Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Problem with MSI Afterburner
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem with MSI Afterburner

post #1 of 22
Thread Starter 
I am getting this error when i try to start afterburner "Some of MSI Afterburner components are expired,missing or corrupted!"
I tried reinstalling and i already tried an older version
Does anyone know how to fix it?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
post #2 of 22
I would uninstall, download from different site, and try again.
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
post #3 of 22
I got that today and took it as a sign I should update. Solved my error message, but then again I haven't restarted my PC yet to see if it gives me the error message. Basically, you're not alone!
Cuendillar
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Gigabyte Z68XP-UD5 EVGA GTX580 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 256GB WD 1TB Black MegaShadow w/ 2AP-15 Case: 5 Xigmatek 120mm White LED 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows Server 2012 ASUS 24" Widescreen SONY 19" Das Ultimate Silent 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Fractal Design R4 Black Logitech G400S X-Trac Ripper 
AudioAudioAudio
HD650 FiiO E7/E9 Dayton Bookshelf Speakers and 10" Sub 
  hide details  
Reply
Cuendillar
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Gigabyte Z68XP-UD5 EVGA GTX580 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 256GB WD 1TB Black MegaShadow w/ 2AP-15 Case: 5 Xigmatek 120mm White LED 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows Server 2012 ASUS 24" Widescreen SONY 19" Das Ultimate Silent 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Fractal Design R4 Black Logitech G400S X-Trac Ripper 
AudioAudioAudio
HD650 FiiO E7/E9 Dayton Bookshelf Speakers and 10" Sub 
  hide details  
Reply
post #4 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CarFreak302 View Post
I got that today and took it as a sign I should update. Solved my error message, but then again I haven't restarted my PC yet to see if it gives me the error message. Basically, you're not alone!
I got the error with the newest version too
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
post #5 of 22
Just got this error myself. Don't know what's up.


EDIT:
Just got it fixed. Two things:

1. I uninstalled again, this time trying to delete previous settings.
2. I got the newest stable version instead of the beta (which I usually go for)

Not sure which did it, but hey, it's working.
Edited by Narzon - 5/17/11 at 10:08pm
post #6 of 22
Thread Starter 
Ty Narzon it worked. It is strange that only 2.1 works for me now.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus P8P67 Gigabyte 7970 Windforce x3 8GB DDR3 1333 
Hard DriveOSKeyboardPower
Intel 320 SSD 120GB+WDCB 500GB Windows 10 Pro CM Storm Trigger (Cherry MX Brown) Corsair hx 650w 
CaseMouse
CM 690 II mx518 
  hide details  
Reply
post #7 of 22
Quote:
Originally Posted by Miklo View Post
Ty Narzon it worked. It is strange that only 2.1 works for me now.
You are not alone. I am here have the same problem. Only 2.1 Works for me now. Not nice at all because 2.1 doesn't support voltage control on HD 6990.

Sapphire TriXX is still not reliable...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz ASRock AB350 Pro4 PowerColor Radeon R9 290 4GB GDDR5 2x 8GB Crucial DDR4 2666 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SSD 960 EVO 250 GB Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB Seagate Barracuda ST4000DM001 4TB OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Professional LG 25UM58-P 2560x1080 60Hz Power Logic Xenon Sabre Seasonic P760 
CaseMouse
D-Vito 911 Cooler Master CMStorm Sentinal Advance II 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz ASRock AB350 Pro4 PowerColor Radeon R9 290 4GB GDDR5 2x 8GB Crucial DDR4 2666 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SSD 960 EVO 250 GB Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB Seagate Barracuda ST4000DM001 4TB OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Professional LG 25UM58-P 2560x1080 60Hz Power Logic Xenon Sabre Seasonic P760 
CaseMouse
D-Vito 911 Cooler Master CMStorm Sentinal Advance II 
  hide details  
Reply
post #8 of 22
funny. I've been using AB 2.0.0 for the longest time without any issues. Did you guys get this problem after updating your ATi driver? I'm still using an old one (10.6), I stopped updating my GPU driver all the time. Once i find one that works, I stick with it until I start to get problems or it doesn't support an app.

However, for future reference, if you guys get this type of issue again and re-installing doesn't work, do this:
1. Uninstall current version.
2. Open registry editor, delete corresponding folder (this will clear any saved settings that uninstalling did not get rid of)
3. Install new version.

This has worked for me numerous times with various apps that save settings even though the program was un-installed.
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
post #9 of 22
Quote:
Originally Posted by BlackOmega View Post
funny. I've been using AB 2.0.0 for the longest time without any issues. Did you guys get this problem after updating your ATi driver? I'm still using an old one (10.6), I stopped updating my GPU driver all the time. Once i find one that works, I stick with it until I start to get problems or it doesn't support an app.
Nope, I just restarted my computer and Afterburner, which is set to start with Windows, gave me the error. Really strange, especially since someone was having the same error within the hour that I got it.
post #10 of 22
The beta is not good, get the stable version. Happened to me too.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k [4.7 GHz] Asus P8P67 Pro B3 [2001 BIOS] MSI 7970 Lighting [Stock] G.Skill Ripjaws X 2x4GB [1600 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 128GB + 2TB Raid 0 Cavier Black Windows 7 [Ultimate x64] [Dell U2412HM] + [HP 2311x] RosewillRK-9000 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider [1500w] Corsair 300R Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k [4.7 GHz] Asus P8P67 Pro B3 [2001 BIOS] MSI 7970 Lighting [Stock] G.Skill Ripjaws X 2x4GB [1600 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 128GB + 2TB Raid 0 Cavier Black Windows 7 [Ultimate x64] [Dell U2412HM] + [HP 2311x] RosewillRK-9000 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider [1500w] Corsair 300R Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Problem with MSI Afterburner