Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help! No post on new build
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help! No post on new build

post #1 of 14
Thread Starter 
Specs:
E3400
Asus p5g41-m LX2
2x Seagate Barracuda 250gb
DVD drive
9600gt
2x512mb ddr2
350w PSU

I just built this rig from all the parts I had laying around (only the CPU is new, though the mobo was open-box from MC). I finally got it all together and I start it up and it doesn't post. The fans and cpu cooler spin up,motherboard LED lights up, the psu starts up, the keyboard lights up (scroll, num, and caps lock light up for like half a second) like it is going to post, and no post. I've tried different RAM, different video cards, and the onboard graphics and I still don;t get a post. The really frustrating part is that MC "post tested" the board and CPU when I bought them and said I was good to go.
Thoughts? I need your help as I am not great at troubleshooting new builds.

Thanks in advance,

Argosy

READ post #7 to see what else I've done
Edited by Argosy - 5/30/11 at 2:35pm
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Well the only thing you haven't elminated is your CPU & MB which "says" that it posted... I would try to flash the MB you have a jumper on the MB that can reset it or reinstall it then if that doesn't work try a different CPU!
post #3 of 14
Thread Starter 
I'll try that. Thanks
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
If I remember right, my old 9600GT needed a 6 pin
post #5 of 14
make sure the mobo supports the CPU. Sometimes lower end motherboards have a really picky BIOS. I had 2 identical boards, both AM3, however one of them didn't want to accept a 1090t, so i had to swap CPU's, flash the BIOS. Now it works like a charm.

ABS is also right. Computer wont post if you don't plug in the 6pin for the GPU
My One and Only
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz MSI P55-CD53 EVGA GTX 570 SC 8 GB Mushkin Blackline DDR3 PC1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD Blue Lite-On DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit AOC 23" LED LCD 1920 x 1080 
PowerCaseMouse
Silverstone 1000W Modular CM HAF 922 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
My One and Only
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz MSI P55-CD53 EVGA GTX 570 SC 8 GB Mushkin Blackline DDR3 PC1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD Blue Lite-On DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit AOC 23" LED LCD 1920 x 1080 
PowerCaseMouse
Silverstone 1000W Modular CM HAF 922 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Plug the keyboard in, turn the monitor on, and push Delete really fast right before it should post. You could also try Esc, or F1. Whatever buttons you could use to get into the bios, get to the boot menu, etc while you're first posting. Push any of those buttons. I've had that problem before. You could also try pulling out the cmos battery and letting it sit out for 30 mionutes. Then pop it back in and try again.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Thread Starter 
O.k. I did some more stuff (in order of appearance):
I used the onboard jumper to reset the board. still no post.
I removed the CMOS battery for like a minute (will try 30 minutes soon) still no post
I used a different lga 775 cpu and it didn't post
I reseated the E3400 (which is supported by the motherboard), still no post.

I'm running out of ideas guys please help me!

Argosy
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
New motherboard.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Willanhanyard View Post
New motherboard.
Other than that
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
t7 v2
(14 items)
 
t7 v1
(13 items)
 
t7 v3
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T |3.96 GHz| MSI 790FX QuadroFX 540 8GB Gskill Sniper |1600 MHz| 
Hard DriveCoolingOSPower
Seagate Barracuda 250GB Xigmatek Thor's Hammer Ubuntu 11.10 Antec HGC 400W 
Case
Antec 100 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 |3.8 GHz| Foxconn BloodRage EVGA 9600GT 6 GB Corsair DDR3 |1604MHz| 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Caviar Black 24X Sony Optaric Windows 7 64 bit Acer LED 23" |1920x1080| 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Antec HCG 400 Xigmatek Asgard Logitech G500 
Mouse Pad
SteelSeries 5L 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium 4 Dual Core 2.8 GHz GTX 480 3GB DDR2 533 2x 80 GB WD 
CoolingCoolingOSPower
Cooler Master Hyper 212+ Cooler Master Hyper 212+ Windows BVista 64-bit Corsair HX 850 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Had same issue with last setup... hence, I upgraded... had an EVGA 780i Sli and it ended up being the problem... fans would spin on full (never settle to idle speeds), lights on mobo were fine (in fact, 780i had a readout which said FF = fully functionally, lot of good that was) and the lights on the keyboard flashed. But, no post and a black screen... was definately the motherboard... I bought a new one and it worked fine, but, was a microATX and I hate microATX, so sent it back and bought new setup... I am certainly not suggesting you do that...
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help! No post on new build