Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Overclocking Q9400 MoBO issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Overclocking Q9400 MoBO issues

post #1 of 4
Thread Starter 
okay so this is my first oc, i'm pretty handy with computers but i've never tried any hardware tweaking.

I have an Intel Q9400, 4GB DDR3 1333MH RAM and a Gigabyte P41T-D3 running Award Software International (version F1) BIOS.

The Mobo runs Fsb: 1333 and is revision 1.4 of the board.

I've been reading alot about OCing this chip however the threads i've been reading talk about BIOS settings that mine doesn't contain, the BIOS this MoBo is running is different to anything I've ever seen.
The 9400 runs stock at 2.66GHz i've had a shot at OCing it but only managed a mere 2.72Ghz. I can get the CPU frequency to 340 (default 333) bt if i go any higher than 340 my computer will not post and reverts to last working config. the multiplyer is left at its default of 8.

i think its the unusual BIOS bt it's my first time so any help would be appreciated, if any more info is needed just say.
thanks
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
lower your memory speed to 1066mhz

try increasing your cpu voltage, vcore.

test for stability
post #3 of 4
Thread Starter 
vcore was at 1.2125 i pushed it to 1.225. when i reset to optimised defaults the memory speed was at 1066mhz, however this is pushed up when i increase cpu frequency. i tried 350mhz for the cpu with the increased vcore and i changed the memory multiplyer so the memory was only running at 886 but still no post
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
the area in the bios where the settings for vcore and cpu frequency are is "MB intelligent tweaker" or M.I.T if that helps?
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
iMac
(12 items)
 
Home Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3.4GHz i7 Turbo Boost 3.9GHz Apple Motherboard GeForce GTX 680MX Apple 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Fusion Drive Apple USB Super Drive OS X Mountain Lion Integrated Apple 27" (2560 x 1440) 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Apple Wireless Keyboard Magic Mouse Apple Apple Track Pad Apple Built in  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1220 V2 Gigabyte GA-P41T-D3P 4GB 240-pin DDR3  Intel 60GB 330 Series SSD  
Hard DriveOSPowerCase
Toshiba e DT01ACA100 Windows Server 2008 R2 Corsair TX550M 550W Modular PSU X-Case RM 400/10 V2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Overclocking Q9400 MoBO issues