Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club - Page 960

post #9591 of 12377
Quote:
Originally Posted by mus1mus View Post

Okay got what you are trying.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4672#ov

staes that it supports up to 2-way crossfire/sli.

that means only 2 cards can run at X16.

im not sure if that really is the case though since you are mining and doesn't really need to use SLI or Crossfire at all to do so.

But it did happen to me. My solution is to install one card at a time.

Just one card at each slot at once. Reboot to windows to make sure the drivers get installed properly and working at PCIe 2.0.

That is to direct the drivers to each slot being used.

okay, i'll try this one
thanks mus1mus biggrin.gif

Quote:
Originally Posted by ebduncan View Post

what you expect it to read? the amd gigabyte boards only support up to x16 pci 2.0

pci-e bandwidth doesn't effect mining AT ALL you will still get the same hash rates in a 1x slot.

i'm expect gpuz read pcie 2.0 x16 2.0 / pcie2.0 x4 2.0 not 1.1 at the end.
Lovey Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X3 @3.0ghz Biostar TA790GX-XE HIS HD 4670 @default 24/7 Gskill BlackPI 2x2gb PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC Blue 320gb Lite-on DVD Combo Win XP 32bit LG W1953 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Speed Power 500w CM 690 mod Logitech 
Mouse Pad
a paper 
  hide details  
Reply
Lovey Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X3 @3.0ghz Biostar TA790GX-XE HIS HD 4670 @default 24/7 Gskill BlackPI 2x2gb PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC Blue 320gb Lite-on DVD Combo Win XP 32bit LG W1953 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Speed Power 500w CM 690 mod Logitech 
Mouse Pad
a paper 
  hide details  
Reply
post #9592 of 12377
eroare3a.jpg 306k .jpg file

eroare3b.jpg 368k .jpg file

eroare4a.jpg 295k .jpg file






I have problems with USB3.0 ( VIA VL805) on UD3 rev4. Sometimes ALL usb3.0 dissapear from device manager.
Fix for me is to shutdown PC and start it again, now usb3.0 appear. If i restart the PC usb3.0 will not appear.
If i plug my WD passport slim 1tb/2tb into usb3.0, i get bluescreens.
If i plug in usb 3.0 my few dvb-c sticks tuners into it, after 1-2 days will dissapear .

If i use usb2.0( from amd southbridge) all are ok.
I talk to Gigibyte, WD,VIA...in vain.All three does not know anything. It give me generic fix, like pls update your bios( but in my mail i tell them i have latest bios). etc... incompetence.

I have win7 64, latest bios motherboard update, latest wd hdd update, latest win7 updates, latest drivers update( including VIA VL805 driver from VIA), still problems are there.
Edited by reeven - 4/5/14 at 1:07am
post #9593 of 12377
Quote:
Originally Posted by just_ilano View Post

okay, i'll try this one
thanks mus1mus biggrin.gif
i'm expect gpuz read pcie 2.0 x16 2.0 / pcie2.0 x4 2.0 not 1.1 at the end.

Amd scales the pci-e bus when not under load. It changes, try running a benchmark and look it then..


for example my system runs at x1 1.1 until its under load.
Silent But Deadly
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700 Asus ROG Crosshair Hero VI Asus Rx 480 Corsair Dominator Platinum DDR4 3000  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin Reactor 1TB Seagate BarraCuda ST4000DM005 4TB x2 Lg hd-dvd/blu ray combo XSPC EX 240 + AlphaCool xt45 280+ Thermal Take ... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro  SAMSUNG 40" UN40KU6300 Func Kb 460 SeaSonic X Series X-850  
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Arc Midi Logitech MX 518 Razor Vespula Pioneer SC-63 
  hide details  
Reply
Silent But Deadly
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700 Asus ROG Crosshair Hero VI Asus Rx 480 Corsair Dominator Platinum DDR4 3000  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin Reactor 1TB Seagate BarraCuda ST4000DM005 4TB x2 Lg hd-dvd/blu ray combo XSPC EX 240 + AlphaCool xt45 280+ Thermal Take ... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro  SAMSUNG 40" UN40KU6300 Func Kb 460 SeaSonic X Series X-850  
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Arc Midi Logitech MX 518 Razor Vespula Pioneer SC-63 
  hide details  
Reply
post #9594 of 12377
Quote:
Originally Posted by just_ilano View Post

okay, i'll try this one
thanks mus1mus biggrin.gif
i'm expect gpuz read pcie 2.0 x16 2.0 / pcie2.0 x4 2.0 not 1.1 at the end.

FX'd
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Amd FX 8350 GA-990FXA-UD3 R5 EVGA GTX 660 SC EVGA GTX 660 SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb Samsung 30nm Corsair Performance Pro OCZ Vertex 4 Samsung 840 EVO 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-on DVD/CD Swiftech H220 Win 10 + Start 10 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX1050 SilverStone RV02 MS SideWinder 
Mouse PadAudio
MIONIX Propus 380 Realtek ALC1150 
  hide details  
Reply
FX'd
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Amd FX 8350 GA-990FXA-UD3 R5 EVGA GTX 660 SC EVGA GTX 660 SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb Samsung 30nm Corsair Performance Pro OCZ Vertex 4 Samsung 840 EVO 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-on DVD/CD Swiftech H220 Win 10 + Start 10 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX1050 SilverStone RV02 MS SideWinder 
Mouse PadAudio
MIONIX Propus 380 Realtek ALC1150 
  hide details  
Reply
post #9595 of 12377

 

GPUZ @ idle lowers them to 1.1 until under load. it has a built in render test that will show you what the actual PCIe version is when under load.

2.2 kW Holodeck
(14 items)
 
Chernobyl
(0 items)
Power Station
(0 items)
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 5.2GHz Gigabyte GA-990-FXA-UD7 4 x MSI R 290X 4GB Gaming 16GB Corsair Dominator Platinum 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
4 x Seagate 1 TB 7200 2 x Asus Optiarc Koolance 370 CPU WB/ AlphaCool Water cooling: ... Windows 7 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
1x3+1 Eyefiniy 5760x1080 Gigabyte 8100K V.2 1-AX1200w + 2x FSP x500w Coolermaster Cosmos II Full Tower 
  hide details  
Reply
2.2 kW Holodeck
(14 items)
 
Chernobyl
(0 items)
Power Station
(0 items)
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 5.2GHz Gigabyte GA-990-FXA-UD7 4 x MSI R 290X 4GB Gaming 16GB Corsair Dominator Platinum 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
4 x Seagate 1 TB 7200 2 x Asus Optiarc Koolance 370 CPU WB/ AlphaCool Water cooling: ... Windows 7 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
1x3+1 Eyefiniy 5760x1080 Gigabyte 8100K V.2 1-AX1200w + 2x FSP x500w Coolermaster Cosmos II Full Tower 
  hide details  
Reply
post #9596 of 12377
Quote:
Originally Posted by MadGoat View Post


Quote:
Originally Posted by Red1776 View Post




GPUZ @ idle lowers them to 1.1 until under load. it has a built in render test that will show you what the actual PCIe version is when under load.

Actually experienced this one guys. Just like SLI to work, cards should be installed one by one to the specific slots, booted to windows for the driver installation. Shutting down, remove the card installed and install another one to another slot, boot into Windows again. doh.gif Not one after the other..

On one occasion, I even got my card running at PCIEe 2.0 X8 though installed on the X16 slot. That could be a Windows or Driver issue as well. rolleyes.gif

He also said, his framerates were choppy when gaming. biggrin.gif
post #9597 of 12377
Quote:
Originally Posted by mus1mus View Post


Actually experienced this one guys. Just like SLI to work, cards should be installed one by one to the specific slots, booted to windows for the driver installation. Shutting down, remove the card installed and install another one to another slot, boot into Windows again. doh.gif Not one after the other..

On one occasion, I even got my card running at PCIEe 2.0 X8 though installed on the X16 slot. That could be a Windows or Driver issue as well. rolleyes.gif

He also said, his framerates were choppy when gaming. biggrin.gif

I've never come across that on rev 1.0, rev 1.1, rev 3.0, or my rev 4.0.

Have used sli 275's, 285's my 660's and 7950's in X.

All of them however have jumped PCI-e speed and Ver. to limit power...
FX'd
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Amd FX 8350 GA-990FXA-UD3 R5 EVGA GTX 660 SC EVGA GTX 660 SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb Samsung 30nm Corsair Performance Pro OCZ Vertex 4 Samsung 840 EVO 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-on DVD/CD Swiftech H220 Win 10 + Start 10 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX1050 SilverStone RV02 MS SideWinder 
Mouse PadAudio
MIONIX Propus 380 Realtek ALC1150 
  hide details  
Reply
FX'd
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Amd FX 8350 GA-990FXA-UD3 R5 EVGA GTX 660 SC EVGA GTX 660 SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb Samsung 30nm Corsair Performance Pro OCZ Vertex 4 Samsung 840 EVO 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-on DVD/CD Swiftech H220 Win 10 + Start 10 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX1050 SilverStone RV02 MS SideWinder 
Mouse PadAudio
MIONIX Propus 380 Realtek ALC1150 
  hide details  
Reply
post #9598 of 12377
Quote:
Originally Posted by MadGoat View Post

I've never come across that on rev 1.0, rev 1.1, rev 3.0, or my rev 4.0.

Have used sli 275's, 285's my 660's and 7950's in X.

All of them however have jumped PCI-e speed and Ver. to limit power...

My scenario actually lowered my framerates by significantly more than half.

So issues like these need more heads. Though occurs just like a blue moon, should be helpful for some when happens thumb.gif

Edit:

IIRC, the issue on mine happened when I add in another card with an old existing OS. And drivers.
Edited by mus1mus - 4/5/14 at 10:06am
post #9599 of 12377
Quote:
Originally Posted by mus1mus View Post


Actually experienced this one guys. Just like SLI to work, cards should be installed one by one to the specific slots, booted to windows for the driver installation. Shutting down, remove the card installed and install another one to another slot, boot into Windows again. doh.gif Not one after the other..

On one occasion, I even got my card running at PCIEe 2.0 X8 though installed on the X16 slot. That could be a Windows or Driver issue as well. rolleyes.gif

He also said, his framerates were choppy when gaming. biggrin.gif
I came across this thread from another one in the AMD CPU section,and can't help but notice I've been having the same issue,except I'm only using a single card.
Is this a problem with GPU compatibility,or a Windows driver error,defective chipset on the motherboard?
The most I'm getting out of my GTX 770 is PCI-E X16 @ PCI-E X8 1.1. I've been getting the occasional stuttering in BF4,and now I know why.
Edited by Heavy MG - 4/5/14 at 10:15pm
Moar cores!
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8320 @ 4.0Ghz/4.2Ghz turbo gigabyte 990FXA-UD3 rev. 4.0 Gigabyte Nvida GTX 770OC 2GB/ Gigabyte 970 G1 G... Gskill Sniper 1866Mhz 8GB (4GB x 2) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Corsair Neutron GTX 120GB WD Black 1TB Asus 24X CM Hyper 212Evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home X64 HP 22BW 21.5" LED-IPS CM Storm Trigger/MX Brown Corsair TX 650V2 
CaseMouseMouse PadAudio
CM HAF922 Logitech G500S Steelseries QCK Mini Asus Xonar DX 7.1 
  hide details  
Reply
Moar cores!
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8320 @ 4.0Ghz/4.2Ghz turbo gigabyte 990FXA-UD3 rev. 4.0 Gigabyte Nvida GTX 770OC 2GB/ Gigabyte 970 G1 G... Gskill Sniper 1866Mhz 8GB (4GB x 2) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Corsair Neutron GTX 120GB WD Black 1TB Asus 24X CM Hyper 212Evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home X64 HP 22BW 21.5" LED-IPS CM Storm Trigger/MX Brown Corsair TX 650V2 
CaseMouseMouse PadAudio
CM HAF922 Logitech G500S Steelseries QCK Mini Asus Xonar DX 7.1 
  hide details  
Reply
post #9600 of 12377
Quote:
Originally Posted by Heavy MG View Post

I came across this thread from another one in the AMD CPU section,and can't help but notice I've been having the same issue,except I'm only using a single card.
Is this a problem with GPU compatibility,or a Windows driver error,defective chipset on the motherboard?
The most I'm getting out of my GTX 770 is PCI-E X16 @ PCI-E X8 1.1. I've been getting the occasional stuttering in BF4,and now I know why.

You can first try to validate if your card runs at PCIe 2.0 X 16 by clucking the question (?) Mark sign on GPUZ. Or open you game, pause and look at GPUZ.

The way I found my solutions vary. But the suspects were written above.

Drivers (someone mentioned driver cleaners and updating them to the latest a few posts back)
OS corruption on GPU driver ??
PCIe slot

And yeah, nvidia control panel tweaks does that as well if misconfigured.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990FXA-Series Owners Thread/Club