Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club - Page 260

post #2591 of 12377
Quote:
Originally Posted by KhaoticKomputing View Post

Yea, That is Vboost and droop kicking you in the rear. Do you use any power saving feature's or anything like that? LLC would be great for you right about now.

Nope...I'm using the rev. 1 frown.gif
Apollo
(16 items)
 
Project Greyscale
(24 items)
 
Zeus
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5930K Asus Sabertooth X99 ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX  Corsair Vengeance 32GB (4x8GB) DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 500GB Samsung 850 EVO 1TB Samsung SH-224BB CM Hyper 212 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 x64 Pro Asus PB278Q (1440p) Gigabyte Aivia Osmium (Cherry Red) Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Gigabyte Aivia Krypton Razer Goliathus Extended Speed Edition Realtek ALC1150 8-Channel + Logitech z906 + Sam... 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-4790K EVGA Z97 Classified EVGA GTX 780Ti EVGA GTX 780Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Dominator Platinum Spinpoint F3 Spinpoint F3 510 Series 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
510 Series 320 Series XSPC AX120 XSPC AX360 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC AX240 EK Supremacy EK FC780 GTX Ti WIndows 8.1 
OSMonitorPowerCase
OS X 10.9.3 Yamaski Catleap 120Hz HCP-1200 Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder Table Avid Fast Track Duo HiFIMan HE-400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8120 @4.5GHz GIGABYTE GA-990FXA-UD7 GIGABYTE Radeon RX 460 G.SKILL Sniper 1600MHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial 64GB m4 1TB WD Black Samsung SH-224BB CM Hyper 212+ 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 x64 Pro Asus PB278Q (1440p) Gigabyte Aivia Osmium Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 690II Gigabyte Aivia Krypton Razer Goliathus Extended Speed Edition Realtek ALC889 + Logitech z906 + Samson SR850 
  hide details  
Reply
Apollo
(16 items)
 
Project Greyscale
(24 items)
 
Zeus
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5930K Asus Sabertooth X99 ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX  Corsair Vengeance 32GB (4x8GB) DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 500GB Samsung 850 EVO 1TB Samsung SH-224BB CM Hyper 212 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 x64 Pro Asus PB278Q (1440p) Gigabyte Aivia Osmium (Cherry Red) Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Gigabyte Aivia Krypton Razer Goliathus Extended Speed Edition Realtek ALC1150 8-Channel + Logitech z906 + Sam... 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-4790K EVGA Z97 Classified EVGA GTX 780Ti EVGA GTX 780Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Dominator Platinum Spinpoint F3 Spinpoint F3 510 Series 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
510 Series 320 Series XSPC AX120 XSPC AX360 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC AX240 EK Supremacy EK FC780 GTX Ti WIndows 8.1 
OSMonitorPowerCase
OS X 10.9.3 Yamaski Catleap 120Hz HCP-1200 Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder Table Avid Fast Track Duo HiFIMan HE-400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8120 @4.5GHz GIGABYTE GA-990FXA-UD7 GIGABYTE Radeon RX 460 G.SKILL Sniper 1600MHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial 64GB m4 1TB WD Black Samsung SH-224BB CM Hyper 212+ 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 x64 Pro Asus PB278Q (1440p) Gigabyte Aivia Osmium Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 690II Gigabyte Aivia Krypton Razer Goliathus Extended Speed Edition Realtek ALC889 + Logitech z906 + Samson SR850 
  hide details  
Reply
post #2592 of 12377
I'm encountering some issues with getting my memory to 1866. I'm on bios F6 now .Any tips?

Also manually setting the cpu clock to 233 crashes the bios
Scorpius
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8150 GA-990FXA-UD5 ASUS HD7970 Series Corsair  
RAMOSMonitorMouse Pad
Corsair  windows 7 ultimate SA23700 "Ai" japanese mouse pad Kanji 
Audio
Realtek HD Audio / Gigabyte 
  hide details  
Reply
Scorpius
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8150 GA-990FXA-UD5 ASUS HD7970 Series Corsair  
RAMOSMonitorMouse Pad
Corsair  windows 7 ultimate SA23700 "Ai" japanese mouse pad Kanji 
Audio
Realtek HD Audio / Gigabyte 
  hide details  
Reply
post #2593 of 12377
i have 990fxa ud7 with 1090t. which bios would be best for me? i have been using f7 bios but something is going on atm. my oc setting don't work i cant even boot up if at 3.4 ghz. i have been using my cpu at 4.2 for while. maybe i damaged it i dont know. i want to be certain. if u guys say my bios is ok i will clear cmos and try to oc with same settings. can u tell me what may be problem here. i had to run my cpu at higher voltage(1.55 @bios) but c&q and other power safe things were turned on from bios so things balanced themselves out pretty nicely. when cpu was idle it ran at 900mhz at safe v zone. and at load it went up to 1.55 for a sec and go down to 1.45-47. my cpu nb voltage was 1.375(if i am correct) and it was around 2900 mhz. my temps max at prime or heavy usage at 45-50 Celsius(core temp readings). thanks for help in advance...

my system was:
md phenom II x6 1090t cpu@ 4.162ghz with Noctua NH-D14 cpu cooler
Gigabyte 990fxa-UD7
2*4 gb 1800@cl8-9-8-23 Corsair xms3 ram
Sapphire 2gb 6950@6970 cf
Enermax Revolution 1250w
post #2594 of 12377
Quote:
Originally Posted by killerbyte View Post

I'm encountering some issues with getting my memory to 1866. I'm on bios F6 now .Any tips?
Also manually setting the cpu clock to 233 crashes the bios

only help i can provide took me like 20 tries after couple bsods

91798730.jpg
post #2595 of 12377
Quote:
Originally Posted by remorseless View Post

only help i can provide took me like 20 tries after couple bsods
91798730.jpg

Hmm. Dose the BD chips not work like the others? meaning dose a bump the the NB freq do anything at all for stability and performance? i see your at stock 2000. have you made any attempt to go higher than that?
Edited by KhaoticKomputing - 1/27/12 at 12:38am
Gizmoto
(18 items)
 
They beat me:(
(15 items)
 
Home Server V1.0
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 1040t @2.7Ghz ASRock 880GM-LE FX  AMD Radeon HD 4250 integrated graphics Micro Center(ADATA) 8Gb (2x4) 1333 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Blue 640Gb Samsung SpinPoint F4 2Tb Seagate Barracuda 7200.9 ST3500641AS-RK 500Gb Seagate Barracuda 7200.9 ST3500641AS-RK 500Gb 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
ASUS 24X DVD Burner ASUS 24X DVD Burner Stock AMD Cooler Windows 7 Home Premium 64 bit 
OSOSPowerCase
Linux Mint (VM) Linux Ubuntu (VM) Inland ILG-500R2 500w PSU DiabloTek Evo Mid-tower Case 
Other
Inland IL internal card reader 
  hide details  
Reply
Gizmoto
(18 items)
 
They beat me:(
(15 items)
 
Home Server V1.0
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 1040t @2.7Ghz ASRock 880GM-LE FX  AMD Radeon HD 4250 integrated graphics Micro Center(ADATA) 8Gb (2x4) 1333 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Blue 640Gb Samsung SpinPoint F4 2Tb Seagate Barracuda 7200.9 ST3500641AS-RK 500Gb Seagate Barracuda 7200.9 ST3500641AS-RK 500Gb 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
ASUS 24X DVD Burner ASUS 24X DVD Burner Stock AMD Cooler Windows 7 Home Premium 64 bit 
OSOSPowerCase
Linux Mint (VM) Linux Ubuntu (VM) Inland ILG-500R2 500w PSU DiabloTek Evo Mid-tower Case 
Other
Inland IL internal card reader 
  hide details  
Reply
post #2596 of 12377
Quote:
Originally Posted by Tekken666 View Post

Tested.
Update to F7h, try set memory to 1600 9-9-9-24 not stable.
try set memory to 1333 9-9-9-24, not stable.
try set memory to 1600 8-8-8-24 Volt 1.6, not stable.
I make most try on settings. I have see that if i take on autoboost on bios and others stuff the system are a little more stable, but at now more Blue screen append and all time same ****** error:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
mad.gif
PLS help, i wanna this PC be stable >_<. If you need screen from test, stress or so tell me i can make all test, screen or so, but i need to resolve this bad problem.
HELP ! ! !

Tekken666,

I don't know, I have a 965BE processor, don't have any experience with the bulldozers.
At stock speed, I use 1.5 v for memory.
Do you have BSOD's at stock speed (no overclocking)?

Steve
post #2597 of 12377
Quote:
Originally Posted by bcudasteve View Post

Tekken666,
I don't know, I have a 965BE processor, don't have any experience with the bulldozers.
At stock speed, I use 1.5 v for memory.
Do you have BSOD's at stock speed (no overclocking)?
Steve

I have try auto set, and make any time BSOD, i have try on by SPD setting and BSOD why are 8-8-8-24 at 1600mhz but mainboard on auto set 1333 and not 1600, now i got the memory on MEMTEST+ for recheck if they are a problem on memory.
I got also 1 question for MEMTEST+: why when start i got not the same data that i have set on Bios on memory O.o ?
Memtest tell that i got memory on 400mhz 800mhz and 5-5-10-??(do no remember)
Yesterday full test on PCmark, no BSOD, play on pc all day no BSOD, lauch 3dmark11 and lock on last test.(not BSOD)
Now i wanan see tonight if i got error or not on MEMTEST+
post #2598 of 12377
Quote:
Originally Posted by Tekken666 View Post

I have try auto set, and make any time BSOD, i have try on by SPD setting and BSOD why are 8-8-8-24 at 1600mhz but mainboard on auto set 1333 and not 1600, now i got the memory on MEMTEST+ for recheck if they are a problem on memory.
I got also 1 question for MEMTEST+: why when start i got not the same data that i have set on Bios on memory O.o ?
Memtest tell that i got memory on 400mhz 800mhz and 5-5-10-??(do no remember)
Yesterday full test on PCmark, no BSOD, play on pc all day no BSOD, lauch 3dmark11 and lock on last test.(not BSOD)
Now i wanan see tonight if i got error or not on MEMTEST+

Are your memory sticks new? They seem to be a little shifty if you are OCing with no change of speed in memtest86. How are you OCing? Are you using @BIOS in windows or are you doing all your tweaks through the BIOS before start-up?

All I'm saying is that they may be DOA.
Xeno Storm V 1.2
(19 items)
 
RetroPie
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
ARM Cortex-A7 Raspberry Pi 2 Model B Broadcom VideoCore IV 512MB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
64GB Corsair Voyager Go 16GB Micro SD Aluminum heat spreaders RetroPi 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Anker 24W PowerPort 2 OneNineDesign RasPi Black 
Other
8Bitdo NES30 Pro Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7200U Dell Intel HD 8GB LPDDR3 1866MHz 
Hard DriveOSMonitor
M.2 128GB Windows 10 13.3" FHD AG 
  hide details  
Reply
Xeno Storm V 1.2
(19 items)
 
RetroPie
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
ARM Cortex-A7 Raspberry Pi 2 Model B Broadcom VideoCore IV 512MB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
64GB Corsair Voyager Go 16GB Micro SD Aluminum heat spreaders RetroPi 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Anker 24W PowerPort 2 OneNineDesign RasPi Black 
Other
8Bitdo NES30 Pro Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7200U Dell Intel HD 8GB LPDDR3 1866MHz 
Hard DriveOSMonitor
M.2 128GB Windows 10 13.3" FHD AG 
  hide details  
Reply
post #2599 of 12377
Quote:
Originally Posted by bajer29 View Post

Are your memory sticks new? They seem to be a little shifty if you are OCing with no change of speed in memtest86. How are you OCing? Are you using @BIOS in windows or are you doing all your tweaks through the BIOS before start-up?
All I'm saying is that they may be DOA.

Yes the memory are new, never use before, i do OCing on BIOS directly and i make why on Bios Auto set my memory to 1333 and not 1600

I repeat the memory are CMZ8GX3M2A1600C8 CL8-8-8-24 12.8 GB/s 1.50 Volt No ECC Un-Buffered Ungaged but atm are set on bios on CL8-9-8-24

DOA what are DOA ? DeadOrAlive ??? tongue.gif It is on test now i repeat and atm i got 0 ERROR but i see on not the right setting that i have put on BIOS so i tell the question if it is normal or not.
post #2600 of 12377
Well, I would run memtest for almost a day. If it still catches nothing, then I would say it might just be the model of the RAM and try returning them and replacing them with another brand like Gskill. Corsair Vengeance are supposed to be really solid, so this really doesn't seem to be the issue.

DOA- Dead on Arrival

I see that you have the latest BIOS, which can't be the problem.

I'm thinking it's mobo, cpu, memory compatibility issue. Look at the memory support list HERE to see if you can find the specific memory modules you have (right side near top of page). If they aren't on the list there's a small but good chance they are not compatible.
Edited by bajer29 - 1/27/12 at 6:13am
Xeno Storm V 1.2
(19 items)
 
RetroPie
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
ARM Cortex-A7 Raspberry Pi 2 Model B Broadcom VideoCore IV 512MB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
64GB Corsair Voyager Go 16GB Micro SD Aluminum heat spreaders RetroPi 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Anker 24W PowerPort 2 OneNineDesign RasPi Black 
Other
8Bitdo NES30 Pro Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7200U Dell Intel HD 8GB LPDDR3 1866MHz 
Hard DriveOSMonitor
M.2 128GB Windows 10 13.3" FHD AG 
  hide details  
Reply
Xeno Storm V 1.2
(19 items)
 
RetroPie
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
ARM Cortex-A7 Raspberry Pi 2 Model B Broadcom VideoCore IV 512MB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
64GB Corsair Voyager Go 16GB Micro SD Aluminum heat spreaders RetroPi 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Anker 24W PowerPort 2 OneNineDesign RasPi Black 
Other
8Bitdo NES30 Pro Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7200U Dell Intel HD 8GB LPDDR3 1866MHz 
Hard DriveOSMonitor
M.2 128GB Windows 10 13.3" FHD AG 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club