Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › dm1z Zacate e-350 Won't run at rated speed
New Posts  All Forums:Forum Nav:

dm1z Zacate e-350 Won't run at rated speed

post #1 of 5
Thread Starter 
It used to under cpuz run at 1.6ghz, the fan was kind of noisy and I saw the new bios that HP put out reduced fan noise. The Bios solved the fan issue which was perfect, however I ran cpuz today and now my CPU is stuck on the 12x multi and wont go to the full 1.6ghz even under prime95. Pic attached, what the deal?
post #2 of 5
Strange, mine is getting full usage just fine.


Have you tried re-flashing the newer BIOS? Maybe try going back to the older ones?
 
dm1z
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K P8P67 Evo MSI RX 480 Sniper|1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 330 Hyper 212+ Win8-x64 P2310H + P2311H 
PowerCase
CMPSU-650TX NZXT S340 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Dual-Core E-350 Radeon HD 6310M 3GB DDR3 HDD 
Optical DriveOSMonitorMouse
HP External BluRay/DVD Windows 7 Home Premium 11.6" LED (1366 x 768) Touch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 840T 880GM-LE GTS 450 Corsair XMS2 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Caviar Green 1TB LG Scythe KATANA 3 Windows 7 Professional 32-bit 
PowerCase
CX430 V2 Dell 
  hide details  
Reply
 
dm1z
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K P8P67 Evo MSI RX 480 Sniper|1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 330 Hyper 212+ Win8-x64 P2310H + P2311H 
PowerCase
CMPSU-650TX NZXT S340 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Dual-Core E-350 Radeon HD 6310M 3GB DDR3 HDD 
Optical DriveOSMonitorMouse
HP External BluRay/DVD Windows 7 Home Premium 11.6" LED (1366 x 768) Touch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 840T 880GM-LE GTS 450 Corsair XMS2 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Caviar Green 1TB LG Scythe KATANA 3 Windows 7 Professional 32-bit 
PowerCase
CX430 V2 Dell 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
It's killing the multiplier to use less power. Intel has a similar technology called speed step. Run something intensive and it'll boost back up to full speed.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
It seems that HP fixed the fan noise alright, by downclocking the CPU.

I'd fire up as many CPU information apps as I could though, because CPU-Z is assuredly not reading that multi correctly at 12.8.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Figures it out guys. Somehow a new powersaving feature in win7 was being used and limiting the multi. Fan noise has been eliminated still but temps are getting up there. Thanks guys.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Laptops and Netbooks
Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › dm1z Zacate e-350 Won't run at rated speed