Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › 6990 Dead?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6990 Dead?

post #1 of 18
Thread Starter 
My 6990 is beeping on start up, just one big long loud BEEEP, and PC switches off. I tried my 6970 as primary and that works fine, CCC wont detect the 6990 now either.

This happened once I changed the water from my loop, I wonder if a drop of water dripped on the PCB, there is no water visible tho.

Did my card die or is there something else I can try?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
tis looking like rma time.

So no post at all? I believe the 69xx series has dual bios switch, you tried switching it?
post #3 of 18
Try flashing the vbios. Hopefully you have a copy, or can get the CORRECT copy from techpowerup. Sorry I can't give you a run down on how-to, really tired.
The Grey Box
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k delid 4.6 at 1.25 Gigabyte Z77X-UD5H Gigabyte 1080 Ti Aorus Xtreme Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 730 WD20002FAEX Raid1 Samsung 850 Pro Heatkiller 3.0 
CoolingCoolingCoolingCooling
DDC-1 & Swiftech Micro Res x3 HW Labs GTX 360 Radiator (Pelts Hot Side) Aquacomputer Aquaero 6 XT Coolit FreeZone (pelts & pelt water block only) 
CoolingCoolingOSMonitor
Custom Copper Heat Exchanger For Pelts HW Labs 120 Radiator (VGA) Win7 64/Linux SuSe Samsung 22" 1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II EVGA supernova 750 G2 Coolermaster Cosmos V1 Logitech mx518 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
The Grey Box
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k delid 4.6 at 1.25 Gigabyte Z77X-UD5H Gigabyte 1080 Ti Aorus Xtreme Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 730 WD20002FAEX Raid1 Samsung 850 Pro Heatkiller 3.0 
CoolingCoolingCoolingCooling
DDC-1 & Swiftech Micro Res x3 HW Labs GTX 360 Radiator (Pelts Hot Side) Aquacomputer Aquaero 6 XT Coolit FreeZone (pelts & pelt water block only) 
CoolingCoolingOSMonitor
Custom Copper Heat Exchanger For Pelts HW Labs 120 Radiator (VGA) Win7 64/Linux SuSe Samsung 22" 1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II EVGA supernova 750 G2 Coolermaster Cosmos V1 Logitech mx518 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
post #4 of 18
Thread Starter 
Yea tried switching, same thing, I made sure the power connectors are firmly seated. My rig posts no problem with the 6970 below.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ForNever;13581078 
Try flashing the vbios. Hopefully you have a copy, or can get the CORRECT copy from techpowerup. Sorry I can't give you a run down on how-to, really tired.

I don't think this is the problem tho, its got stock bios. It was working fine today until I changed my water.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #6 of 18
Eh, Probably something happened while you changed the water?
   
Beautiful Card, Plays Great
Msi GeForce GTX 560 Ti (Fermi) N560GTX-TI Twin Frozr II/OC Video Card
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3550 MSI Z77A-G45 MSI N560-GTX Ti Twin Frozr II OC Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1x 1 Hitachi 1TB 7200rpm // 1x 500gb Seagate 72... Scythe Ninja 3 Push-Pull Windows 8 Pro 64-bit // (Win7 Dualboot) LG 27" IPS277L 
KeyboardPowerCase
Razer BlackWidow Corsair TX650M Corsair Carbide 400R 
CPUMotherboardGraphics
Intel Core Duo T2350 30B2 Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family 
  hide details  
Reply
   
Beautiful Card, Plays Great
Msi GeForce GTX 560 Ti (Fermi) N560GTX-TI Twin Frozr II/OC Video Card
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3550 MSI Z77A-G45 MSI N560-GTX Ti Twin Frozr II OC Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1x 1 Hitachi 1TB 7200rpm // 1x 500gb Seagate 72... Scythe Ninja 3 Push-Pull Windows 8 Pro 64-bit // (Win7 Dualboot) LG 27" IPS277L 
KeyboardPowerCase
Razer BlackWidow Corsair TX650M Corsair Carbide 400R 
CPUMotherboardGraphics
Intel Core Duo T2350 30B2 Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family 
  hide details  
Reply
post #7 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by gerickjohn;13581141 
Eh, Probably something happened while you changed the water?

Yes, but if there is a VERY low chance any water touched the PCB because of the backplate which covers the whole thing.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
Look like RMA time to me too. You probably job some water into it without knowing.
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
I remember that happened with my 2nd rig. My 5870 was not firmly seated in PCI-e slot because I kept trying to screw it to the case so it would not come loose. When I screwed it in that is when It came loose. Not sure if you understand hard to explain.
Tardis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|2500k @ 4.4Ghz vcore 1.40| MSI P67A-GD65 290X G.SKILL Ripjaws Series 16GB (4 x 4GB) 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
C300 64GB SSD - 500GB HDD - 840 250GB SSD Windows 7 Ultimate 64bit 3 HP LA2405wg 24'' 1920x1200 @5760x1200 Corsair 850watts 
CaseMouse
NZXT Phantom Black G500 
  hide details  
Reply
Tardis
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|2500k @ 4.4Ghz vcore 1.40| MSI P67A-GD65 290X G.SKILL Ripjaws Series 16GB (4 x 4GB) 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
C300 64GB SSD - 500GB HDD - 840 250GB SSD Windows 7 Ultimate 64bit 3 HP LA2405wg 24'' 1920x1200 @5760x1200 Corsair 850watts 
CaseMouse
NZXT Phantom Black G500 
  hide details  
Reply
post #10 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Zcypot;13581167 
I remember that happened with my 2nd rig. My 5870 was not firmly seated in PCI-e slot because I kept trying to screw it to the case so it would not come loose. When I screwed it in that is when It came loose. Not sure if you understand hard to explain.


Thanks, the card is firmly seated, it doesnt move at all. I screwed the thumb screws in tight but not overtight.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2600k | 4.8Ghz HT 24/7 [Gigabyte] P67A-UD7-B3  [AMD] Radeon HD6990  [Samsung] 16GB 30nm 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[G Skill] Pheonix Pro 60G SSD - Boot | 2TB Sams... Custom EKWB | XSPC | Swiftec | Primochill | Bit... [Windows7] Professional x64 [Acheiva] Shimian ISP-I 1440p 
KeyboardPowerCaseMouse
[CoolerMaster] Storm TK MX-Brown [Corsair] HX1000 | MDPC Sleeved [Silverstone] Modified Temjin TJ07 [Razer] DeathAdder 
Mouse PadAudioOther
Steelseries QCK [Asus] Xonar DG Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › 6990 Dead?