Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › What's wrong with my computer?!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

What's wrong with my computer?! - Page 4

post #31 of 43
its a toughie m8 but i would put my money on it being the mobo

as long as the temps are fine and the shutdown temp is not set too low in the bios
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
4790k @ 4.8GHZ z97 sabretooth mark s 290 Win 7 64bit 
KeyboardMouse
Saitek Saitek 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
4790k @ 4.8GHZ z97 sabretooth mark s 290 Win 7 64bit 
KeyboardMouse
Saitek Saitek 
  hide details  
Reply
post #32 of 43
what GPU drivers are you useing.
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
post #33 of 43
try your ram 1 stiack at a time in the different slots
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4930k  GIGABYTE GA-X79-UD3 GIGABYTE GV-R927XOC-4GD Radeon R9 270X 4GB  G-Skill Ripjaw DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SAMSUNG 830 Series 128GB + 320gb samsung spinpo... LG* Super Multi 12x Blu-ray Disc Rewriter Corsair H100 Windows 8.1 PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ GW2450 24" x3 Corsair k70 Red Switch , Das Keyboard Blue Switch  Silverstone Strider Plus 850 watt Corsair Special Edition White Graphite Series 600T 
MouseMouse PadAudio
Corsair M65 Mionox Propus 380 Creative Labs xfi Titanium Fatal1ty champion + ... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4930k  GIGABYTE GA-X79-UD3 GIGABYTE GV-R927XOC-4GD Radeon R9 270X 4GB  G-Skill Ripjaw DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SAMSUNG 830 Series 128GB + 320gb samsung spinpo... LG* Super Multi 12x Blu-ray Disc Rewriter Corsair H100 Windows 8.1 PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ GW2450 24" x3 Corsair k70 Red Switch , Das Keyboard Blue Switch  Silverstone Strider Plus 850 watt Corsair Special Edition White Graphite Series 600T 
MouseMouse PadAudio
Corsair M65 Mionox Propus 380 Creative Labs xfi Titanium Fatal1ty champion + ... 
  hide details  
Reply
post #34 of 43
Try pressing on the bios chip. I was having many issues like not being able to post with more than 1 stick of ram in. It clicked when i pressed on mine, like it popped back into place.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7 5820K] {4.5GHz} [Asus Rampage V Extreme] [R9 290X Crossfire] {1205/1375} [Crucial DDR4] {16GB-2400MHz} 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital WD10EALS] [Samsung 840 Evo 250GB] [Western Digitan WD10EZEX] [Lite-On iHAS-524-B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[Custom Loop - Twin 360mm Rads] [Windows 8.1 Pro x64] [Samsung Syncmaster BX2450] [Logitech G510] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[XFX Pro 1250] [CaseLabs Magnum M10] [Logitech G500] [GPGR Large] 
Audio
[Creative Sound Blaster Z] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7 5820K] {4.5GHz} [Asus Rampage V Extreme] [R9 290X Crossfire] {1205/1375} [Crucial DDR4] {16GB-2400MHz} 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital WD10EALS] [Samsung 840 Evo 250GB] [Western Digitan WD10EZEX] [Lite-On iHAS-524-B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[Custom Loop - Twin 360mm Rads] [Windows 8.1 Pro x64] [Samsung Syncmaster BX2450] [Logitech G510] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[XFX Pro 1250] [CaseLabs Magnum M10] [Logitech G500] [GPGR Large] 
Audio
[Creative Sound Blaster Z] 
  hide details  
Reply
post #35 of 43
I'm pretty sure it's not Gpu overheating, because music could still work... But Cpu overheating could be a nice thing to look on. You could try your old air cooler. And its logical, moer often you open your pc in short time, it shut in less time cause its still hot...
So it would answer the random shutdown that comes more often and often.
Gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k asrock z87 extreme4 Pc R7970 v3 Crucial ballistic 2x4gb 1866 9-9-9-27 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 850 500 WD caviar black 640gb Lite-on dvd burner Windows ultimate 64x 
MonitorPowerCaseAudio
Crossover 27Q led-P Corsair 650w tx V2 Antec three hundred Beyerdynamic Dt 990 pro 250 ohm 
  hide details  
Reply
Gaming rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k asrock z87 extreme4 Pc R7970 v3 Crucial ballistic 2x4gb 1866 9-9-9-27 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 850 500 WD caviar black 640gb Lite-on dvd burner Windows ultimate 64x 
MonitorPowerCaseAudio
Crossover 27Q led-P Corsair 650w tx V2 Antec three hundred Beyerdynamic Dt 990 pro 250 ohm 
  hide details  
Reply
post #36 of 43
Sounds to me like it could be one of several possibilities:

1) Your motherboard is just defective and must be replaced. Most likely the case since you already tried another power supply.

2) Your overclock is unstable, 1.43 isn't a whole lot for 3.8 GHZ to be honest. I'm at 1.42v at 3.5 GHZ on a 95 watt processor whereas your is 125 watts?

3) Maybe both the power supplies suck and can't support a 570 GTX? Unlikely but possible.

4) You may have some kind of virus or data corruption seeing that you can't even use system restore. In that case you should try a clean install to factory settings.

5) Your water cooling may not be working properly. Why do you even use water cooling for a 3.8 GHZ overclock and a stock 570? Seems like overkill to me. I had the option to use water cooling with my current build. For some reason I just am paranoid about water cooling and would rather stick with the tried and true air coolers such as my Cooler Master Hyper 212+.

Seems like a messy situation your computer is in at the moment. I would probably try using a different video card first. If that fails lower your overclock to the hardware's default values. If that fails try air cooling. And if that fails I would try a fresh install of windows to rule out a virus or data corruption possibility.

If none of these things work you should just replace your motherboard, or if you wanna be lazy just do that first because that may be the problem to begin with.

Edit: Your power supply is tx-650 same as mine so unless its defective that power supply should definitely not be the problem.
Edited by Tokadub - 5/30/11 at 2:22pm
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600k ASUS P8Z68-V/GEN3 EVGA Geforce GTX 560 ti G.skill 2x4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
1x 500gb 7200 rpm 1x 250gb 7200 rpm Windows Ultimate 64 bit 23'' LG Flatron W2353V Corsair 650 Watt 80 plus certified 
Case
Cooler Master HAF 912 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600k ASUS P8Z68-V/GEN3 EVGA Geforce GTX 560 ti G.skill 2x4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
1x 500gb 7200 rpm 1x 250gb 7200 rpm Windows Ultimate 64 bit 23'' LG Flatron W2353V Corsair 650 Watt 80 plus certified 
Case
Cooler Master HAF 912 
  hide details  
Reply
post #37 of 43
Sounds like your computer had a stroke or a Heart Attack
Ryzen
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Gigabyte AX370 Gaming K5 Nvidia GTX 770 G.Skill Trident Z 16GB 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung Evo 960 M.2 Stock AMD Windows 10 Pro Superflower 650W 
  hide details  
Reply
Ryzen
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Gigabyte AX370 Gaming K5 Nvidia GTX 770 G.Skill Trident Z 16GB 3000MHz 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung Evo 960 M.2 Stock AMD Windows 10 Pro Superflower 650W 
  hide details  
Reply
post #38 of 43
check the power connections, unplug the 24pins, 4pins... any burn/black marks?
post #39 of 43
Thread Starter 
Alright guys.
I'ma answer your questions.
I'm on WC because the initial plan was to OC the 570, unfortunately I haven't got the time to do so and now my rig won't power up.
As for the voltages, the 3.8ghz @ 1.43v is stable, it's been tested 8 hours OCCT. I find the voltages high actually, I've seen people getting to 4ghz with the 955 and 1.4v...Also, I've downcloked the CPU back to stock speed and the problem would still be the same.
I doubt both psus are too weak to handle a 570. The reccommended psu is 550w and both psus I tried were 650w and pretty new.
I haven't found any black marks or burned chips on my mobo...
As for the virus possibility, I had thought of it but it isn't the case. I've tried another HDD (my friends who's computer is fully working atm) and the problem was still there.
I've tested ram sticks already.

What I haven't done is change the temps at which my pc would shut down. Although the pc wouldn't boot even if it had been closed for 24h or more... Even with no heatsink, the pc would at least post and its not the case for me...
I also haven't tried another gpu or cpu, but the problem I'm experiencing doesn't seem like a gpu or cpu failiure, it doesn't behave like one.

Thanks for replies. I've got myself a temp computer (netbook lol!) so +rep to all for the help!
Gaming PC
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD][Phenom 955 C3][4ghz-1.44v-24/7] [Gigabyte][GA-990FXA-UD3] [Zotac][GTX 570][810/1950mhz] [CORSAIR][XMS3 Dominator][2x2GB][1406 7-8-7-24-1T] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
[Corsair][F90] [WD][Caviar Black][640GB] [Samsung][DVD-RW] [XSPC][Rasa+EK580GTX+] 
OSMonitorKeyboardPower
[Windows 7][64bits] [Benq][21.5''][1920x1080] [CM][QuickFire] [CORSAIR][TX-650] 
CaseMouseMouse PadAudio
[CM][Custom HAF 922] [CM][Inferno] [Tt][Dasher] [Audio-Technica][ATH-M50] 
Audio
[Asus][Xonar DG] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[I5-2430m] [Acer HM65] [ATI][6850m] [2x2GB][1333mhz] 
Hard DriveOptical DriveOS
[Seagate][750GB] [DVD+/-RW] [Win7][Home premium] 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD][Phenom 955 C3][4ghz-1.44v-24/7] [Gigabyte][GA-990FXA-UD3] [Zotac][GTX 570][810/1950mhz] [CORSAIR][XMS3 Dominator][2x2GB][1406 7-8-7-24-1T] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
[Corsair][F90] [WD][Caviar Black][640GB] [Samsung][DVD-RW] [XSPC][Rasa+EK580GTX+] 
OSMonitorKeyboardPower
[Windows 7][64bits] [Benq][21.5''][1920x1080] [CM][QuickFire] [CORSAIR][TX-650] 
CaseMouseMouse PadAudio
[CM][Custom HAF 922] [CM][Inferno] [Tt][Dasher] [Audio-Technica][ATH-M50] 
Audio
[Asus][Xonar DG] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[I5-2430m] [Acer HM65] [ATI][6850m] [2x2GB][1333mhz] 
Hard DriveOptical DriveOS
[Seagate][750GB] [DVD+/-RW] [Win7][Home premium] 
  hide details  
Reply
post #40 of 43
Wow, this is a stumper. I'm seriously out of ideas...maybe it's just fritzing out on you...try a new board? LOL. Craigslist or ebay a cheap one and sell the one you have...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 P5N-E SLI Galaxy GTX 460 768mb G. Skill 4gb 800mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 WD Green Cooleer Master Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Asus V242H 24" Antec Neo 620w Antec 300 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 P5N-E SLI Galaxy GTX 460 768mb G. Skill 4gb 800mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 WD Green Cooleer Master Hyper 212+ Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Asus V242H 24" Antec Neo 620w Antec 300 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › What's wrong with my computer?!