Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › HELP! Build wont POST...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! Build wont POST...

post #1 of 17
Thread Starter 
OK guys, i have no idea what the F i have done, lol...

First time builder here and i've plugged my graphics card in, my cpu is in correctly, my Red scorpion is on and fastened down, the 20+4 pin ATX power cable is plugged into the mobo, i've got all the F_header cables in all writing facing inward, my cpu fan is hooked up...

It wont POST!

The CPU cooler fan and everything powers up for about 1 sec flat, and then it just shuts off!

Any help would be greatly appreciated

spec list is in my sig rig

Cheers,

Ishinomori
post #2 of 17
did you plug in the 8 pin connector on the top left of your motherboard?
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Thread Starter 
nope, lol..

i have a modular PSU, is it the 8pin -> 2x4pin?
post #4 of 17
plug in everything just to see, and yes 8 pins is 4x2 pins on the top left. Clearing cmos might help try that too .
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Thread Starter 
what a PITA to get those 2x 4pin connectors in!

still going...
post #6 of 17
Thread Starter 
done...

All the Phase LED's are lit up, and it wont beep... *sigh*
post #7 of 17
Thread Starter 
memory wasn't seated correctly!

POSTing now, appreciated!
post #8 of 17
oh nice glad u solved it!
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
As ROCK!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4,8 Ghz 1.435v 4,6 ghz 24/7 Asrock p67 extreme 4 Ga-Gtx 560 ti 960 mhz 4200 mhz mem 4G RipjawsX 1600 mhz 8-8-8-24 
OSMonitorKeyboardPower
window 7 22 inchs acer side winder x 6 POS Corsair ax 750w 
CaseMouse
Antec 9 hundreds 2 Razer death adder 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
glad you got it going. You made no mention of using standoffs on the motherboard and it got me worried.
P50
(15 items)
 
   
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-6700HQ NVIDIA Quadro M1000M 4GB Gskill 32gb 4x8gb DDR4 2300mhz Samsung 850 PRO - 1TB SSD m2 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate 2TB w/ 128MB Cache (ST2000LM007) Pioneer External USB-C Blu-Ray Burner Fedora 25 Win 10 LTSB 
MonitorMonitorMonitorPower
15.6" 1920x1080 IPS BenQ GL2460HM 24" LED BenQ GL2460HM 24" LED Lenovo 170w Power adapter 
MouseOther
MX-580 or Razor bluetooth something or other Docking station 40A50230US 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k BIOSTAR TH67+ 32gb 4x8 Corsair Vengence 1600 1x 256gb m2 
Hard DriveOSPowerCase
6x Seagate 2.5" 3tb > ~8.5tb raid 10 OpenSuse Seasonic G 550w Silverstone SG11B 
Other
Raid card 
  hide details  
Reply
P50
(15 items)
 
   
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-6700HQ NVIDIA Quadro M1000M 4GB Gskill 32gb 4x8gb DDR4 2300mhz Samsung 850 PRO - 1TB SSD m2 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate 2TB w/ 128MB Cache (ST2000LM007) Pioneer External USB-C Blu-Ray Burner Fedora 25 Win 10 LTSB 
MonitorMonitorMonitorPower
15.6" 1920x1080 IPS BenQ GL2460HM 24" LED BenQ GL2460HM 24" LED Lenovo 170w Power adapter 
MouseOther
MX-580 or Razor bluetooth something or other Docking station 40A50230US 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k BIOSTAR TH67+ 32gb 4x8 Corsair Vengence 1600 1x 256gb m2 
Hard DriveOSPowerCase
6x Seagate 2.5" 3tb > ~8.5tb raid 10 OpenSuse Seasonic G 550w Silverstone SG11B 
Other
Raid card 
  hide details  
Reply
post #10 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Greensystemsgo View Post
glad you got it going. You made no mention of using standoffs on the motherboard and it got me worried.
Sorry, thought that was a given
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › HELP! Build wont POST...