470 Overclock BIOS on it. I would suggest flashing both cards to that BIOS, that's what mine run on.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k ASUS P8P67 WS Revolution 2 x Asus GTX470 900/1800/1700 Corsair Vengence 8gb 
Hard DriveOSMonitorPower
120gb ssd, 4 x 1TB F3's Raid 0, 2TB F4 Backup Windows 7 Catleap 27 1440p Enermax Revolution 1050w 
Case
Case Labs M8 with pedestal  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k ASUS P8P67 WS Revolution 2 x Asus GTX470 900/1800/1700 Corsair Vengence 8gb 
Hard DriveOSMonitorPower
120gb ssd, 4 x 1TB F3's Raid 0, 2TB F4 Backup Windows 7 Catleap 27 1440p Enermax Revolution 1050w 
Case
Case Labs M8 with pedestal  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 470 SLI Issues