Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Trouble setting up z68 integrated graphics
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Trouble setting up z68 integrated graphics

post #1 of 5
Thread Starter 
I have had my Z68 rig for a few days and had it running on my 4830. I am attempting to use the integrated graphics and can't seem to find the right settings . I do have it to where it allows me to use the mobo port for the monitor but I have a 2" black band on both side of the monitor.

When I right click the desktop>>screen resolution....1600x1200 is the setting I chose. The 4830 allows me to use 1920x1200 I think it was.

Is their a BIOS setting that I need to change or am I overlooking something else?
GIGABYTE GOODNESS
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.3GHz Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 550 Ti G.Skill 12Gb DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 64 plus 6 TB HD Lite On Dark Knight 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung2433BW Logitech Antec TP 650 Corsair 600T SE 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
GIGABYTE GOODNESS
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.3GHz Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 550 Ti G.Skill 12Gb DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 64 plus 6 TB HD Lite On Dark Knight 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung2433BW Logitech Antec TP 650 Corsair 600T SE 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Drivers?
When I got my 9800GT 3 years back I had a black band just like you until i installed drivers.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Stock ASUS Sabertooth P67 B3 ASUS GTX580 DirectCUII G. Skill Ripjaws X 8GB (2x4) 1600MHZ CL9 
Hard DriveOSPowerCase
WD Blue 500GB W7 Corsair TX850w V2 Cooler Master HAF-X 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Stock ASUS Sabertooth P67 B3 ASUS GTX580 DirectCUII G. Skill Ripjaws X 8GB (2x4) 1600MHZ CL9 
Hard DriveOSPowerCase
WD Blue 500GB W7 Corsair TX850w V2 Cooler Master HAF-X 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
It's probably the HDMI cable, a known issue with (some) Samsung Monitors
Edited by cr1 - 5/29/11 at 7:02am
THE PHOENIX
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4690K/4.5GHz GA-Z97X-UD5H-BK EVGA GTX760 2GB SC/ACX  G.Skill Trident X 2400/16GB  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 EVO 120GB PNY CS1311 120GB Crucial M4 64GB WD VelociRaptor 150GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WDC Black 1TB ASUS Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme Linux Mint 18.1 Cinnamon/64 
OSOSMonitorKeyboard
Windows10 Pro/64 Ubuntu 16.04 ASUS MX259H 25" Frameless Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP-New 750W  Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Logitech ASUS Xonar D1 
  hide details  
Reply
THE PHOENIX
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4690K/4.5GHz GA-Z97X-UD5H-BK EVGA GTX760 2GB SC/ACX  G.Skill Trident X 2400/16GB  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 EVO 120GB PNY CS1311 120GB Crucial M4 64GB WD VelociRaptor 150GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WDC Black 1TB ASUS Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme Linux Mint 18.1 Cinnamon/64 
OSOSMonitorKeyboard
Windows10 Pro/64 Ubuntu 16.04 ASUS MX259H 25" Frameless Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
Antec TP-New 750W  Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Logitech ASUS Xonar D1 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Butter on Toast View Post
Drivers?
When I got my 9800GT 3 years back I had a black band just like you until i installed drivers.
Quote:
Originally Posted by cr1 View Post
It's probably the HDMI cable, a known issue with (some) Samsung Monitors
@ Butter on Toast....You hit the nail on the head sir. Thank you sooo much and +Reps for you.

@cr1...^^^^ solved the problem...am repping you as well for the fast reply
GIGABYTE GOODNESS
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.3GHz Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 550 Ti G.Skill 12Gb DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 64 plus 6 TB HD Lite On Dark Knight 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung2433BW Logitech Antec TP 650 Corsair 600T SE 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
GIGABYTE GOODNESS
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.3GHz Asus P8Z68-V Pro EVGA GTX 550 Ti G.Skill 12Gb DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 64 plus 6 TB HD Lite On Dark Knight 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung2433BW Logitech Antec TP 650 Corsair 600T SE 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Glad to help
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Stock ASUS Sabertooth P67 B3 ASUS GTX580 DirectCUII G. Skill Ripjaws X 8GB (2x4) 1600MHZ CL9 
Hard DriveOSPowerCase
WD Blue 500GB W7 Corsair TX850w V2 Cooler Master HAF-X 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Stock ASUS Sabertooth P67 B3 ASUS GTX580 DirectCUII G. Skill Ripjaws X 8GB (2x4) 1600MHZ CL9 
Hard DriveOSPowerCase
WD Blue 500GB W7 Corsair TX850w V2 Cooler Master HAF-X 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Trouble setting up z68 integrated graphics